Αρχείο για Αύγουστος 20th, 2008

gutenberg.jpgΣτις εταιρείες εκτυπωτών έχουν κρεμάσει τα μαύρα κρέπια. Οι πωλήσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και είναι επόμενο. Τις προάλλες που πήγα να αγοράσω μελάνια διαπίστωσα ότι η αξία τους ήταν κατά πολύ υψηλότερη από την αξία του εκτυπωτή. Έχε χάρη που τύπτομαι από την οικολογική μου συνείδηση αλλιώς κάθε φορά θα έπαιρνα καινούργιο. 

Γιατί όμως τυπώνουμε λιγότερο; Το θέμα απασχόλησε και τους NY Times.

1. Δεν τυπώνουμε οδηγίες για τους δρόμους, γιατί τους βρίσκουμε ευκολότερα στο κινητό μας με το GPS

2. Μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες μας σε δικτυακούς τόπους σαν το Flickr αντί να τις τυπώνουμε. Είναι διαθέσιμες σε όλους άμεσα. Όταν θέλουμε να τις τυπώσουμε υπάρχουν ειδικά κιόσκια στα καταστήματα. Δεν τρέχουμε ούτε για φωτογραφικά χαρτιά, ούτε για μελάνια.

3. Αντί να τυπώνουμε ένα άρθρο χτυπάμε το πλήκτρο ?Read Later? ή ShifD ή Google Notebook , το άρθρο μπαίνει στη συλλογή μας και εννοείται ότι έχουμε πρόσβαση σε αυτό από κάθε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

4. Χρησιμοποιούμε το TAXIS και είμαστε τακτοποιημένοι κρατώντας ηλεκτρονικά τα αρχεία των δηλώσεών μας. Βέβαια όταν μας καλούν για έλεγχο – γιατί είναι λίγο καχύποπτοι – θα πρέπει να εκτυπώσουμε τα πάντα. Η ψηφιοποίηση τελειώνει εκεί, λίγο πριν το ταμείο.

Όλα τα καταπίνει το διαδίκτυο. Η εποχή του Γουτεμβέργιου τελειώνει με την εποχή του διαδικτύου. Όλα διαθέσιμα παντού.

Comments 0 σχόλια »

pixlr-3.jpgΔε χρειάζεται πλέον να πέφτετε στη μαύρη κατάθλιψη, γιατί δεν μπορείτε να αγοράσετε το Photoshop. Και πως θα επεξεργαστείτε δημιουργικά τις φωτογραφίες σας; Πώς θα απαλείψετε τα σημάδια του αδυσώπητου χρόνου; Στο διαδίκτυο υπάρχει η λύση. Και το όνομα αυτού Pixlr. Όπως γράφει κι ένας ευτυχισμένος χρήστης: «Μου προκάλεσε το ίδιο συναίσθημα με την πρώτη φορά που είδα το gmail, δεν μπορεί να τρέχει από τον browser».

Εξαιρετικά γρήγορη εφαρμογή με αξιοζήλευτες δυνατότητες.

Go for it!

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων