Αρχείο για 7 Αυγούστου, 2008

emergeparty.gifΗ λαγνεία της ψηφιακής επιδειξιομανίας που έχει κυριεύσει τους νεαρούς αποίκους του Facebook, του Second Life και άλλων παρόμοιων ιστότοπων, θα σβήσει όταν θα αρχίσουν να ψάχνουν για δουλειά, προβλέπουν οι παρατηρητές, καθώς τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων ? βάσει στοιχείων του βρετανικού πρακτορείου Poolio ? οργώνουν το Διαδίκτυο για συλλογή προσωπικών στοιχείων των υποψηφίων υπαλλήλων τους. Εμ αυτά παθαίνει όποιος αυτοφακελώνεται, στη συνέχεια επιβάλλεται η προσθήκη ενός σ στη λέξη αυτοφακελώνεται. Η καινούργια τάση, λοιπόν, θα είναι, κατά τα φαινόμενα, ο καθαρισμός σελίδων του MySpace, οι μαζικές «αυτοκτονίες» στο Facebook και άλλες θαυμαστές πράξεις. Υπάρχουν λοιπόν εταιρίες που υπόσχονται να καταστρέψουν, για λογαριασμό σας, όλα τα επίμαχα προσωπικά στοιχεία που σας δυσφημίζουν ανεπανόρθωτα?

Τι σου είναι το εμπόριο, άμεσα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Από την άλλη μαθαίνω ότι δραστηριοποιούνται και εταιρείες που αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν βίντεο με ένα ψεύτικο πλην άκρως ελκυστικό προφίλ. Η εταιρία τεχνολογικής υποστήριξης Gartner εκτιμά ότι μέχρι το 2011 το 80% των χρηστών του Ιντερνετ θα χρησιμοποιεί avatars (εικονικούς εαυτούς) για κάθε online επαγγελματική ή ψυχαγωγική δραστηριότητα.

Οπότε θα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ καλά πριν σμιλέψετε τη δικτυακή σας περσόνα…

Comments 0 σχόλια »

Στις 6 Αυγούστου 1945 ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό τύπου Β-29 με την επιγραφή «Ενόλα Γκέι» έριξε πάνω από την ιαπωνική πόλη Χιροσίμα μία ατομική βόμβα, σκοτώνοντας 140.000 ανθρώπους.
Η φρίκη επαναλήφθηκε λίγες ημέρες αργότερα, όταν ένα άλλο Β-29 ισοπέδωσε την πόλη Ναγκασάκι με μία ακόμη ατομική βόμβα θανατώνοντας 73.800 ανθρώπους. Η ανθρωπότητα γνώρισε τότε για πρώτη φορά τον πυρηνικό όλεθρο που ήλθε χρονικά να γίνει ο επίλογος στην 6ετή ανθρωποσφαγή του Β? Παγκοσμίου Πολέμου.

Το «Ενόλα Γκέι» απειλεί ακόμα άρθρο στον Ελεύθερο Τύπο

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων