Αρχείο για Αύγουστος 19th, 2008

Συνηθίζω να λέω στους επιμορφούμενους ότι: «αν δεν είστε μέρος της λύσης τότε είστε μέρος του προβλήματος». Αν όμως κατεβάζει η κούτρα σας, που λένε και στο χωριό μου, τότε ίσως είστε λίγο πιο κοντά στο να γίνεται ο έλληνας κροίσος με νησί. Γιατί κάποιοι -και δεν είναι λίγοι- είναι διατεθειμένοι να σας πληρώσουν για να τους λύσετε το πρόβλημά τους.

Innocentive.com

Comments 0 σχόλια »

meredithslater.jpgΗ Meredith Kercher δολοφονήθηκε πριν από μήνες στην Περούντζια της Ιταλίας. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα για την δολοφονία της στηρίχθηκαν στο ημερολόγιο που κρατούσε αλλά κυρίως στο λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook. Μ? αυτό τον τρόπο πίστευαν ότι θα έφταναν στα ίχνη του δράστη πράγμα που επαληθεύτηκε όταν  συνελήφθη ένας από τους βασικούς υπόπτους της δολοφονίας, την ώρα που έμπαινε στο λογαριασμό του στο Facebook. Η ιστορία δεν αφήνει αμφιβολίες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ( facebook, myspace ) καθώς η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων σε αυτές μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στη δολοφονία της φοιτήτριας συμμετοχή είχε και η συγκάτοικος της Amanda Knox. Λίγες ώρες όμως μετά τη δολοφονία και πριν ακόμα η συγκάτοικος της ομολογήσει την συμμετοχή της, η Βρετανική Daily Mail δημοσίευσε φωτογραφίες της που βρήκε στο Facebook με τον τίτλο ‘Foxy Knoxy’. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν ήταν καθόλου κολακευτικές και μάλιστα σε κάποιες βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά καθώς η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων σε κοινωνικούς ιστοχώρους δικτύωσης μπορεί να σταθεί αφορμή για την διαπόμπευση ατόμων που σχετίζονται με υποθέσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα. Αν και η Amanda Knox δήλωσε αργότερα ότι «δεν έχει αναστολές για το συγκεκριμένο ζήτημα» αφού με δική της θέληση δημοσίευσε τις φωτογραφίες, το βέβαιο είναι ότι ελάχιστοι δεν θα είχαν πρόβλημα να γίνουν πρωτοσέλιδο και να φιγουράρουν σε όλα τα περίπτερα.

Comments 0 σχόλια »

anger1.jpgΧτες ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σκηνών εκπάγλου καλλονής μπροστά σε κρατική τράπεζα της Αργυρούπολης. Η τράπεζα είχε  πρόσφατα εγκαταστήσει ένα σύστημα εισόδου-εξόδου με καθυστέρηση. Κατά την είσοδο ο πελάτης έπρεπε να κοιτάζει στο πλάι μία κάμερα η οποία προφανώς από τα μάτια καταλάβαινε τις προθέσεις του. Ερχεται με κακό σκοπό ή να τα ακουμπήσει ήσυχα και ωραία; Ως είναι γνωστό τοις πάσι η πλειοψηφία των πελατών της Εθνικής είναι συνταξιούχοι. Που σημαίνει όχι και τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να εγκλωβίζονται στον κλωβό. Τι έκανε ο διευθυντής πωλήσεων του καταστήματος κ. Αριστείδης Ζοχάδας; άρχισε να κοπανάει το τζάμι του κλωβού ουρλιάζοντας «κοίτα την κάμερα». Οι περισσότεροι παθαίναν τον τέλειο πανικό. Αφού νόμιζα ότι μερικοί θα μείνουν επιτόπου. Το ΕΚΑΒ πρέπει για τις επόμενες ημέρες να στρατοπεδεύσει έξω από τη συγκεκριμένη τράπεζα. Εύγε σε αυτούς που διάλεξαν την ιριδοσκόπηση ως μέσον αποτροπής των κλεφτών, εύγε στην εταιρεία που τοποθέτησε την κάμερα στη γωνία και δεν την βρίσκει κανείς.

Ο διευθυντής του καταστήματος αντί να τον μαζέψει ανεχόταν αυτή την συμπεριφορά. Που να μπλέκεις στο δημόσιο…Μόνο σε κρατική τράπεζα μπορείς να δεις ατημέλητους και αγενείς υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν με σκαιότητα τα περήφανα ελληνικά γερατειά, που καπνίζουν στα μούτρα τους γιατί θεωρούν το κατάστημα της τράπεζας βιλαέτι τους, που ουρλιάζουν στα αυτιά τους σε άψογο ενικό.

Πιστεύουν άραγε ότι με τέτοιες συμπεριφορές θα πάνε μακριά;

Anger Management for Rude People

Comments 0 σχόλια »

Κάθε χρόνο οι απανταχού bloggers διαλέγουν ένα θέμα και δημοσιεύουν όλοι εκείνη τη μέρα για αυτό. Η 15η Οκτωβρίου 2007 είχε αφιερωθεί στο περιβάλλον και 20,603 blogs έλαβαν μέρος δημοσιεύοντας σχετικά θέματα. Το φετινό θέμα είναι η φτώχεια. Αν και παίρνουμε μικρό καλάθι για αυτό το θέμα, (το G8 δεν καίγεται, το Live Aid έφερε τον κόσμο κοντά αλλά πέραν τούτου ουδέν) αν και απέχουμε παρασάγγας από τη θεραπεία και αυτής της χαίνουσας πληγής, πιστεύουμε στη συμμετοχή για την υπενθύμιση. Τα blogs του ΠΣΔ ας δώσουν το παράδειγμα.

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων