Αρχείο για Αύγουστος 9th, 2008

magicpen.JPGΒρήκα ένα παιχνιδάκι εξαιρετικό για να διδάξεις τους νόμους της κίνησης. Με το Magic Pen, ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα του Alejandro Guillen, μπορείτε να δοκιμάσετε τους νόμους της βαρύτητας με το σχήμα που ζωγραφίζετε. Στόχος σας είναι να μαζέψετε τις σημαίες με την κόκκινη μπάλα. Μπορείτε να σχεδιάσετε σχήματα ώστε να την κατευθύνετε προς το επιθυμητό σημείο. Προσέξτε μόνο στην εισαγωγική οθόνη μην την πατήσετε και πάτε στις διαφημίσεις άλλων παιχνιδιών, πατήστε απλά το play.
http://magic.pen.fizzlebot.com/magic-pen.swf

Comments 0 σχόλια »

 

Χτες το βράδυ για χιλιοστή εκατοστή εικοστή πέμπτη φορά μπλέχτηκα σε μία αδιέξοδη συζήτηση για την αναγκαιότητα της αλλαγής στο σχολείο, η οποία εκτίναξε την πίεσή μου στο 21 – κι είμαι και σε επικίνδυνη ηλικία. Φυσικά ο καθείς έφυγε προς άλλη κατεύθυνση μετά από αυτό το θερμό επεισόδιο, μέντοντας σταθερά πιστός στις απόψεις του.

Γυρίζοντας σπίτι διάβασα το post της sine qua non και κάπως μετριάστηκε η μοναξιά μου: «Χωρίς αξιολόγηση, χωρίς κονδύλια, ξυπόλητοι και ρακένδυτοι προσπαθούμε να κρατήσουμε το ?οικοδόμημα?, να το δούν οι συμπέθεροι απο το χωριό, να πιστέψουν οτι έχει η ?νύφη??προίκα.  Αφού το βλέπουμε ότι τα πράγματα κάθε χρόνο γίνονται χειρότερα, τα ΑΕΙ μας όλο κα περισσότερο βυθίζονται στη μιζέρια τους, οι σπουδές των παιδιών μας ?όνομα και μη χωριό??Ζητείται ελπίς!  Έχει γίνει η Παιδεία ?οίκος μόδας?!  Είναι θέμα?μοντέλου.  Το φιλανδικό, το ιρλανδικό ή το γερμανικό; Βρείτε ένα επιτέλους και πάρτε το! Πώς το βρήκαν οι Ιρλανδοί και οι Φιλανδοί;  Εκείνοι όμως προγραμμάτισαν σε βάθος χρόνου, συμφώνησαν, ξόδεψαν χρόνο και χρήμα.  Και το σπουδαιότερο;  Έφτιαξαν το εκπαιδευτικό τους σύστημα για τα νιάτα της πατρίδας τους».

Οπότε σήμερα έχουμε επαναλήψεις προς εμπέδωση της ύλης. This is a video response…που λέει και ο Γιουτιούμπης.  Mes amis, oδεύουμε προς μία μεγάλη κρίση στην παιδεία, εάν δεν ανοίξουμε τα μάτια μας. Μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε τη στρουθοκάμηλο αλλά τα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν. Οι μαθητές προς το παρόν έχουν κάτι να μας πουν…μετά θα πάρουν τα μυδράλια και θα γίνουμε εδώ του Columbine

Comments 1 σχόλιο »

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων