Αρχείο για Αύγουστος 14th, 2008

webpages.jpgΟ πρώτος κατάλογος της Google του 1998 περιλάμβανε 26 εκατομμύρια σελίδες, ενώ μέχρι το 2000, ο αριθμός των σελίδων είχε ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο. Τα τελευταία 8 χρόνια το Web έχει να επιδείξει τεράστια ανάπτυξη και την Παρασκευή, 25 Ιουλίου του 2008 η Google ανακοίνωσε στο επίσημο blog της ότι ο κατάλογος των ιστοσελίδων έχει πλέον ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο.

– Αν και ο αριθμός αυτός δεν είναι απόλυτα ακριβής, Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

ccrime.jpgΣτις ημερίδες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που παρακολουθούν γονείς, χρησιμοποιώ μεταφορές, για να τους δείξω τι πόρτα έχουν αφήσει ανοικτή σπίτι τους: «Είναι σα να έχετε αφήσει βόλτα τα παιδιά σας, μόνα τη νύχτα. Και όχι στη γειτονιά σας. Αλλά στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης». Συνηθίζω να λέω. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσω. Η πιο κακόφημη γειτονιά του διαδικτύου είναι το εξωτικό Τοκελάου. Αμα δείτε domain .tk, που αντιστοιχεί στο Τοκελάου αρχίστε να κουμπώνεστε. Στην πραγματικότητα, το Τοκελάου είναι ένα μικρό νησί στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, με πληθυσμό περίπου 1.500 κατοίκων. Μα όλοι οι κακοποιοί εκεί μαζεύτηκαν; Δεν είναι ακριβώς έτσι. Domain αποκτάς και χωρίς τη φυσική σου παρουσία σε έναν τόπο. Όμως «οι καιροί ου μενετοί» και η ρευστότητα είναι ίδιον του διαδικτύου. Η McAfee έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεση που περιγράφει αναλυτικά τα πιο επικίνδυνα domains στο Διαδίκτυο. Στην κορυφή της λίστας επικινδυνότητας για αυτό το έτος βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ, δηλαδή οι ιστοσελίδες με κατάληξη. hk, ενώ ακολουθεί το domain. cn της Κίνας. Όπως εξηγεί ο Τζεφ Γκριν, αντιπρόεδρος της McAfee, «ιστοσελίδες που είναι ασφαλείς φέτος, σε ένα χρόνο μπορεί να είναι επικίνδυνες. Η πλοήγηση στο Διαδίκτυο με μόνο κριτήριο την συμβατική γνώση δεν θεωρείται ασφαλής».

Στην πρώτη πεντάδα των πιο επικίνδυνων domain περιλαμβάνονται η Ρουμανία (.ro), η Ρωσία (.ru) με ποσοστά 6,75% και 6% αντίστοιχα, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση επικινδυνότητας των Φιλιππίνων κατά 270%.

Τα ύποπτα και επικίνδυνα domains δεν προέρχονται όμως μόνο από χώρες. Το domain. info βρίσκεται στην τρίτη θέση επικινδυνότητας με ποσοστό 11,8%. Σε γενικές γραμμές, από τα domains που δεν αντιστοιχούν σε κάποια χώρα, ασφαλέστερο είναι το. gov, ενώ το πιο δημοφιλές απ’ όλα, το. com, βρίσκεται στην ένατη θέση επικινδυνότητας.

Φυσικά η Φιλανδία θα μας τσακίσει πάλι τα νεύρα. Γιατί εκτός του ότι έχει το τέλειο εκπαιδευτικό σύστημα που «ουκ εά με καθεύδειν»  πήρε τα πρωτεία από την Ιρλανδία ως το πιο ασφαλές domain, με μόνο 0,5% των ιστοσελίδων με την κατάληξη. fi να θεωρούνται επικίνδυνες.

McAfee Virtual criminology report

Πηγή: Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

ceremony.jpgΕκτός από τη «φωφωτογραφία» μαθαίνουμε ότι και στην τελετή έναρξης των ολυμπιακών του Πεκίνου, δεν ήταν όλα όπως φαίνονταν. Το γλυκύτατο κοριτσάκι με το κατακόκκινο φόρεμα τραγούδησε με μια φωνή που δεν ήταν δική του και κάποια από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που έβλεπαν οι τηλεθεατές δεν ήταν παρά μαγνητοσκοπημένες κι προεπεξεργασμένες εικόνες. Η 9χρονη Λιν Μιαόκε, που κέρδισε τις καρδιές του παγκόσμιου κοινού ερμηνεύοντας την «Ωδή στην Πατρίδα», όχι μόνο τραγουδούσε πλέι-μπακ, αλλά και με «δανεική», φωνή. Αυτό που όλοι ακούσαμε, ήταν η φωνή ενός άλλου κοριτσιού, της 7χρονης Γιανγκ Πεϊγί, η εμφάνιση της οποίας δεν κρίθηκε αντάξια της εικόνας που ήθελε να προβάλει η Κίνα. Αλλά δεν ήταν αρκετά κουκλίστικη η Γιανγκ…

Έρευνες αποδεικνύουν ότι η ομορφιά είναι πολύ πιο σημαντικό πλεονέκτημα από όσο φανταζόμαστε. Υπάρχει μια μηχανική θετική αντίδραση προς τους ελκυστικούς ανθρώπους.
Η έρευνα αποδεικνύει ότι αυτόματα αποδίδουμε σε ωραίους ανθρώπους και άλλα επιθυμητά χαρακτηριστικά, καλοσύνη, εντιμότητα και ευφυΐα. Επιπλέον, κάνουμε τις κρίσεις αυτές ασυνείδητα. Μερικές συνέπειες της ασυνείδητης αυτής υπόθεσης ότι όμορφος «ίσον καλός» είναι φοβερές. Στην πολιτική αποδεικνύεται ότι οι ψήφοι των ελκυστικών υποψηφίων ήταν πάνω από δυόμισι φορές μεγαλύτερες από των άλλων. Έρευνα έχει αποδείξει ότι οι πιο ωραίοι κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε πολύ ελαφρότερες ποινές και έχουν μεγάλη πιθανότητα να αποφύγουν τη φυλάκιση, ενώ ως ενάγοντες έχουν πιθανότητα να τους επιδικαστεί πολύ μεγαλύτερη αποζημίωση. Η μεροληψία υπέρ της φυσικής καλλονής χαρακτηρίζει τους άνδρες και τις γυναίκες εξ ίσου. Ακόμη και τα ωραία παιδιά έχουν καλύτερη μεταχείριση από τους δασκάλους τους.

Είναι σίγουρο ότι οι επαγγελματίες της πειθούς εκμεταλλεύονται το φωτοστέφανο της φυσικής καλλονής. Οι πωλητές και το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τους πελάτες επιλέγεται με κριτήριο την ομορφιά του.

Από το NetSchoolBook

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων