Αρχείο για Αύγουστος 28th, 2008

beinjing-olympic-medals-2.jpgΟ Νίκος Δήμου πάντα καίριος:

«Οταν ολόκληρη η χώρα νιώθει «εθνικά υπερήφανη» διότι κάποιος συμπατριώτης (ή και ομογενής) πήδηξε ψηλότερα ή έτρεξε πιο γρήγορα, του δίνει την ώθηση για επικράτηση με κάθε κόστος. Οταν επιπλέον συμπληρώνει τη δόξα με απλόχερη οικονομική και επαγγελματική επιβράβευση, τον ωθεί σε πιο γρήγορη καταστροφή της υγείας του. Εμείς είμαστε που σπρώχνουμε τους νέους στην ντόπα. Θέλουμε να σταματήσουν; Ας πάψουμε να δίνουμε τόση σημασία στις πρωτιές και τα ρεκόρ (αλλά περισσότερη στην καθημερινή άθληση). Ας σταματήσουν πρόεδροι και πρωθυπουργοί να σφίγγουν θερμά το χέρι της μεθυλτριενολόνης και να συγχαίρουν την τεστοστερόνη. Ας μαζευτούν οι δημοσιογραφικοί διθύραμβοι περί «εθνικών θριάμβων», λες και πρόκειται για τη νίκη του Μαραθώνα. Και ας περικοπούν τα σπάταλα κονδύλια για την τερατογένεση των ολίγων. Ας δοθούν στην υγιεινή άσκηση των πολλών. Α, ναι ? κι ας μπούνε μερικοί στη φυλακή. Η νομοθεσία το προβλέπει?»

Σχόλιο στην Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

 mykonos.jpgΑπό το σπίτι μου στη Σύρο, βλέπω την ολόφωτη Μύκονο. Σκεφτόμουν ότι από εκεί θα είναι αδύνατο να δεις τα πεφταστέρια του Αυγούστου με τέτοια φωτορύπανση.

Αλλά να ήταν το μόνο πρόβλημά της… Ο Νίκος Ξυδάκης μας καλεί για μία νύχτα στο κοσμοδρόμιο Μύκονος.

«Στη Μύκονο καθρεφτίζεται η νεότατη Ελλάδα, τα μοντέλα ανάπτυξης, οι συνειδήσεις, οι φενάκες, τα λάιφ στάιλ. Καθρεφτίστηκε κυρίως μετά το ?80, όταν την ανακάλυψε ο κόσμος του Κλικ και των νεόπλουτων, όταν ο μεταεπαρχιώτης Π. Κωστόπουλος την πρότεινε ως Εδέμ για ανερχόμενους και βουλιμικούς wannabe. Τότε όμως το νησί είχε χάσει κάθε πνευματικότητα, είχε χάσει τους λόγιους και τους εστέτ, είχε χάσει και τον κοσμοπολιτισμό του ?60, είχε χάσει ακόμη και τον χιππισμό και την γκέι ελευθεριότητα του ?70-?80. Οταν την ανακάλυψαν οι εγχώριοι νεόπλουτοι, η Μύκονος ήταν ήδη φάμπρικα μαζικών υπηρεσιών, πασαρέλα για φτωχοδιάβολους και μοντελοβίζιτες και διαρκές real estate. Αυτή είναι η Μύκονος των τελευταίων δεκαπέντε-είκοσι χρόνων: εγχώρια ανακυκλούμενη μπίζνα χωρίς προοπτική, από τη μια τσέπη στην άλλη του ίδιου παντελονιού, κι αυτή η μπίζνα δεν «βγαίνει» χωρίς υπερβάσεις, χωρίς τέντωμα των ορίων, χωρίς παρανομία. Σε αυτό καθρεφτίζεται η Ελλάδα.

Οταν θα πάτε στη Μύκονο, επιλέξτε να αποβιβαστείτε νύχτα, στο περίπου λιμάνι του Τούρλου. Θα τα δείτε όλα: πάμφωτα κρουαζιερόπλοια, σκόνη, κομφούζιο, μαχητικά Χάμερ, μπαγκάζια σεΐχηδων, κοπάδια ξενοδοχειακά λεωφορεία, θηρευτές πελατών, χαωμένους λιμενικούς, συμφόρηση, καμία σηματοδότηση, κανένα υπόστεγο, κανένα κρατικό σταθμό. Ενα τράνζιτο, μεταβατικός χώρος για το αλλού. Τράνζιτο για το ξέσκισμα. Enjoy!»

Comments 0 σχόλια »

poke.gifΑηδία έχει καταντήσει το facebook με τα poking & superpoking. Επίσης τα νεύρα μου γίνονται σωμιές καθώς διαβάζω ότι πουλάει τρελά ο «Απόλυτος οδηγός για το facebook».  Οι Έλληνες -που ζωή να έχουμε γίναμε 400.000 στο φατσοβιβλίο- αφιερώνουμε σε αυτό 3 – 5 ώρες εβδομαδιαίως (αλλά δεν θεωρούμε ότι αυτό επηρεάζει την αποδοτικότητά μας στη δουλειά (μπα! καλέ, καθόλου)) και δεν πιστεύουμε ότι η χρήση του εμπερικλείει κινδύνους – εκτός από τους Λουδίτες. Ο αριθμός των 400 χιλιάδων σύμφωνα με σχετική έρευνα της Search Engine Marketing, αντιστοιχεί στο 17% του συνόλου των Ελλήνων χρηστών Ιντερνετ.

Η Λίνα Γιάνναρου στην Καθημερινή καταπιάνεται με το σαβουάρ βιβρ του facebook.

Έλεος!

Comments 0 σχόλια »

katastrofi-lept.jpg

Ο κ. Νίκος Βατόπουλος ευαισθητοποιήθηκε από τις εκκλήσεις της TerraComputerata κι έγραψε ένα άρθρο στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Ανάμεσα σε μία ενδοϋπηρεσιακή ανταλλαγή φακέλων στο ΥΠΠΟ, κινδυνεύει να χαθεί το μοναδικό Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη. Είχα στα χέρια μου φωτογραφίες που μου είχε στείλει εκπαιδευτικός, αναγνώστρια της «Κ», εκφράζοντας την αγωνία της για την καταστροφή. «Η κατάσταση επιδεινώνεται χρόνο με τον χρόνο». Το ξεχορτάριασμα, που δεν το κάνει κανείς, το είχε κάνει μια φορά μόνη με τους μαθητές της, αλλά να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα; Συνέκρινα τις φωτογραφίες με τα ξεχαρβαλωμένα μνήματα του 2008 με τις φωτογραφίες που είχα βγάλει σε μια προσωπική επίσκεψή μου το 1994. H διαφορά ήταν εντυπωσιακή. Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, η κατάσταση είναι τόσο απογοητευτική, που είναι να απορεί κανείς για τις προτεραιότητες της ελληνικής πολιτείας στον τομέα του πολιτισμού».

Διαβάστε τη συνέχεια…

Για να δούμε θα την προλάβουμε την κατάρρευση ή το κογκλάβιο του ΥΠ.ΠΟ. θα προσθέσει άλλη μία ντροπή στο ενεργητικό του…

https://blogs.sch.gr/tgiakoum/archives/695

https://blogs.sch.gr/tgiakoum/archives/702

Comments 0 σχόλια »

Θα θυμάστε βέβαια τις δημοσιεύσεις μας σχετικά με τις μέλισσες που εξαφανίζονται. Μία καμπάνια ευαισθητοποίησης με αρκετά ενδιαφέρουσα διάδραση μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.helpthehoneybees.com

Μπορεί ίσως να μας αγγίξει περισσότερο το γεγονός, όταν μάθουμε τι δεν θα υπάρχει σε λίγο στον κόσμο. Και δεν αναφέρομαι στα παγωτά που πληρώνουν για αυτήν την καμπάνια… Το 1/3 των φυτών και φρούτων εξαρτάται από τη μέλισσα.

https://blogs.sch.gr/tgiakoum/archives/330

https://blogs.sch.gr/tgiakoum/archives/272

https://blogs.sch.gr/tgiakoum/archives/101

Comments 0 σχόλια »

justiniano.jpgΜία ευχάριστη έκπληξη καθώς περπατούσα στους δρόμους της Βαρκελώνης και κοίταζα τις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων, ανάμεσα στον Μπέκαμ και στους γραμμωμένους κοιλιακούς: Justiniano & Imperio Bizantino.

greek.jpgΛίγο πιο κάτω, η ελληνική συμβολή στον τομέα της γαστρονομίας: στην πλατεία George Orwell πέφτω πάνω στο «Dionisos The Quick Greek» Pita Gyros, Spanakopita, Tyropita.

Η Ελλάδα σε ακολουθεί παντού, με τα καλά της και με τη σπανακόπιτά της.

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων