Το Facebook, η παγκόσμια social networking αυτοκρατορία με τους περισσότερους από 400 εκατ. εγγεγραμμένους υπηκόους, μπορεί να είναι η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης εκεί έξω, ωστόσο δεν είναι η μόνη.
Εν έτει 2010 υπάρχουν ανά τον κόσμο κυριολεκτικά χιλιάδες εθνικά social networks. Οπως ο Οδυσσέας, έτσι και αυτά προσπαθούν να μην αφήσουν το «πλήρωμά» τους να παρασυρθεί από τις «σειρήνες» του κυρίαρχου (και ως εκ τούτου, εξαιρετικά δελεαστικού) «φατσοβιβλίου».
Αλλα τα καταφέρνουν (κάποια μάλιστα όπως το ολλανδικό Hyves και το γαλλικό Skyrock έχουν βρει τη συνταγή της κερδοφορίας την ώρα που το κατά πολύ μεγαλύτερο Facebook ακόμη την ψάχνει) κι άλλα όχι. Ωστόσο, όλα μετράνε απώλειες από την επέλαση του Μαρκ Ζούκενμπεργκ και της παρέας του.
Παρόμοια η κατάσταση και στη χώρα μας όπου παρά την πρόσφατη μαζική μετοίκηση κυβερνοναυτών στο μητροπολιτικό κέντρο του Facebook (ενδεικτικά, από περίπου 410.000 χρήστες που είχε αυτό στην Ελλάδα τον Μάη του 2008, σήμερα έχει σχεδόν 2,5 εκατ.), δεκάδες είναι τα ελληνικά κοινωνικά δίκτυα που είναι ακόμη ζωντανά στην εγχώρια «ύπαιθρο» του παγκόσμιου ιστού.
Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το Me.gr, μια υπηρεσία με καθαρό interface (για τα ελληνικά δεδομένα), στον ιστοχώρο της οποίας οι χρήστες δύνανται να επικοινωνούν μεταξύ τους (forum, mail, blog, shoutbox, chat), να προσθέτουν οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο), να γίνονται fans των αναρτήσεων άλλων μελών της και να τοποθετούνται γεωγραφικά πάνω στον χάρτη («η θέση μου»).
Eικονικός κόσμος
Επιπλέον, το Me.gr διατηρεί τον δικό του εικονικό κόσμο, τον επονομαζόμενο «Me World», στην τρισδιάστατη επικράτεια του οποίου μπορεί να κινείται ο κάθε κυβερνοναύτης υπό μορφή avatar.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.