Αρχείο για 21 Ιανουαρίου, 2010

bragg_232x.jpgΑπειλεί να μην πληρώσει το φόρο που του αναλογεί ο Βρετανός τραγουδιστής Μπίλι Μπραγκ, αν η κυβέρνηση δεν περιορίσει τα μπόνους που πληρώνει η Royal Bank of Scotland(RBS).

Ο 52χρονος τραγουδιστής, με δραστήρια πολιτική παρουσία, απευθυνόμενος στους Βρετανούς πολίτες τους ζητά να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, όσον αφορά την πολιτική των μπόνους στις τράπεζες που διασώθηκαν με χρήματα των φορολογουμένων.

«Καταλαβαίνω ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει τα χρήματα των φορολογουμένων για να διασφαλίσει τις καταθέσεις, να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο οικονομικό σύστημα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τώρα που εμείς οι φορολογούμενοι αποτελούμε την πλειονότητα των μετόχων αυτών των τραπεζών, μοιάζουμε απόλυτα ανίσχυροι να περιορίσουμε τα υπερβολικά μπόνους», αναφέρει μεταξύ άλλων στην σελίδα του στο Facebook.

Την ίδια ώρα, προσθέτει ο Μπραγκ, τα βασικά πολιτικά κόμματα της Βρετανίας προειδοποιούν τους ψηφοφόρους ότι το εθνικό χρέος θα φέρει μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ύστερα από τις επόμενες γενικές εκλογές. «Αν δεν περιοριστούν τα μπόνους στις 25.000 στερλίνες, δεν θα πληρώσω τον φόρο που μου αναλογεί στις 31 Ιανουαρίου», σημειώνει.

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

 13516347.jpgΠήρε άδεια από την Αρχή Δεδομένων για να φωτογραφίσει τους δρόμους το Google street view. Για να μη γίνεται διάσημος εν μία νυκτί θα συμβουλεύαμε να μην κυκλοφορείτε πολύ άνετοι αυτές τις ημέρες. Με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πλέον αναμένουμε να λειτουργήσει σταδιακά πρόγραμμα τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης σε δρόμους ελληνικών πόλεων μέσω Διαδικτύου.

Τον περασμένο Μάιο η περιήγηση στο Διαδίκτυο απαγορεύθηκε από την Αρχή προκειμένου οι εταιρείες να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία για τις προϋποθέσεις της ιντερνετικής περιήγησης στις μεγαλουπόλεις και τα μέτρα που θα λαμβάνουν για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Μετά τις εξηγήσεις η Αρχή έκρινε νόμιμη τη λειτουργία του Street View, υπό την προϋπόθεση ότι κατά τις περιηγήσεις θα καλύπτονται με «θόλωση» (ράστερ ή μωσαϊκό) τα πρόσωπα και οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Ειδικότερα, η Αρχή επεσήμανε ότι «το πρόσωπο ενός ατόμου καθιστά τούτο άμεσα αναγνωρίσιμο, και μάλιστα δίνει πληροφορίες για την παρουσία του σε συγκεκριμένο τόπο και υπό συγκεκριμένες συνθήκες, επιπλέον χωρίς καν να το γνωρίζει». Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων «καθίστανται αναγνωρίσιμοι μέσω της πινακίδας».

Αντίθετα, η Αρχή έκρινε ότι δεν επιβάλλεται η «θόλωση» της εικόνας των κτιρίων, καθώς πολλά από αυτά δεν χρησιμοποιούνται ως κατοικίες. Επίσης οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μην επιτρέπουν την εμφάνιση της εικόνας του σπιτιού τους, ενημερώνοντας γι’ αυτό τις εταιρείες.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

hacker_by_farhah.jpgΠτυχιούχους… χάκερ με πιστοποίηση από το Διεθνές Συμβούλιο για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο ψάχνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να στελεχώσει τη νέα υπερ-υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού και Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία της υπηρεσίας αυτής ξεκίνησε από χθες με την προκήρυξη για τον διαγωνισμό πρόσληψης ιδιωτών ως αξιωματικών ειδικών καθηκόντων, ενώ συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν και αστυνομικοί. Ειδικότερα θα προσληφθούν 100 άτομα, άνδρες και γυναίκες, εκ των οποίων οι 65 με την ιδιότητα του Οικονομικού και οι 35 με ειδικότητα Πληροφορικής (ανάμεσα σε αυτούς, οι πτυχιούχοι χάκερ) και θα έχουν τον βαθμό τού υπαστυνόμου Α’. Ανάμεσα σε αυτούς της δεύτερης ειδικότητας, δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν πολίτες που δεν υπερβαίνουν το 32ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1.1.1979 και μεταγενέστερα. Οι ιδιώτες υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής τους ως και τις 8 Φεβρουαρίου 2010, ενώ ως τότε θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους στην υπηρεσία τους και οι ενδιαφερόμενοι αστυνομικοί. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στη διεύθυνση www. astynomia. gr στον τομέα με τις προκηρύξεις διαγωνισμών.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

460-china-students_1004450c.jpgΔύσκολες ώρες περνούν τα μοναχοπαίδια της Κίνας στο σχολείο, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το ένα τρίτο των μαθητών σχολικής ηλικίας υποφέρουν από στρες, που τους προκαλεί το σχολείο, αλλά και οι γονείς. Βρετανοί και Κινέζοι ερευνητές, οι οποίοι εξέτασαν 2.191 μαθητές ηλικίας από εννέα έως 12 ετών, σε αστικές και αγροτικές περιοχές της επαρχίας Ζεζιάνγκ, μιας σχετικά εύπορης περιοχής στην ανατολική Κίνα, διαπίστωσαν ότι πάνω από το ένα τρίτο παραπονιέται για πονοκεφάλους και πόνους στην κοιλιά –τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του στρες– τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι ειδικοί αποδίδουν το πρόβλημα στο εξαιρετικά απαιτητικό εκπαιδευτικό σύστημα της Κίνας, στην πολιτική του ενός παιδιού, που έχει ως αποτέλεσμα να πιέζουν οι γονείς τα παιδιά τους ώστε να ικανοποιήσουν δικά τους ακαδημαϊκά απωθημένα, και στην κομφουκιανή παράδοση που απαιτεί σεβασμό για τους γονείς και τους μεγαλύτερους, υπακοή και πειθαρχία.

Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων