Αρχείο για 27 Ιανουαρίου, 2010

5939.jpg«Βοηθήστε με να βρω τον Κανέλο». Αυτό είναι το όνομα της ομάδας στο Facebook που δημιούργησε ο κ. Ανδρέας Κωνσταντινίδης προκειμένου να κινητοποιήσει όσους περισσότερους μπορεί στην προσπάθεια ανεύρεσης του σκύλου του, ο οποίος εκλάπη από το αυτοκίνητό του πριν από μία εβδομάδα στην Ομόνοια. Η ιστορία έχει συγκινήσει πάνω από 6.250 χρήστες της ιστοσελίδας, που έχουν γίνει μέλη του γκρουπ.

«Στις πέντε το απόγευμα πάρκαρα στην οδό Σατωβριάνδου και πετάχτηκα να αγοράσω κάποια πράγματα. Περίπου σαράντα λεπτά αργότερα γυρνώντας στο αυτοκίνητο διαπίστωσα ότι είχε παραβιαστεί. Παρόλα αυτά οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν κλειστά. Είχαν πάρει το navigator που είχα στο ντουλαπάκι, ένα κινητό, τον Κανέλο, την κουβέρτα και το καλάθι του», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κωνσταντινίδης.

Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία και δήλωσε επιτόπου την κλοπή. Ενημέρωσε επίσης τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και μπλόκαρε το τσιπ, την ηλεκτρονική ταυτότητα δηλαδή που φορά κάθε σκύλος, ενώ το ίδιο κιόλας βράδυ δημιούργησε το γκρουπ στο Facebook. «Σε μια προσπάθεια τα δύο δικά μου μάτια να πολλαπλασιαστούν. Είπα, ποτέ δεν ξέρεις», λέει χαρακτηριστικά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε 1,07 λεπτό προστίθεται ένα νέο μέλος στη μεγάλη παρέα που ψάχνει το κανελί Πίνσερ. Ωστόσο, έχουν περάσει επτά ημέρες και δεν έχει καταφέρει να βρει τα ίχνη του αγαπημένου του φίλου. Αυτό τον ανησυχεί αρκετά, γιατί το μικρόσωμο σκυλάκι έχει ένα πρόβλημα στην κόρη του ματιού του και δεν βλέπει καλά.

Όποιος γνωρίζει κάτι για τον Κανέλο ας επικοινωνήσει με τον κ. Κωνσταντινίδη στο 6949354000 

ΤΟ 2008 δημιουργήθηκε ένα γκρουπ «Οι φίλοι του Ταξιάρχη». Ο 20χρονος Ταξιάρχης Γαϊτανής πάσχει από ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, το Ντούσεν, και βρισκόταν από το 2000 σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όμως οι γιατροί συνέστησαν την αγορά ειδικού αναπηρικού αμαξίδιου που λόγω της θέσης του σώματος θα διευκόλυνε την αναπνοή και η μητέρα πήρε δάνειο 13.000 ευρώ για να το αγοράσει. Η ομάδα του facebook που σε μία μόλις ημέρα αριθμούσε 600 μέλη είχε σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για να συνδράμουν την οικογένεια.

Ο Αυστραλός Ντάνι Κάμερον βρήκε το καλοκαίρι του 2009 στη Μύκονο μια ξεχασμένη φωτογραφική. Τον Οκτώβριο κατέφυγε στο facebook για να εντοπίσει αυτόν που την έχασε, φτιάχνοντας ένα γκρουπ αναζήτησης. Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 235.000 χρήστες είχαν γίνει μέλη στην ομάδα του και τελικά ο ιδιοκτήτης βρέθηκε στο Λονδίνο. «Ήθελα να ενθαρρύνω τον κόσμο να πιστέψει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα, ειλικρίνεια και εντιμότητα» δήλωσε ο Ντάνι Κάμερον.

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »


Γεννήθηκε με το όνομα Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον, έγινε όμως γνωστός με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ. Γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1832 και πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 1898 από πνευμονία. Στο μεταξύ διάστημα πρόλαβε να εξασκήσει τις κλίσεις του στις τέχνες της συγγραφής, των μαθηματικών και της φωτογραφίας. Στην ιστορία έμεινε ως ο συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Γόνος μιας ιδιαίτερα συντηρητικής οικογένειας βορειοαγγλικής καταγωγής, ο Λιούις Κάρολ μεγάλωσε με δέκα αδέλφια στο Ντέρσμπουρυ. Στο σχολείο σημείωνε εξαιρετικές επιδόσεις αν και ο ίδιος αργότερα δήλωσε: «δεν μπορώ να πω, πως αναπολώ τη ζωή μου στο δημόσιο σχολείο με κάποια αίσθηση ευχαρίστησης».

Στα επόμενα χρόνια, πήρε αρκετές υποτροφίες, έγινε λέκτορας σε κολέγιο, δημοσίευσε βιβλία μαθηματικών και χρίστηκε διάκονος της Εκκλησίας της Αγγλίας χωρίς να ανελιχθεί περαιτέρω. Από νεαρή ηλικία, έγραφε ποιήματα και διηγήματα, στην αρχή της καριέρας του με ιδιαίτερα σατιρικό ύφος. Ο εκδότης του περιοδικού «TheTrain» υπήρξε ουσιαστικά ο νόνός του αφού εκείνος επέλεξε το ψευδώνυμο «Λιούις Κάρολ» ανάμεσα σε τέσσερα που του πρότεινε ο συγγραφέας (τα υπόλοιπα ήταν: Edgar Cuthwellis, Edgar U. C. Westhill και Louis Carroll).

Με τη φωτογραφία ασχολήθηκε όταν για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με την τέχνη το 1851 σε λονδρέζικη έκθεση. Το 1856, απέκτησε την πρώτη του φωτογραφική μηχανή και το1863 ενοικίασε ένα φωτογραφικό στούντιο, όπου συγκέντρωσε το σύνολο του φωτογραφικού εξοπλισμού του.

Τον Νοέμβριο του 1864 ο Λιούις Κάρολ παρουσίασε ένα χειρόγραφο με τον τίτλο «Οι περιπέτειες της Αλίκης κάτω από τη γη» και το εξέδωσε το 1865 ως «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» με εικονογράφηση του Σερ Τζον Τένιελ και είχε σημαντική εμπορική απήχηση, προσδίδοντας μεγάλη φήμη στον Λιούις Κάρολ.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

Τα βλέμματα του κόσμου της τεχνολογίας είναι σήμερα στραμμένα στην Apple, εν αναμονή της παρουσίασης του τελευταίου της προϊόντος.

Τα μέσα ενημέρωσης του χώρου και χιλιάδες blogs έχουν εκτενή αφιερώματα και αναλύσεις, εν μέσω προβλέψεων ότι το νέο «θαύμα» της Apple θα είναι ένας φορητός υπολογιστής με μεγάλη οθόνη αφής και χωρίς πληκτρολόγιο. Εδώ και εβδομάδες, δεκάδες φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει, είτε ως καλλιτεχνικές απεικονίσεις, είτε ως υποτιθέμενες του νέου υπολογιστή.

Στις 19.00 ώρα Ελλάδας θα αρχίσει η εκδήλωση στο Κέντρο Γιέρμπα Μπουένα του Σαν Φρανσίσκο, στον ίδιο χώρο που έγινε και πέρυσι η εκδήλωση της Apple. Τότε είχε κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ο ιδρυτής της εταιρείας Στιβ Τζομπς μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος που τον υποχρέωσε να πάρει αναρρωτική άδεια διάρκειας πολλών μηνών.


Οι φήμες που οργιάζουν κρίνουν ότι πρόκειται για έναν υπολογιστή ταμπλέτα με την ονομασία iTablet ή iSlate πρωτοποριακό στην κατηγορία του.

Οι New York Times ανέφεραν τη Δευτέρα ότι πηγές «που έχουν δει την ταμπλέτα» επισημαίνουν ότι η συσκευή είναι συμβατή με όλα τα πολυμέσα και κάνει δυνατή την ανάγνωση εφημερίδων, περιοδικών και άλλων ψηφιακών εκδόσεων, ακόμα και σε συνδρομητική βάση.

«Θα τρέχει όλες τις εφαρμογές του iPhone και του iPod Touch, θα έχει διαρκή ασύρματη σύνδεση μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3G και μέσω Wi-Fi και θα διαθέτει έγχρωμη οθόνη 10 ιντσών, επιτρέποντας σε εφημερίδες, περιοδικά και εκδότες βιβλίων να διανέμουν τα προϊόντα τους με έμφαση στο σχεδιασμό που προσελκύει τους αναγνώστες στα έντυπα μέσα» αναφέρει η εφημερίδα.
Η τιμή της ταμπλέτας θα είναι από 700 έως 1.000 δολάρια, αναφέρει.

Comments 0 σχόλια »

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

photo.jpg

Σε αναζήτηση νέων ταλέντων στη φωτογραφία βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, που προκήρυξε ένα πρωτότυπο διαγωνισμό με θέμα «Το ευρώ και  τι σημαίνει για μας». Νέοι και νέες (14- 18 ετών) από όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να δουλέψουν σε ομάδες δύο έως τριών ατόμων με επικεφαλής έναν ενήλικα και να αποτυπώσουν με τη φωτογραφική τους μηχανή και τη φαντασία τους τι σημαίνει για αυτούς το ευρώ μέχρι τις 31 Μαρτίου 2010.

Ο στόχος είναι διπλός: οι νικητές αφενός θα έχουν τη δυνατότητα να δουν με δημιουργική ματιά το κοινό νόμισμα και αφετέρου θα κερδίσουν πλούσια δώρα, όπως ένα ταξίδι στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους. Ο πρώτος γύρος θα  γίνει τοπικά στα κράτη – μέλη, όπου θα βραβευτεί η νικήτρια ομάδα κάθε χώρας από τοπική κριτική επιτροπή.  Στη συνέχεια οι 7 καλύτερες ομάδες από τα όλα τα κράτη -μέλη της Ευρώπης θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες όπου θα παραστούν στην τελετή απονομής του βραβείου στην καλύτερη ομάδα από ολόκληρη την ΕΕ, θα έχουν την ευκαιρία να  περιηγηθούν στην πόλη των Βρυξελλών και να γνωρίσουν από κοντά  στα κτίρια των ευρωπαϊκών οργάνων.  

Αν πιστεύετε ότι έχετε ταλέντο στη φωτογραφία και θέλετε κι εσείς να εκπροσωπήσετε τη χώρα μας στο εξωτερικό, πάρτε μέρος στο διαγωνισμό ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

  1. Μπείτε στο site του διαγωνισμού www.euroinphoto.eu
  2. Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής που θα βρείτε μέσα στο site
  3. Επιστρατεύστε το ταλέντο και τη φαντασία σας για να τραβήξετε την πιο έξυπνη και αντιπροσωπευτική φωτογραφία του ευρώ.
  4. Στείλτε τη φωτογραφία σας μαζί με λεζάντα που θα επεξηγεί το θέμα της φωτογραφίας και την απαραίτητη αίτηση υποψηφιότητας, που θα βρείτε στο site του διαγωνισμού,  στο e-mail: ellada@euroinphoto.gr.

 

Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει!

Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι 31 Μαρτίου 2010.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, καθώς και για τους όρους συμμετοχής βρίσκονται στο site: www.euroinphoto.eu ή στα τηλέφωνα 211 7501217, 211 7501226, 210 7249000.

Comments 0 σχόλια »

25-01-10_320023_1.jpgΤα αμφιδέξια παιδιά, δηλαδή αυτά που είναι σε θέση να γράψουν τόσο με το δεξί όσο και με το αριστερό χέρι τους, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν νοητικά, γλωσσικά και μαθησιακά προβλήματα στο σχολείο, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.Η μελέτη έγινε από ερευνητές διαφόρων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων υπό τη δρα Αλίνα Ροντρίγκεζ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του βρετανικού Imperial College του Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η έρευνά τους θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς να εντοπίζουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τα παιδιά εκείνα που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη προβλημάτων. Περίπου ένα άτομο στα 100 διεθνώς είναι αμφιδέξιο.

Η έρευνα μελέτησε περίπου 8.000 παιδιά, ηλικίας επτά και οκτώ ετών, εκ των οποίων τα 87 ήταν αμφιδέξια, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τελευταία έχουν διπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τους δεξιόχειρες, που αποτελούν την μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων, να εμφανίσουν δυσκολίες στη γλώσσα, ενώ έχουν επίσης χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο (ανάγνωση, γραφή και μαθηματικά).

Όταν φθάνουν στην ηλικία των 15-16 ετών, οι αμφιδέξιοι έφηβοι έχουν επίσης διπλάσιο ρίσκο να εμφανίσουν συμπτώματα του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής-υπερδραστηριότητας σε σχέση με τους δεξιόχειρες. Το σύνδρομο αυτό εκτιμάται ότι εμφανίζεται στο 3% έως 9% των μαθητών και των νέων γενικότερα. Οι αμφιδέξιοι έφηβοι έχουν επίσης μεγαλύτερες δυσκολίες στη γλώσσα σε σχέση με τους δεξιόχειρες ή τους αριστερόχειρες, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες έρευνες που είχαν διαπιστώσει ότι η αμφιδεξιότητα σχετίζεται με τη δυσλεξία.

Πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για το λόγο που ένας άνθρωπος γίνεται αμφιδέξιος, αν και η φυσική προτίμηση σε ένα από τα δύο χέρια θεωρείται ότι σχετίζεται με τα ημισφαίρια του εγκεφάλου. Οι μέχρι τώρα επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι σε ένα δεξιόχειρα κυριαρχεί το αριστερό ημισφαίριο και το αντίστροφο συμβαίνει στους αριστερόχειρες. Στους αμφιδέξιους, κατά πάσα πιθανότητα, κανένα ημισφαίριο δεν κυριαρχεί πάνω στο άλλο.

«Η αμφιδεξιότητα είναι σπάνια και αξιοπερίεργη. Δεν γνωρίζουμε γιατί μερικοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν και τα δύο χέρια τους, ενώ οι περισσότεροι μόνο το ένα», επεσήμανε η υπεύθυνη της νέας έρευνας δρ Ροντρίγκεζ, η οποία τόνισε ότι δεν είναι πάντως ανάγκη κάθε αμφιδέξιο παιδί να εμφανίσει προβλήματα, απλώς έχει αυξημένες πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments 0 σχόλια »

video-games-posters.jpgΘεραπεία με videogame

Θα μπορούσε το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής (ADHD) να αντιμετωπισθεί μέσα από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι; Φαίνεται πως ναι, αν το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να «διαβάζει» τις σκέψεις του παιδιού που πάσχει από ADHD, δίνοντάς του κίνητρα ώστε να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο προσηλωμένο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το videogame Play Attention που δοκιμάζει πιλοτικά η αγγλική μη κερδοσκοπική οργάνωση Games for Life. To συγκεκριμένο παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα κράνος το οποίο καταγράφει τις μεταβολές ηλεκτρικού δυναμικού σε διάφορα σημεία του εγκεφάλου του παίκτη ώστε, όταν διασπάται η προσοχή του, να διακόπτεται αυτόματα. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη που πραγματοποίησαν σε μικρό δείγμα εθελοντών ψυχολόγοι από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Hertfordshire, η βελτίωση παιδιών με ADHD ήταν αισθητή μόλις μετά 12 εβδομάδες.

Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

caution-this-is-sparta.jpgΜε το τέλος του …Πελοποννησιακού Πολέμου παρομοιάζουν την τωρινή περίοδο που διανύει η χώρα μας, σε ρεπορτάζ τους, οι Financial Times. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τότε οι Αθηναίοι κλήθηκαν να εφαρμόσουν τους αυστηρούς όρους που τους έθεσαν οι Σπαρτιάτες, καθώς και ένα νέο πολιτειακό καθεστώς. Υπό μία έννοια, οι σημερινοί Ελληνες καλούνται να υιοθετήσουν τους αυστηρούς όρους που τώρα τους θέτους οι Ευρωπαίοι εταίροι, ενώ η αντιστοίχιση συνεχίζεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και παρακάτω.

Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

kopana2.jpgΟ Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, προκειμένου να αποθαρρύνει τους μαθητές να κάνουν τη γνωστή «κοπάνα».

Σε λίγες ημέρες, σε πεντακόσια σχολεία της Ιταλίας, ξεκινά η πειραματική εφαμογή της «ανοικτής επικοινωνίας με τις οικογένειες», μέσω sms κινητών τηλεφώνων. Οι απουσίες, θα καταγράφονται πλέον με υπολογιστή, από τους καθηγητές και το βοηθητικό προσωπικό.

Ετσι, μέσα σε λίγα λεπτά, οι γονείς κάθε μαθητή, θα γνωρίζουν, μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο, αν το παιδί τους βρίσκεται στο σχολείο ή αν έπεσε στον πειρασμό του «σκασιαρχείου». «Η περίοδος των απλών δικαιολογητικών με πλαστογραφημένες υπογραφές της μαμάς ή του μπαμπά, έχει παρέλθει οριστικά», γράφει ο ιταλικός Τύπος.

«Λυπάμαι για τους μαθητές, αλλά η μέθοδος αυτή είναι χρήσιμη και αποτελεσματική», δηλώνει ο Ρενάτο Μπρουνέτα. Παράλληλα, εισάγεται και μια άλλη καινοτομία: στο κλασικό λύκειο της Ρώμης «Aristofane», δόθηκε σε 1.100 μαθητές μαγνητική κάρτα, την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν για να εισέρχονται, καθημερινά, στο σχολικό οίκημα.

Σε περίπτωση καθυστέρημένης «άφιξης» των πιο ράθυμων, μόλις η κάρτα θα αποκωδικοποιείται από το ειδικό μηχάνημα με οπτικές ίνες, θα τυπώνεται και βεβαίωση που θα αναφέρει το όνομα του μαθητή και πόσες φορές έφτασε αργοπορημένος, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Ετσι, οι καθηγητές, θα μπορούν να ξέρουν, με μια γρήγορη ανακεφαλαίωση, αν η συγκεκριμένη κακή συνήθεια τείνει να γίνει κανόνας, ή αν πρόκειται, απλώς, για σποραδικό φαινόμενο.

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές, είναι μάλλον διχασμένοι. Κάποιοι, έξω από το λύκειο «Aristofane», κάνουν λόγο για «υπερβολικά αυστηρές μεθόδους που θυμίζουν εργάτες περασμένων εποχών». Δεν λείπουν, όμως, και εκείνοι, που κρίνουν θετικά τις τεχνολογικές αλλαγές του Ρενάτο Μπρουνέτα και τονίζουν ότι «το σχολείο, σε τελευταία ανάλυση, δεν πρέπει να προσφέρει μόνο γνώσεις, αλλά και να διαμορφώνει την προσωπικότητα υπευθυνων πολιτών».

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων