Αρχείο για 26 Σεπτεμβρίου, 2008

Σε αγώνα δρόμου με τον χρόνο και σε ιερό αγώνα κατά της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά και της ημιλησμονημένης πλην υπαρκτής κρίσης των τροφίμων, πρέπει να επιδοθούν οι ευημερούντες του σημερινού κόσμου, εάν θέλουν να κερδίσουν τη μάχη κατά της φτώχειας. Κυρίως εάν θέλουν να ανταποκριθούν στους στόχους της Χιλιετίας, όπως τους είχε καθορίσει το 2000 η έκτακτη σύνοδος την οποία είχε συγκαλέσει ο ΟΗΕ.

Το χάσμα μεταξύ χορτάτων και πεινασμένων, έχει γίνει τεράστιο. Το 2006 πάνω από τον μισό πληθυσμό της γης, ζούσε σε πόλεις. Η ανάγκη επισιτισμού του αυξανόμενου τούτου πληθυσμού, μπορεί να καταστρέψει τις πηγές του πλανήτη.

Τούτο είναι και το θέμα του Paul Roberts στο βιβλίο του The End of Food: The Coming Crisis in the World Food Industry (εκδ. Bloomsbury). Μελετά το παγκόσμιο σύστημα επισιτισμού και καταδείχνει ότι παράγοντες φαινομενικά ανεξάρτητοι, ο υπερσιτισμός των ανεπτυγμένων, η ασιτία των ασθενεστέρων περιοχών, η μεταμόρφωση τεράστιων εκτάσεων του τρίτου κόσμου σε καλλιεργήσιμα εδάφη προς εξαγωγή, είναι αλληλένδετοι. Δεν είναι κάποιος από αυτούς λάθος, αλλά ολόκληρος ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα, είναι λάθος.

Η εναλλακτική λύση

Και τούτο οφείλεται στην αγορά «ένα από τα πιο ισχυρά και κτηνωδώς αποτελεσματικά, ανθρώπινα εργαλεία». Αλλά και αυτό ακόμα υπόκειται στις επιλογές των ανθρώπων, αμέτρητες επιλογές. Το πώς κάνουμε τις επιλογές αυτές είναι κάτι που επιδέχεται αλλαγής, επομένως και το σύστημα μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

www.inmyname.com

Η παγκόσμια κρίση απειλεί τους φτωχούς Άρθρο της Καθημερινής

Comments 0 σχόλια »

Είπαμε να το ρίξουμε λίγο έξω!

Ειδεχθής λεπτομέρεια: Το βίντεο Numa-Numa οι επισκέπτες του YouTube έχουν τιμήσει με 19 εκατομμύρια θεάσεις!

Comments 3 σχόλια »

quotes.jpgΠρόεδρο θα βγάλει το Google!

“Τις απόψεις του Μπαράκ Ομπάμα και του Τζον Μακέιν σε όλα τα σημαντικά ζητήματα μπορείτε να συγκρίνετε χάρη σε νέα υπηρεσία του Google.

Η εταιρεία ανέπτυξε το νέο εργαλείο, που συγκεντρώνει τις δηλώσεις των υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία πάνω στα καυτά ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας. Ο χρήστης μπορεί να κάνει αναζήτηση με λέξεις κλειδιά και να διαβάσει τι έχουν πει κατά καιρούς οι δύο πολιτικοί.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Google In Quotes» και συγκεντρώνει τις δηλώσεις από τις σχετικές ειδήσεις που εμφανίζονται στο Google News. Η υπηρεσία δεν αφορά μόνο τους Αμερικανούς υποψήφιους, αλλά και πολιτικούς σον Καναδά, την Ινδία και τη Βρετανία.

Η υπηρεσία δημιουργήθηκε από τα εργαστήρια της Google και βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία της ανάπτυξης. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι δηλώσεις συγκεντρώθηκαν από υπολογιστικό πρόγραμμα και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακρίβεια των πληροφοριών που εμφανίζονται”.

Google in quotes

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Comments 0 σχόλια »

exams.jpg

Το νέο το έμαθα πρώτα στα ΝΕΑ: Η εξεταστέα ύλη για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η εξεταστέα-διδακτέα ύλη των μαθημάτων όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι οδηγίες προς τους καθηγητές για τη διδασκαλία όλων των μαθημάτων, ανακοινώθηκαν σήμερα και για πρώτη χρονιά, από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τον προγραμματισμό της ύλης έκανε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Σήμερα = 25 Σεπτεμβρίου -Φυσικά τον προγραμματισμό μας τον είχαν ζητήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Φυσικά την αρχική εγκύκλιο ακολούθησε δεύτερη διευκρινιστική. Τον προγραμματισμό θα κρατάει σε αρχείο ο διευθυντής. Δηλαδή θα τον βλέπει μόνο εκείνος; Όχι οι σχολικοί σύμβουλοι;

Για πρώτη χρονιά; γιατί τις άλλες χρονιές ήμασταν άνευ; άνευ ύλης; άνευ προγραμματισμού;

Η ύλη, η ύλη 3,5 Mb

Comments 0 σχόλια »

archives.jpg

Κι αν έχουμε γκρινιάξει για αυτό το θέμα… Διαβάζουμε όμως ότι τα Γενικά Αρχεία του Κράτους είναι πλέον έτοιμα να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της ψηφιοποίησης ενός μεγάλου έργου: της «Ανάπτυξης και διάθεσης ολοκληρωμένης ψηφιακής συλλογής του πολιτιστικού αποθέματος των Γενικών Αρχείων του Κράτους», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Τα ψηφιακά αντίγραφα θα είναι διαθέσιμα μέσω του νέου πληροφοριακού κόμβου, ο οποίος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ίδιου έργου.

www.gak.gr

Comments 0 σχόλια »

archaeology.jpgΣτη διημερίδα που φιλοξενείται στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης αρχαιολόγοι παρουσίασαν συγκλονιστικά στοιχεία βανδαλισμών σε αρχαιολογικούς και βυζαντινούς χώρους με αυξημένη έξαρση τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε στις αρχές του 21ου αιώνα και η αρχαιοκαπηλία αυξάνεται αντί να μειώνεται. Στο Γκετί και τα μουσεία του εξωτερικού υπάρχουν χιλιάδες δικές μας αρχαιότητες. Οι λαθρανασκαφές στη Μακεδονία δεν έχουν τέλος, η Ήπειρος και η Θεσσαλία είναι πρώτες στη λίστα των κλοπών των εκκλησιαστικών μνημείων από το 2000 έως σήμερα, ενώ τα παράνομα κυκλώματα σε αυτές τις περιοχές προτιμούν συνήθως τμήματα τέμπλων, δεσποτικές εικόνες κι όπου τα καταφέρνουν ξηλώνουν και ολόκληρο τον άμβωνα. Τρανό παράδειγμα η Αγία Παρασκευή στα Τρίκαλα?

Οι δράστες «χτυπούν» κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα, ενώ η Αρχαιολογική Υπηρεσία (ελλείψει προσωπικού και χρημάτων) καταγράφει τις απώλειες την άνοιξη και το καλοκαίρι. Θα περίμενε κανείς, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, ενήμερη για τα προβλήματα και τις αγκυλώσεις, να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου να λυθούν όλα αυτά: λαθρανασκαφές, κλοπές, παράνομη διακίνηση, εντοπισμός και διεκδίκηση. Αυτή ακριβώς ήταν η έκπληξη χθες. Ολοι γνωρίζουν, αλλά οι προτεραιότητες είναι άλλες. Την ίδια ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα αρχαιοκαπηλίας, το υπουργείο Πολιτισμού αυξάνει τα κονδύλια που δίνει σε γιορτές. Διαθέτει 6 εκατ. ευρώ για την προβολή των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά τσιγκουνεύεται εκεί που πρέπει να βοηθήσει. Αποφεύγει την πολιτική και προτιμά τα πυροτεχνήματα.

Χάνουμε θησαυρούς, αλλά κάνουμε φιέστες, άρθρο της Κ

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων