Αρχείο για 20 Σεπτεμβρίου, 2008

bobs.jpgΗ 31η Αυγούστου δεν ήταν μόνο η διεθνής ημέρα των Βlogs, αλλά σήμανε την αρχή και του 5ου ετήσιου διαγωνισμού Weblog της Deutsche Welle. Τα ΒΟΒs πρόσθεσαν φέτος στον κατάλογο των συμμετοχών τους και μια 11η γλώσσα: τα ινδονησιακά.Έτσι, υποψήφια μπορεί να είναι όσα blogs είναι γραμμένα στις ακόλουθες γλώσσες: αγγλικά, αραβικά, κινεζικά, γερμανικά, γαλλικά, ινδονησιακά, ολλανδικά, περσικά, πορτογαλικά, ρωσικά και ισπανικά. Ο καθένας μπορεί να υποβάλει αίτηση για όποιο blog του αρέσει και είναι γραμμένο σε μία από αυτές τις γλώσσες και βέβαια ο καθένας μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του- συμμετέχουν και 6 ελληνικά αγγλόφωνα blogs. Όλα αυτά μπορεί να γίνουν στο πολύ ενδιαφέρον site http://www.thebobs.com όπου υπάρχει ένας χάρτης με 4.500 ιστολόγια από όλο τον κόσμο.

Η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν 16 κατηγορίες και οι κριτές- μια διεθνής ομάδα δημοσιογράφων, bloggers και ειδικών των ΜΜΕ- θα καταλήξουν έως τις 27 Οκτωβρίου στους φιναλίστ. Μετά θα αρχίσει η online ψηφοφορία, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στα τέλη Νοεμβρίου στο Βερολίνο. Ακόμα και εάν δεν σας ενδιαφέρει ο διαγωνισμός, η επίσκεψη στην ιστοσελίδα θα σας προσφέρει πρόσβαση στη διεθνή κοινότητα των bloggers.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Comments 0 σχόλια »

hippolytosbw.jpg

Γιατί μπορεί οι μαθητές μας να παθαίνουν αλλεργία στη θέα των βιβλίων των αρχαίων ημών αλλά κάποιοι μαθητές στο Ζάγκρεμπ ανεβάζουν Ιππόλυτο. Στο σχολείο τους, ένα σχολείο που έχει ζωή και ιστορία 400 χρόνων, διδάσκονται αρχαία και νέα ελληνικά.

Η σχέση τους με την Ελλάδα δεν μένει μόνο στο παρελθόν και στον αρχαίο πολιτισμό, αλλά ευαισθητοποιεί τους μικρούς Κροάτες μαθητές για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Ετσι, πέρυσι, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, συγκέντρωσαν χρήματα από τις παραστάσεις που έδωσαν σε όλη την Κροατία και τα προσέφεραν για την ανοικοδόμηση του πυρόπληκτου σχολείου στο Αλιβέρι Ευβοίας.

Πηγή: Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

stanford-engineering-everywhere.jpg 

από την πολυθρόνα του σπιτιού σας…

Το Stanford, το πανεπιστήμιο που συνέδεσε το όνομα του με την πιο πετυχημένη διαδικτυακή ιστορία, αυτή του Google, προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό υψηλού – φυσικά – επιπέδου. Τίτλος της υπηρεσίας ?Stanford Engineering Everywhere?

Αν λοιπόν είστε πολίτης του διαδικτύου μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα που παρακολουθεί η πλειοψηφία των νέων σπουδαστών στο Stanford, το “Εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών”. Υπάρχουν ακόμα τρία μαθήματα στην Τεχνητή Νοημοσύνη ενώ διαρκώς προστίθενται νέα.

Αυτό όμως  που κάνει τη διαφορά είναι το Online Social Network, δηλαδή ότι μπορείτε να συνομιλήσετε με άλλους ?συμφοιτητές? σας απο όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι αυτή η απουσία προσωπικής επαφής. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι η καλύτερη στιγμή ενός κύκλου μαθημάτων είναι η συνάντηση δια ζώσης των συμφοιτητών.

Αν θελήσετε να διαπιστώσετε την πρόοδό σας υπάρχουν διαγωνίσματα, αλλά μην περιμένετε και πτυχίο. Είπαμε! 

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων