Αρχείο για 11 Σεπτεμβρίου, 2008

ypepth
Είμαι αυτήκοος μάρτυρας της ακόλουθης τηλεφωνικής συνδιάλεξης. Η συνάδελφος που είναι ευσυνείδητη και θέλει να παραδώσει τον προγραμματισμό της αγωνιούσε όλη μέρα με τι κείμενα να ξεκινήσει αύριο τη διδασκαλία της. Χθες ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου επιφυλάχθηκε να στείλει τον προγραμματισμό που μας ζητήθηκε καθώς η ύλη εξετάσεων δεν μας έχει κοινοποιηθεί. Το Π.Ι. είχε κατεβάσει τα ακουστικά, γιατί βούιζε ήδη από το πρωί. Η συνάδελφος απελπισμένη πήρε το αρμόδιο τμήμα των μαθητικών θεμάτων στο ΥΠΕΠΘ. Η υπάλληλος της ζήτησε το όνομά της και εμφανώς ενοχλημένη για την αδιακρισία της συναδέλφου, να ζητήσει το αυτονόητο, της έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα. Πώς τολμάτε να απασχολείτε την υπηρεσία!

Συμφωνούμε, όλα είναι θέμα παιδείας!

Comments 0 σχόλια »

onegeology.jpgΈχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς θα ήταν η Γη γυμνή από τα φυτά, το χώμα, το νερό και τις ανθρώπινες κατασκευές; Τώρα, για πρώτη φορά, έρχονται στο φως εικόνες της Γης, τέτοιες που δεν έχουν ειδωθεί ποτέ στο παρελθόν, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έρευνας γεωλογικής χαρτογράφησης που έχει γίνει ποτέ. Μέχρι σήμερα, σε πολλές χώρες η εικόνα για το υπέδαφος ήταν απαρχαιωμένη, ελλιπής ή απλώς ανύπαρκτη.

Γεωλόγοι και ειδικοί στην πληροφορική από 79 χώρες, εδώ και ένα χρόνο, συνεργάστηκαν για το παγκόσμιο πρόγραμμα «OneGeology» (Μια Γεωλογία), προκειμένου να δημιουργήσουν τον πρώτο ολοκληρωμένο ψηφιακό γεωλογικό χάρτη του κόσμου. Ουσιαστικά το πρόγραμμα κάνει για τους βράχους κάτω από τη Γη, ό,τι ακριβώς κάνει το Google για τους ψηφιακούς χάρτες στην επιφάνεια της Γης.

Όσον αφορά τη σημασία του έργου, οι γεωλογικοί χάρτες είναι απαραίτητα εργαλεία για την αναζήτηση φυσικών πόρων (νερό, πετρέλαιο, ορυκτά), αλλά και για την έγκαιρη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις κ.α.).

Πηγή: Ε-τύπος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://portal.onegeology.org/

Comments 0 σχόλια »

hate-google
Τις ανησυχίες των εκατομμυρίων χρηστών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών της, επιχειρεί να διασκεδάσει η Google, ο κολοσσός του Διαδικτύου, που ανακοίνωσε ότι μειώνει στο ήμισυ το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα κρατεί στα αρχεία της τα στοιχεία των χρηστών της. Η Google προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση έπειτα από πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Από την έδρα της, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι μειώνει από 18 σε 9 μήνες το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα κρατεί φακέλους με τα στοιχεία των χρηστών της. Σημειωτέον ότι σε 650 εκατομμύρια ανέρχεται πλέον ο αριθμός όσων χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης της Google, αλλά και τις εξαιρετικά δημοφιλείς υπηρεσίες όπως οι YouTube, Maps και Gmail. Η επιχείρηση δεν ανακοίνωσε, ωστόσο, από πότε θα τεθεί σε ισχύ η εν λόγω απόφαση.

Πηγή: Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

Felix qui potuit rerum cognoscere causas Βιργίλιος

September 11, 2001-The Day the World Changed

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων