Αρχείο για 16 Σεπτεμβρίου, 2008

hackers5.jpgΤη μέρα που μπήκε για πρώτη φορά σε λειτουργία ο νέος επιταγχυτής του CERN, κάποιοι έλληνες crackers μπήκαν σε ένα από τα μηχανήματα του CERN και πρόσθεσαν μια σελίδα. 
Με αυτόν τον τρόπο το περίφημο «πείραμα του αιώνα» για το «σωματίδιο του Θεού» έπεσε θύμα του πολέμου μεταξύ των Ελλήνων κράκερ: οι δράστες αφού παρέκαμψαν τα πολύπλοκα συστήματα ασφάλειας των υπολογιστών του CΕRΝ, έγραψαν στην ιστοσελίδα του πειράματος: «Δεν σας ξεβρακώνουμε γιατί δεν θέλουμε να σας βλέπουμε να τρέχετε όλοι πανικόβλητοι και γυμνοί ψάχνοντας το πώς θα κρυφτείτε… Μην μπλέκετε μαζί μας»…
Τα ελληνικά καμάρια άλωσαν το σύστημα και «βρέθηκαν μερικά κλικ μακριά από το να πάρουν τον έλεγχο του επιταχυντή», σύμφωνα με τους υπεύθυνους ασφάλειας του δικτυακού τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που παρακολουθούν στενά τη δράση των χάκερ στην Ελλάδα, η ομάδα Greek Security Τeam απαρτίζεται από πτυχιούχους που κατέχουν διδακτορικά στον τομέα της πληροφορικής, και πως οι ηλικίες τους δεν υπερβαίνουν τα 25 έτη.

Φυσικά στα ελληνικά ΜΜΕ οι όροι χάκερ και κράκερ δεν ξεχωρίζουν. Για την ιστορία λοιπόν χάκερ ονομάζεται κάποιος που αντλεί ευχαρίστηση από τη βαθειά κατανόηση της εσωτερικής λειτουργίας ενός συστήματος, ειδικότερα ενός υπολογιστή ή δικτύου υπολογιστών, στον οποίο, όμως, δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης. Ο όρος (ειδικά στην ελληνική γλώσσα) συγχέεται πολύ συχνά με τον όρο κράκερ (cracker), κάτι που αποτελεί σφάλμα. Σε αντίθεση με τον χάκερ, ο κράκερ είναι άτομο (ή ομάδα ατόμων) που αποπειράται να αποκτήσει πρόσβαση σε υπολογιστικό σύστημα για την οποία όχι μόνο δε διαθέτει εξουσιοδότηση, αλλά με στόχο να το βλάψει με οποιοδήποτε τρόπο. Πηγή: Wikipedia

Forensics

Comments 0 σχόλια »

rss-feed.jpgΜια που στην επιμόρφωση μιλήσαμε για blogging ιδού το μανιφέστο των blogs. Οι παρακάτω 9 θέσεις είναι μια προσπάθεια να διαδοθεί η ιδέα του τι πραγματικά είναι ένα blog, με τελικούς αποδέκτες όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την Πολιτεία και τα Media. Τα blogs είναι διάλογος – ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

  1. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
  2. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
  3. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν ?ενημερωτικά? και ?μη ενημερωτικά? blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
  4. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες – τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
  5. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
  6. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
  7. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
  8. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω.

Comments 2 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων