webpages.jpgΟ πρώτος κατάλογος της Google του 1998 περιλάμβανε 26 εκατομμύρια σελίδες, ενώ μέχρι το 2000, ο αριθμός των σελίδων είχε ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο. Τα τελευταία 8 χρόνια το Web έχει να επιδείξει τεράστια ανάπτυξη και την Παρασκευή, 25 Ιουλίου του 2008 η Google ανακοίνωσε στο επίσημο blog της ότι ο κατάλογος των ιστοσελίδων έχει πλέον ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο.

– Αν και ο αριθμός αυτός δεν είναι απόλυτα ακριβής, αφού ακόμα και οι μηχανικοί της Google δυσκολεύονται να καθορίσουν πόσα ακριβώς είναι τα μοναδικά URLs, καθώς δεν είναι όλα τα links μοναδικά, σίγουρα οι άνθρωποι της εταιρείας δηλώνουν περήφανοι που έχουν στην κατοχή τους έναν τόσο εκτεταμένο κατάλογο.

Μάλιστα, η Google, θέλοντας να τονίσει το τιτάνιο έργο της, δήλωσε πως η μηχανή της επεξεργάζεται πλέον όλα τα δεδομένα αρκετές φορές κάθε μέρα, και παρομοίασε το έργο της με την εξερεύνηση κάθε διασταύρωσης των δρόμων των HΠΑ, με τη διαφορά ότι ό “χάρτης” θα έπρεπε να είναι 50.000 φορές μεγαλύτερος και να περιλαμβάνει 50.000 φορές περισσότερους δρόμους και διασταυρώσεις.

Πηγή: The Official Google Blog 

Περισσότεροι είναι πλέον οι Κινέζοι χρήστες Internet από ότι οι Αμερικανοί σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε το Internet Network Information Center της Κίνας. Σύμφωνα με αυτά, οι Κινέζοι web surfers ανέρχονται στα 253 εκατομμύρια, έχοντας αυξηθεί κατά 56 τοις εκατό μέσα στο τελευταίο έτος. Αντίστοιχα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας Nielsen Online, οι Αμερικανοί χρήστες του Internet είναι μόλις 223,1 εκατομμύρια.
– Βέβαια υπάρχει μεγάλη διαφορά στο ποσοστό διείσδυσης, αφού οι παραπάνω αριθμοί αντιστοιχούν στο 71% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ, και μόλις στο 19,1% του πληθυσμού της Κίνας. Πάντως και εδώ η Κίνα έχει το πάνω χέρι, καθώς με ένα μέσο εκτιμώμενο ρυθμό ανάπτυξης 18%, οι Κινέζοι surfers αναμένεται να φτάσουν τα 490 εκατομμύρια μέχρι το 2012.

Πηγή: Τhe Inquirer

Τι να σου κάνει το ανάδελφο έθνος μπροστά σε αυτήν την ανθρωπο-πλημμυρίδα;

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων