timelines.jpgΈχετε ιστορικές ανησυχίες;  Η ιστορία είναι ένα συναρπαστικό αντικείμενο μάθησης που καταστρέφεται όμως από τις κακές συναναστροφές με την ξαδέρφη της, τη σχολική ιστορία. Αν αναζητάτε τους ανθρώπους πίσω από τα ονόματα, τα αξιώματα, τα φλάμπουρα, τα μνημεία, τα κείμενα , τα γεγονότα, τότε το Timelines.tv είναι μία εξαιρετική πηγή γνώσεων. Μία πλούσια γκάμα από ντοκυμαντέρ που επιλέγετε από μία διαδραστική χρονογραμμή. Το timelines.tv διατρέχει τους αιώνες και μας δείχνει κυρίως την ιστορική συνέχεια, πως οι λεπτομέρειες είναι ο συνδετικός κρίκος των γεγονότων. Γιατί αν δεν αφουγκραστούμε τους ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα δεν πάμε μακριά… Παίρνουμε και μία ιδέα για τη σύγκλιση των τεχνολογιών.Και φυσικά ζηλεύουμε, γιατί μία ανάλογη ελληνική προσπάθεια με το αρχείο της ΕΡΤ έχει τόσο δύσκολο περιβάλλον διεπαφής και μία μηχανή αναζήτησης που επιστρέφει άλλα΄ντ΄άλλων αποτελέσματα.

Ένα σχόλιο στο “Τηλεόραση + διαδίκτυο + ιστορία”
  1. Καταπληκτική δουλειά. Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση Τερέζα. Πάντα θαύμαζα τους Βρετανούς για τον τρόπο που παρουσίαζαν την ιστορική αφήγηση :εικαστική αρτιότητα, σημασία στη λεπτομέρεια, χρήση λογικής αγκυροβολίου στο δέσιμο της αφήγησης, αναπαραστάσεις φροντισμένες με μεράκι και εμπιστοσύνη στην ικανότητα του αφηγητή- παρουσιαστή.

    Για όσους αγαπούν την οπτικοακουστική αφήγηση συνιστώ τις ιστορικές σειρές του BBC που τελευταία συνοδεύουν τις εκδόσεις της Καθημερινής.Κάτι ανάλογο (σε έντυπη μορφή) τα βιβλία των εκδόσεων DK (Dorling Kindersley – http://www.dk.com).

    Ιστορία και το καλοκαίρι λοιπόν.

    Φιλικά
    Σπύρος Καλούδης

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων