Αρχείο για Σεπτέμβριος 6th, 2010

Για να γλυκάνει η πρώτη μέρα στο σχολείο των μικρών Γερμανών μαθητών συνηθίζεται να τους χαρίζουν ένα χάρτινο χωνάκι γεμάτο με γλυκά και εντυπωσιακά στυλό ή μολύβια. Ωστόσο οι μικροί μαθητές της Έσσης όταν άνοιξαν τα χωνάκια τους βρήκαν στυλό με ερωτικές σκηνές…

Οι μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού του σχολείου Adolf Reichwein στην Έσση της βορειοδυτικής Γερμανίας παρέλαβαν τα χωνάκια τους από μέλη του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Εξαγριωμένοι οι γονείς όταν ανακάλυψαν τα στυλό στα χέρια των εξάχρονων με τις ερωτικές φωτογραφίες γυναικών ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου.

Σε ανακοίνωση τύπου το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι αγόρασε τα στυλό από ένα κατάστημα προσφορών, το οποίο διαφήμιζε ότι τα στυλό φωτίζουν μόλις πατηθεί το κουμπί γραφής.

«Το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα λυπάται βαθύτατα για αυτό που συνέβη και αισθάνεται αγανάκτηση, καθώς βρίσκεται στα όρια της πορνογραφίας και μπορεί οποιοσδήποτε να τα αγοράσει από κανονικά καταστήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου, στην οποία προστίθεται ότι οι δικηγόροι του κόμματος εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατατεθεί μήνυση σε βάρος των προμηθευτών.

Το κόμμα προσφέρθηκε να ανταλλάξει τα στυλό με κάτι περισσότερο κατάλληλο για τους μικρούς μαθητές…

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Μα σύντροφοι είναι πράγματα αυτά; να υποκύψετε στις καπιταλιστικές σειρήνες των προσφορών;

Comments 0 σχόλια »

Το project του youtube καρποφόρησε. Ρίξτε μια ματιά στα βίντεο από όλο τον κόσμο. Στα βίντεο της δημοσίευσής μας δύο από τις ελληνικές συμμετοχές.  Ενδιαφέρουσα και η παρουσίαση των επιλογών από τη σελίδα του youtube:

www.youtube.com/lifeinaday?x=explore

Το YouTube ένωσε τις δυνάμεις του με τους διάσημους παραγωγούς ταινιών Ridley Scott και Kevin Macdonald, προσκαλώντας ανθρώπους από ολόκληρο τον πλανήτη να συμβάλλουν στη δημιουργία του πρώτου ντοκιμαντέρ μεγάλης διάρκειας, βασισμένο πλήρως σε user generated περιεχόμενο που καταγράφηκε αποκλειστικά μέσα σε μια μόνο ημέρα, στις 24 Ιουλίου 2010. Το ιστορικό κινηματογραφικό έργο με τίτλο Life in a day, αποτελεί μια πειραματική ιδέα που υλοποιήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα, ζητώντας από ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης να αποτελέσουν κομμάτι της ιστορίας, αποθανατίζοντας στιγμιότυπα της ζωής τους το Σάββατο 24 Ιουλίου και να «ανεβάσουν» το περιεχόμενο στο δικτυακό τόπο.

Comments 0 σχόλια »

ΣαλόνικαΗ πολύγλωσση ψηφιακή έκδοση με τίτλο: «Θεσσαλονίκη, πόλη των Βαλκανίων, κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα (1900-1930)» δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη της να περιηγηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης με οδηγό ευσύνοπτα κείμενα, φωτογραφίες και καρτ ποστάλ.

Εξαιρετικά καλαίσθητη προσέγγιση!

Μακάρι να βλέπαμε συχνότερα τέτοιες προσπάθειες.

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Το YouTube παρουσίασε ένα νέο τομέα, ο οποίος αυτή την στιγμή περιέχει 400 ολόκληρες ταινίες!

Μέσω της διεύθυνσης www.youtube.com/movies μπορείτε να δείτε όλες τις ταινίες που υπάρχουν στην παρούσα φάση, χωρισμένες ανά κατηγορία (κωμωδίες, τρόμου, ντοκιμαντέρ, δράσης, δραματικές και άλλες).

youtube-moviesΗ κίνηση αυτή της Google έρχεται ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Sony Pictures και τη Βρετανική υπηρεσία Blinkbox που χρεώνει £1.99 για ενοικίαση ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενώ προβλέπεται η δωρεάν διάθεση ακόμα 165 ταινιών.

Ο επικεφαλής του YouTube στον τομέα συνεργασιών, Donagh O’Malley, δήλωσε τα εξής:

“Πρόκειται για μία από τις πολλές προσπάθειες που κάνουμε ώστε οι επισκέπτες μας να βρίσκουν video κάθε είδους, από ερασιτεχνικά video μέχρι ολόκληρες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Ελπίζουμε ότι η αρχική μας δωρεάν λίστα ταινιών θα αρέσει στον κόσμο“.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί γνωστοί τίτλοι στην ταινιοθήκη, δεν θα βρείτε τα τελευταία blockbusters καθώς οι περισσότερες ταινίες ανήκουν στις κατηγορίες “Cult” ή “Classic”.


www.otherside.gr

Comments 0 σχόλια »

Λαπαθιώτης – Καραγάτσης, η δεύτερη “συνάντηση”

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων