Αρχείο για Σεπτέμβριος 18th, 2010

open sourceΔεκαεννέα χρόνια μετά τη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος Linux, το οποίο άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία των λογισμικών ελεύθερου κώδικα, θα εορταστεί η «Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού».

500 ομάδες από 90 χώρες του πλανήτη, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, θα ενώσουν τις φωνές τους, για να διεκδικήσουν τη δωρεάν διάδοση και διάθεση ελεύθερων λογισμικών.

Σύνθημά τους: «Γιορτάζουμε την ελευθερία στο διαδίκτυο». Σκοπός τους, η απελευθέρωση της δημιουργικότητας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και παράλληλα η κατάργηση κάθε περιορισμού που εμποδίζει την ελεύθερη έκφραση μέσα στον κυβερνοχώρο.

Στην Ελλάδα, τέσσερις μεγάλες πόλεις, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και τα Χανιά θα διοργανώσουν εορταστικές εκδηλώσεις, με στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες και τους επισκέπτες τους για τα προγράμματα και τις εφαρμογές ανοιχτού κώδικα. Δημοφιλή προγράμματα, όπως το λειτουργικό σύστημα Linux, ο περιηγητής ιστοσελίδων Mozilla Firefox αλλά και το σύστημα επεξεργασίας κειμένου και επιτραπέζιας έκδοσης OpenOffice, αλλά και πολλές άλλες καινοτόμες εφαρμογές για υπολογιστές θα έχουν την τιμητική τους.

  • Στην Αθήνα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Πατησίων). – Ώρα έναρξης : 11.00
  • Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο GNU/Linux Θεσσαλονίκης και Έδρα του Συλλόγου Greeklug – Ώρα έναρξης : 11.00
  • Στη Λάρισα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Κεντρική Πλατεία(Λάρισας).
  • Στα Χανιά η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Αγορά στο κέντρο της πόλης των Χανίων. – Ώρα έναρξης : 19:00

Σχετικές πληροφορίες: SoftwareFreedomDay

Comments 0 σχόλια »

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη» θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο στις  6, 7 και  8 Μαϊου 2011.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των «Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (ΤΠΕ-Ε), καθώς και στις σύγχρονες πρακτικές τους έτσι όπως διαμορφώνονται στο σημερινό σχολείο. Ιδιαίτερα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση των προβλημάτων διδακτικής μεθοδολογίας με τη συνδρομή ΤΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα www.e-diktyo.eu

Και για να σας βάλω στα αίματα, ιδού ο οδηγός για το πως θα περάσετε καλά στη Σύρο, www.netschoolbook.gr/terra49

Comments 0 σχόλια »

Martin_Dougiamas

Martin Dougiamas

Ο εμπνευστής και δημιουργός του Moodle, Dr. Martin Dougiamas, θα είναι στην 2η έκθεση για την ηλεκτρονική μάθηση, e-Learning Expo, στις 2 & 3 Οκτωβρίου 2010.

Ο Dr. Martin Dougiamas θα είναι κεντρικός ομιλητής στη διεθνή ημερίδα “E-learning for a better quality of life and social well being” που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα της έκθεσης, στις 2 Οκτωβρίου.

Επίσης ο  Dr. Martin Dougiamas θα είναι ομιλητής και στην εκδήλωση Ημέρα του Moodle (Moodle Day) που θα διοργανωθεί τη 2η ημέρα της έκθεσης e-Learning Expo στις 3 Οκτωβρίου 2010.

O Martin θα παρουσιάσει τη νέα έκδοση του Moodle που παρέχει στους σχεδιαστές ηλεκτρονικών μαθημάτων και στους εκπαιδευτικούς νέους εύχρηστους μηχανισμούς για να αναπτύξουν δυναμικά μαθησιακά περιβάλλοντα με δυνατότητες ανοιχτής διαμόρφωσης και επέκτασης σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες τους.

Comments 0 σχόλια »

Διοργανώνεται και φέτος η e-Learning Expo, η κύρια έκθεση για την παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης (e-Learning) στην Ελλάδα.

Το διήμερο 2 & 3 Οκτωβρίου 2010, στο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Γλυφάδα θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες τεχνολογικές παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις, επιδείξεις εκπαιδευτικού λογισμικού, προβολή υπηρεσιών ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και εξοπλισμού ηλεκτρονικής μάθησης.

www.elearningexpo.gr

Comments 0 σχόλια »

Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού προγράμματος EduTubePlus. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης εκπαιδευτικού βίντεο που συνδέεται με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και την παροχή εργαλείων για την αξιοποίησή του μέσα στην τάξη. Στο έργο αυτό συμμετέχουν 17 Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα με ένα σύνολο εκπαιδευτικών βίντεο από παραγωγές της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Η Ευρωπαϊκή πολύγλωσση και πολυπολιτισμική βιντεοθήκη του EduTubePlus, με 5.400 μικρής διάρκειας βίντεο, δημιουργείται επιλέγοντας αποσπάσματα «μαθησιακά υψηλής πυκνότητας» από τα επαγγελματικής ποιότητας εκπαιδευτικά βίντεο που παρέχουν οι εταίροι του έργου, σύμφωνα με μια καλά ορισμένη στρατηγική επιλογής βίντεο για χρήση στη σχολική τάξη.

Η πλατφόρμα video-on-demand που χρησιμοποιεί η εκπαιδευτική υπηρεσία lesite.tv του Γαλλικού καναλιού France5 επεκτείνεται, για να υποστηρίξει φόρτωση και επεξεργασία βίντεο-κλιπ χρηστών και προσαρμόζεται, για να προσφέρει πολύγλωσσο περιβάλλον πλοήγησης και αποδοτική αναζήτησης υλικού, με χρήση μιας οντολογίας εννοιών των Ευρωπαϊκών σχολικών προγραμμάτων σπουδών. Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να ανακτούν πολυπολιτισμικό υλικό στη δική τους γλώσσα και για τις δικές τους ανάγκες. Η δυνατότητα αναζήτησης αναβαθμίζεται περαιτέρω, ενσωματώνοντας ένα γραφικό εργαλείο οργάνωσης και αναζήτησης βίντεο με πλοήγηση στο χώρο και στο χρόνο, το οποίο παρέχεται από  το Ιταλικό κανάλι RAI Educational.

www.edutubeplus.info/el

Comments 0 σχόλια »

Μια ωραία πρωία, ένας σκληρός και εγωιστής άντρας ξυπνάει για να βρει στην πλάτη του ένα ζευγάρι φτερά να τον κατευθύνουν σε καλές πράξεις. Θα είναι αρκετά για να τον κάνουν να σώσει την ψυχή του;

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Bill Plympton
Animation: Bill Plympton
Μοντάζ: Kevin Palmer
Μουσική επένδυση: Greg Sextro, Nicole Renaud, Corey Allen Jackson, Rachel Garniez,
Hank Bones, Didier Carmier, 3 Leg Torso, Tom Waits, Pink Martini

Comments 0 σχόλια »

Η Ikuko Kawai είναι μια δεξιοτέχνης ερμηνεύτρια βιολιού από την Ιαπωνία. Κατέχει θέση καθηγήτριας βιολιού στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Osaka το οποίο προς αναγνώριση του μεγάλου ταλέντου της, της έχει εμπιστευτεί το αμύθητης αξίας βιολί 1715 Stradivarius.

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων