Τα βλέμματα του κόσμου της τεχνολογίας είναι σήμερα στραμμένα στην Apple, εν αναμονή της παρουσίασης του τελευταίου της προϊόντος.

Τα μέσα ενημέρωσης του χώρου και χιλιάδες blogs έχουν εκτενή αφιερώματα και αναλύσεις, εν μέσω προβλέψεων ότι το νέο «θαύμα» της Apple θα είναι ένας φορητός υπολογιστής με μεγάλη οθόνη αφής και χωρίς πληκτρολόγιο. Εδώ και εβδομάδες, δεκάδες φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει, είτε ως καλλιτεχνικές απεικονίσεις, είτε ως υποτιθέμενες του νέου υπολογιστή.

Στις 19.00 ώρα Ελλάδας θα αρχίσει η εκδήλωση στο Κέντρο Γιέρμπα Μπουένα του Σαν Φρανσίσκο, στον ίδιο χώρο που έγινε και πέρυσι η εκδήλωση της Apple. Τότε είχε κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ο ιδρυτής της εταιρείας Στιβ Τζομπς μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος που τον υποχρέωσε να πάρει αναρρωτική άδεια διάρκειας πολλών μηνών.


Οι φήμες που οργιάζουν κρίνουν ότι πρόκειται για έναν υπολογιστή ταμπλέτα με την ονομασία iTablet ή iSlate πρωτοποριακό στην κατηγορία του.

Οι New York Times ανέφεραν τη Δευτέρα ότι πηγές «που έχουν δει την ταμπλέτα» επισημαίνουν ότι η συσκευή είναι συμβατή με όλα τα πολυμέσα και κάνει δυνατή την ανάγνωση εφημερίδων, περιοδικών και άλλων ψηφιακών εκδόσεων, ακόμα και σε συνδρομητική βάση.

«Θα τρέχει όλες τις εφαρμογές του iPhone και του iPod Touch, θα έχει διαρκή ασύρματη σύνδεση μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3G και μέσω Wi-Fi και θα διαθέτει έγχρωμη οθόνη 10 ιντσών, επιτρέποντας σε εφημερίδες, περιοδικά και εκδότες βιβλίων να διανέμουν τα προϊόντα τους με έμφαση στο σχεδιασμό που προσελκύει τους αναγνώστες στα έντυπα μέσα» αναφέρει η εφημερίδα.
Η τιμή της ταμπλέτας θα είναι από 700 έως 1.000 δολάρια, αναφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων