Αρχείο για Οκτώβριος 21st, 2010

rip-off2.jpgΠώς φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι του προγράμματος επιμόρφωσης έχουν μείνει μεταξεταστέοι στη γλώσσα; Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τους υποθετικούς λόγους. Ιδιαίτερα έχουν πρόβλημα με τον υποθετικό λόγο του απραγματοποίητου. Αλλιώς πως να εξηγήσει κανείς ότι ζητούν αναβάθμιση εξοπλισμού από τα Κέντρα στήριξης επιμόρφωσης έως τις 25 Οκτωβρίου;  Είναι γνωστό σε όσους έχουν εμπλακεί στη διαδικασία επιμόρφωσης Β΄επιπέδου ότι έχουν αυτή τη συνήθεια να σου ζητούν το απραγματοποίητο. Ζητούν αιτήσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων ενώ η εγκύκλιος φτάνει στα σχολεία με το νέο έτος. Ζητούν διδασκαλίες μετά το Πάσχα, όταν τα σχολεία αποδεκατίζονται για τις εξετάσεις. Ζητούν, ζητούν, ζητούν αλλά δε δίνουν τίποτα σε αντάλλαγμα.

Πήραν ποτέ οι επιμορφούμενοι τα εγχειρίδια διδασκαλίας; Οχι δίνονται σε ηλεκτρονική μορφή μετακυλίοντας το κόστος εκτύπωσης στους παρακολουθούντες το πρόγραμμα.

Μήπως τα πήραν οι επιμορφωτές; μπα αφού είναι εισοδηματίες. Γιατί να μην ενισχύσουν αυτό το τόσο σημαντικό πρόγραμμα; Ακόμα δε περιμένουμε το υλικό της επιμόρφωσης στους διαδραστικούς σε ηλεκτρονική μορφή.

Παίρνουν μόρια οι επιμορφούμενοι από το πρόγραμμα; ε δε χρειάζεται να παίρνουν και οι επιμορφωτές… αρκεί η μεταλαμπάδευση των γνώσεων.

Γιατί επίσης να πληρωθούν οι επιμορφωτές; δεν είναι χαρά τους να μεταδίδουν τις γνώσεις τους; Ασε να τοκίζονται τα χρήματα δύο τρία χρόνια κι αφού τους μειώσουμε τους μισθούς τους δεν θα μπορούν να εισπράξουν λόγω πλαφόν. Τυχαίο δε νομίζω…

Γίνεται επικαιροποίηση του εκπαιδευτικού υλικού και χρειάζονται ημερίδες; Ασε τους να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, αφού τους αρέσει να προσφέρουν.

Ειδεχθής λεπτομέρεια. Στις ημερίδες προσφερόταν μόνο καφές λόγω λιτότητας. Μάλλον της παρηγοριάς.

Υπάρχει μία ελληνική παροιμία που περιγράφει αυτήν την κατάσταση αλλά κωλύομαι λόγω κανόνων ΠΣΔ. Με -beep- δε βάφονται αβγά.

Αλλά για φιέστες την πετάμε τη σκούφια μας. Και πόσα άραγε ξοδεύτηκαν για τη μετακίνηση και διαμονή στη φιέστα της Λήμνου; Δείξτε μας λίγο διαφάνεια.. και δημοσιεύστε τις αποφάσεις μετακίνησης των στελεχών. Γιατί υπάρχει αυτή η σελίδα στο minedu; Γιατί πάω στοίχημα ότι όλοι οι νοματαίοι δεν πήγαν με το πλοίο της γραμμής κι επειδή ήταν και Παρασκευή κι έχει και καλό ψάρι…δεν γύρισαν τα μπρος πίσω. Αντε στις υγιές μας, να  το χαιρόμαστε το ψηφιακό σχολείο!

Comments 0 σχόλια »

Είχατε ποτέ φανταστεί πως ο καθαρός αέρας μπορεί να γίνει αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής; Κι όμως, η ικανότητα των φυτών να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, σήμερα μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα και να αποφέρει μεγάλα κέρδη. Μια καινούρια χρηματιστηριακή αγορά, η Αγορά του Άνθρακα, έχει ήδη γεννηθεί!

http://www.exandasdocumentaries.com/series/carbon-trading/

Θα προβληθεί την επόμενη Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 22.00 στη ΝΕΤ

Comments 0 σχόλια »

Μία έκθεση για τον Μονέ που μας επιτρέπει να επισκεφθούμε τους πίνακες με προνομιακό τρόπο…ούτε ουρές ούτε σπρωξιές!

www.monet2010.com

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Το σταλινικό καθεστώς είχε κατασκευάσει έναν υπερ-εργάτη, πρότυπο για τους υπόλοιπους. Ο Αλεξέι Γκριγκόριεβιτς Σταχάνοβ (λες και ξεγλίστρησε από σελίδες του Ντοστογιέφσκι το όνομα) επελέγη ως σύμβολο του αγώνα αύξησης της παραγωγικότητας. Ο Σταχάνοβ ξεπέρασε με τα σιδηρά χέρια της προπαγάνδας κατά 14 φορές τη ζητούμενη ημερήσια αποδοτικότητα στην εξόρυξη άνθρακα, καθιστώντας τους συναδέλφους του ύποπτους οκνηρίας ή ηθελημένης ήσσονος προσπάθειας. Το ένστικτο επιβίωσης ανάγκασε πολλούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του για να μην κατηγορηθούν ως εχθροί της σταλινικής ΕΣΣΔ. Ο Σταχάνοβ παρασημοφορήθηκε, σπούδασε, έγινε διευθυντής ορυχείου και πέθανε κατάκοπος και αλκοολικός το 1977.

«Ευτυχώς έπεσα σε σταχανοβίτη» ακούσαμε να λέει ένας μπροστά – το πιάσαμε το υπονοούμενο. Ολοι το έχουμε παρατηρήσει περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσουμε λογαριασμό ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ. Πίσω από τον γκισέ οι υπάλληλοι. Στο ίδιο χρονικό διάστημα -ας πούμε πέντε λεπτά- ο ένας εξυπηρετεί τρεις καταναλωτές με κινήσεις γρήγορες, μηχανικές. Ο συνάδελφός του δίπλα υιοθετεί στην πράξη το «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», εξυπηρετώντας με στωικότητα, ανά πεντάλεπτο, έναν καταναλωτή. Και οι δύο έχουν τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας, το ίδιο προσοντολόγιο, αμείβονται το ίδιο, λαμβάνουν τα ίδια επιδόματα. Στη δημοκρατία μας, ούτε ο πρώτος επιβραβεύεται για την ταχύτητά του (πέραν των σιωπηλών ευσήμων των καταναλωτών) ούτε ο δεύτερος κατηγορείται για τη βραδύτητά του (πέραν των σιωπηλών ύβρεων των καταναλωτών).

Το ελληνικό Δημόσιο -που μόλις φέτος κατάφερε να διαλευκάνει ότι ο υπαλληλικός του πληθυσμός ανέρχεται σε 800.000- εδώ και δεκαετίες λειτουργούσε ως ενεργούμενο κυβερνήσεων, καταφέρνοντας το εξής απίστευτο: να δηλώνουν δυσαρεστημένοι και οι συνεπείς υπάλληλοι και οι λιγότερο ευσυνείδητοι (πρωτίστως οι συνδικαλιστές τους), αλλά και οι εξυπηρετούμενοι πολίτες. Και για να μην αδικήσουμε κανένα από τα κόμματα εξουσίας, θα πιστέψουμε και τα δύο. Οργια χαριστικών προσλήψεων γίνονταν συνεχώς στο παρελθόν και παρ’ όλα αυτά επιτεύχθηκε άλλο ένα ελληνικό οξύμωρο. Σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου καταγγέλλεται διαχρονικά ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, σύμφωνα με τα οργανογράμματα. Αλλο ένα αντικείμενο προς διερεύνηση: Πότε συντάχθηκαν αυτά τα οργανογράμματα και από ποιους; Ανανεώθηκαν ποτέ; Μια υπηρεσία που έχει ενισχυθεί με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα χρειάζεται ίδιο αριθμό υπαλλήλων με αυτούς προ εικοσαετίας;

Είναι κοινό μυστικό ότι η όποια λειτουργία του Δημοσίου στηριζόταν παραδοσιακά σε κάποιους «σταχανοβίτες» που ούτε κομματικά εύσημα ανέμεναν ούτε ηρωικές προθέσεις είχαν. Υποταγμένοι στο ατομικό τους μνημόνιο, επιδείκνυαν σιωπηρώς συναδελφική αλληλεγγύη σε καθ’ έξιν λουφαδόρους και κατά φαντασίαν ασθενείς. Κρίμα κι άδικο. ΄Η δεν συμφωνείτε;

Καθημερινή

Κάτι είχε πει αυτή η κυβέρνηση ότι και καλά θα πατάξει τους κατά φαντασίαν ασθενείς. Μειώθηκαν αλήθεια ή μπας και αυξήθηκαν; έχουμε στοιχεία;

Comments 0 σχόλια »

Αραγε πηγαίνουν ή γυρίζουν από τη δουλειά τους; τέτοια κέφια…

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων