Αρχείο για 15 Οκτωβρίου, 2010

Η συνεργασία του Facebook με τη Microsoft επεκτείνεται με μια υπηρεσία της μηχανής αναζήτησης Bing η οποία ενημερώνει το χρήστη για τις προτάσεις των φίλων του.

Όταν ένας χρήστης του Facebook εισάγει τους όρους αναζήτησης, η λίστα με τα «εξατομικευμένα» αποτελέσματα σημειώνει ποιοι σύνδεσμοι άρεσαν στο κοινωνικό του δίκτυο. Αν για παράδειγμα αναζητά κανείς ένα εστιατόριο ή μια κινηματογραφική ταινία, το Bing θα τον ενημερώνει για το τι άρεσε στους γνωστούς του.

Επιπλέον, οι αναζητήσεις για ονόματα ανθρώπων εμπλουτίζονται με την προβολή των δημόσιων προφίλ τους, ανακοίνωσαν στελέχη των δύο εταιρειών παρουσιάζοντας την υπηρεσία στα γραφεία της Microsoft στη Σίλικον Βάλεϊ.

Όπως διευκρίνισε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκενμπεργκ, το Bing θα έχει πρόσβαση μόνο στις δημόσιες πληροφορίες κάθε προφίλ και μόνο εφόσον έχει δώσει τη συγκατάθεσή του ο χρήστης.

Είπε ακόμα ότι η συνεργασία με τη Microsoft θα συνεχιστεί για την ανάπτυξη κι άλλων λειτουργιών «εξατομικευμένων αναζητήσεων».

tovima.gr

Comments 0 σχόλια »

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και η υπηρεσία κλήσεων μέσω διαδικτύου Skype ανακοίνωσαν σήμερα την ενοποίηση των υπηρεσιών τους, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ των «φίλων» του δικτύου μέσω του Skype.

Συγκεκριμένα, η ενοποίηση αυτή θα επιτρέπει την επικοινωνία των «φίλων» του Facebook στο κοινωνικό δίκτυο των 500 εκατομμυρίων χρηστών, με τηλεφωνικές κλήσεις ή με την αποστολή μηνυμάτων κειμένου.

Επιπλέον, για πρώτη φορά από τη δημιουργία του λογισμικού, οι χρήστες του Skype μπορούν να ενημερώσουν το προφίλ τους στο Facebook και να επικοινωνούν απευθείας μέσω της σελίδας του Skype, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας κλήσεων.

«Συνεργαζόμαστε με εταιρίες όπως το Skype για να διευκολύνουμε τη σύνδεση σας με τους φίλους σας όποτε θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους», δήλωσε ένας υπάλληλος του Facebook.

tovima.gr

Comments 0 σχόλια »

Η διάσημη Γαλλίδα χορεύτρια -πρίμα μπαλαρίνα της Όπερας του Παρισιού, του Τόκυο, της Κόβεν Γκάρντεν και της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης- έχει καθιερωθεί ως κορυφαία των κορυφαίων στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, με τις πρωτόγνωρες δεξιότητες που άλλαξαν τα πρότυπα των σωματότυπων και τα γενικότερα δεδομένα στον κλασσικό χορό.

Comments 0 σχόλια »

Από την 1 Οκτωβρίου όλα τα Υπουργεία και οι Περιφέρειες υποχρεούνται να αναρτούν στο Διαδίκτυο νόμους και πράξεις που εκδίδουν. Είναι η αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας της χώρας για ουσιαστική διαφάνεια, μέσω του προγράμματος «Δι@ύγεια».

Το πρόγραμμα «Δι@ύγεια» συντονίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον Ιούλιο του 2010 με το Νόμο 3861/10. Σημειώνεται ότι εφεξής πράξεις και αποφάσεις των φορέων που αναφέρονται στο ν.3861/10 δεν θα εκτελούνται, αν πρώτα δεν έχουν λάβει Αριθμό Διαδικτυακής

Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν νόμους και πράξεις απλά και εύκολα, χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά και θεματικές κατηγορίες, με τις οποίες είναι καταχωρισμένη κάθε πράξη μέσω μιας εύχρηστης φόρμας αναζήτησης είτε από την ειδική ιστοσελίδα του κάθε φορέα που την εκδίδει, είτε συνολικά από τον ειδικό κεντρικό διαδικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου για όλους ανεξαιρέτως τους φορείς http://diavgeia.gov.gr/

Comments 0 σχόλια »

Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η κακοποίηση παιδιών και η πορνογραφία, αποτελούν το συνηθέστερο παράνομο περιεχόμενο που διακινείται στο Ιντερνετ, ενώ σε ραγδαία άνοδο βρίσκονται και οι αναφορές-καταγγελίες για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των καταγγελιών της γραμμής SafeLine.gr για τους πρώτους 8 μήνες του 2010, όπου υπήρξαν και 60 αναφορές για κακοποίηση παιδιών, οι οποίες καταχωρήθηκαν απευθείας στη βάση δεδομένων του Παγκόσμιου Συνδέσμου Ανοικτών Γραμμών Καταγγελίας (INHOPE).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των καταγγελιών φέτος παρουσιάζεται αυξημένος κατά 114% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου). Το πρώτο οχτάμηνο του 2010 καταγράφηκαν συνολικά 1.270 καταγγελίες, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τις 2.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι καταγγελίες αυξάνονται κατά 1.250 ανά έτος, γεγονός που αποδίδεται αφενός στην ενημέρωση του κοινού για τη γραμμή, αλλά και στην αύξηση του αριθμού των χρηστών του Ίντερνετ.

Ειδικότερα, οι καταγγελίες που δέχτηκε το SafeLine τους τελευταίους 20 μήνες (έως και τις 31 Αυγούστου) ξεπερνούν συνολικά τις 4.000 καιαφορούσαν σε ποσοστό 34% το ρατσισμό και την ξενοφοβία, 19% την παραβίαση προσωπικών δεδομένων και υποκλοπή στοιχείων ταυτότητας, 26% οικονομικές απάτες μέσω διαδικτυακών αγορών, 9% εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου και 21% κακοποίηση παιδιών και παιδική πορνογραφία.

Επίσης, καταγγελίες σε μικρότερα ποσοστά αφορούσαν εγκλήματα όπως αποπλάνησης ανηλίκων (grooming), ηλεκτρονικό «ψάρεμα» δεδομένων (phishing), ηλεκτρονικό εκφοβισμό (Bullying), παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας, παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και προσωπικές απειλές.

Στο μεταξύ, σε άνοδο ήταν και το ποσοστό των αναφορών για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (social networks), το οποίο έφτασε το 38% και αφορούσε κυρίως περιπτώσεις υποκλοπής στοιχείων ταυτότητας, εκφοβισμό, αποπλάνηση ανηλίκων, ρατσισμό και υποκλοπή κωδικών πρόσβασης.

TA NEA

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων