Αρχείο για Οκτώβριος 3rd, 2010

Χτες σινεμά στη Γλυφάδα. Περίεργο που το τοπικό multiplex είχε φέρει την ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο  «Ἑίμαι ο έρωτας». Δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ποιοτικές επιλογές. Συνήθως παίζει «αμερικανιές».

Βέβαια η αίθουσα ήταν η πιο μικρή του συγκροτήματος κι έτσι στριμωχτήκαμε οι «ποιοτικοί» συσφίγγοντας τις σχέσεις μας. Είχα που είχα ρεβόκρανο έμεινα στην πολυθρόνα. Δεν έλειψαν τα γλυφαδιώτικα σχόλια, «κοίτα τη γούνα αυτηνής, τι ωραίο βιζόν». Η ταινία όμως μας αποζημίωσε. Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εξαιρετική ανατομία της μιλανέζικης μεγαλοαστικής οικογένειας. Εξαιρετική και η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας η οποία απέδιδε μοναδικά τις ψυχικές διακυμάνσεις του ρόλου της. Μερικές σκηνές ήταν αφάνταστα αισθησιακές. Σχεδόν μπορούσες να νιώσεις τις εκρήξεις γεύσης στον ουρανίσκο της Τίλντα Σουίντον. Για να μην αναφερθώ στις ερωτικές σκηνές…

Λίγο η μουσική μας πήρε τα αυτιά, αλλά το συγχωρούμε.

http://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_Love_(film)

http://www.iamlovemovie.com

Comments 0 σχόλια »

Thanks ElenaEll

Comments 0 σχόλια »

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης eLearning Expo 2010 το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει σε πρώτη έκδοση την Μηλιά, μια ανοικτή πλατφόρμα συλλογικής διαδραστικής ψηφιακής αφήγησης (social interactive digital storytelling). Η πλατφόρμα της Μηλιάς, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή Μιχάλη Μεϊμάρη, σχεδιάζεται έτσι ώστε να υποστηρίζει την ψηφιακή καταγραφή, παρουσίαση και συν-δημιουργία αφηγήσεων κάθε είδους και μορφής. Οι εφαρμογές της συμπεριλαμβάνουν την αφήγηση αυτή καθ’ εαυτή, την εκπαίδευση, τις εκδόσεις, αλλά και γενικότερα τη δημοσιοποίηση και συλλογική διαμόρφωση ψηφιακού λόγου και ψηφιακής δημιουργίας.

Η παρουσίαση  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010 και ώρες 14:40 – 15:40 στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Γλυφάδα). Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της eLeatningExpo.

Comments 0 σχόλια »

Bret Easton Ellis

Bret Easton Ellis

Ο συγγραφέας Bret Easton Ellis (Λιγότερο απ’ το μηδέν, American Psycho κ.λπ.) ήταν πάντα μυστήριος τύπος και δεν έλεγε πολλά για τον εαυτό του. Ε, λοιπόν, άνοιξε Twitter και έριξε οικειοθελώς το αινιγματικό του πέπλο… Να τι έμαθα:

Διάβασε το Freedom του Franzen («θυμάμαι τότε που με μισούσε»). Το τραγούδι που ακούει για πέντε συνεχόμενες μέρες είναι το «All the lovers» της Kylie (κάτι που ποτέ δεν θα παραδεχόταν, αν δεν είχε εθιστεί στο Τwitter.) Πήρε iPad και το πρώτο βιβλίο που διάβασε εκεί είναι το Talking to girls about Duran Duran. Του άρεσε η νέα ταινία του Todd Solondz, γέλασε όμως με τους διαλόγους και τη σοβαροφάνεια του Inception. Ένιωσε μισογύνης βλέποντας το ριάλιτι «Real Housewives of New Jersey». Συνάντησε τον Ταραντίνο και μίλησαν για τον Νόρμαν Μέιλερ. Σ’ ένα ξενοδοχείο του Παρισιού πέτυχε τον Μαρκ Ρόνσον στο CNN και σκέφτηκε πως είναι ο πιο όμορφος άντρας του πλανήτη.

LIFO

http://twitter.com/breteastonellis

Comments 0 σχόλια »

O Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει αυτό το χειμώνα σκηνοθετώντας τον Καβάφη την νέα δισκογραφική δουλειά της Λένας Πλάτωνος τον Δεκέμβριο @ Παλλάς.
(ημερομηνίες θ’ ανακοινωθούν)

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων