Αρχείο για Οκτώβριος 2nd, 2010

Στις 18 Σεπτεμβρίου σας είχα προετοιμάσει για την ομιλία του Martin Dougiamas, στην 2η έκθεση για την ηλεκτρονική μάθηση, e-Learning Expo, στις 2 Οκτωβρίου 2010. Σήμερα λοιπόν πήρα αλά μπρατσέτα την Sine και πήγαμε στην έκθεση. Για όποιον έχει επισκεφθεί την BETT του Λονδίνου η αντίστοιχη έκθεση της Ελλάδας είναι φτωχός συγγενής. Μάλιστα μετά την πρώτη βόλτα αναρωτιόμουν μήπως έχω χαθεί και κάπου αλλού η έκθεση συνεχίζεται. Οχι οι εκθέτες είναι ελάχιστοι και οι ενδιαφέροντες ακόμα λιγότεροι.


Ο κύριος Μάρτιν λοιπόν επίσης ήταν λίγο απογοητευτικός στην πρώτη του παρουσίαση, αφού περιορίστηκε στην παρουσίαση των δυνατοτήτων του Moodle και του οργανισμού του. Η παρουσίαση του λίγο διαφέρει από αυτήν που βρήκα online. Περισσότερες παρουσιάσεις του κ. Μάρτιν μπορείτε να βρείτε στο slideshare.

Αυτό για να παρηγορηθείτε αν τη χάσατε…

Πιο ενδιαφέρουσα από την ίδια την παρουσίαση ήταν μία ερώτηση από το κοινό την οποία όμως ουσιαστικά παρέκαμψε κατά την απάντηση. Η ερώτηση έλεγε ότι οι χρήστες παραπονιούνται ότι το περιβάλλον είναι λίγο χαοτικό κι αν υπάρχει τρόπος καλύτερης οργάνωσης. Να σας εξομολογηθώ την αμαρτία μου αλλά πολλές φορές έχω πάθει κρίσεις αποπροσανατολισμού σε τέτοιες πλατφόρμες. Πρέπει ουσιαστικά να μπεις στο μυαλό του σχεδιαστή της για να κάνεις τη δουλειά σου αντί να προσπαθεί να μπει εκείνος στο δικό σου. Τες πα… η ανταπόκριση από την έκθεση συνεχίζεται.

Αύριο περιμένω με ενδιαφέρον την παρουσίαση «10 και 1 δωρεάν εργαλεία της Microsoft. Κατακτήστε την τάξη με δημιουργικό τρόπο», στις 11.20 και στις 14.40 «Η μηλιά ένας χώρος αφήγησης». Οπότε θα ξαναχτυπήσω…

Comments 0 σχόλια »

Το βρετανικό Βασιλικό Ταχυδρομείο κυκλοφόρησε το πρώτο «έξυπνο» γραμματόσημο (smart stamp) στον κόσμο. Το γραμματόσημο είναι κανονικά κολλημένο πάνω σε ένα γράμμα, αλλά παράλληλα, μόλις κάποιος το δει μέσα από την οθόνη ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου (smartphone), μεταφέρει τον χρήστη σε μια ιστοσελίδα Διαδικτύου και παρουσιάζει αυτομάτως online, το περιεχόμενό του. Η online παρακολούθηση του γραμματοσήμου απαιτεί, επίσης, την ύπαρξη στο τηλέφωνο του χρήστη της εφαρμογής αναγνώρισης εικόνων Junaio, που κυκλοφορεί τόσο για συσκευές κινητών με λειτουργικό σύστημα Android, όσο και για iPhone. Τα Ταχυδρομεία της Βρετανίας θεωρούν, σύμφωνα με το BBC, ότι τα έξυπνα γραμματόσημα «σηματοδοτούν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των γραμματοσήμων κατά τον 21ο αιώνα». Είναι το πρώτο ταχυδρομείο στον κόσμο, που προχωρά στην εφαρμογή της νέας τεχνολογίας σε ένα γραμματόσημο.

enet

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Tori Amos – Cornflake Girl

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων