Αρχείο για 17 Ιουνίου, 2008

googledocs Τον περασμένο μήνα, καθώς συμμετείχα σε ένα Ευρωπαϊκό πρότζεκτ και έπρεπε από κοινού να συνδιαμορφώσουμε ένα κείμενο, χρησιμοποιήσαμε το Google Doc. Ηταν η πρώτη μου φορά, που δούλεψα σε ένα συνεργατικό επεξεργαστή και ομολογουμένως το ζήλεψα. Καταθέσαμε μία πρόταση 10 σελίδων, ενώ βρισκόμαστε σπαρμένοι σε διάφορα σημεία της Ευρώπης. Ετσι άρχισα να το ψάχνω. Βρήκα αρκετές εφαρμογές αλλά σίγουρα το  Google Doc κατέχει τα πρωτεία.

Η Microsoft ακολουθεί με το ?Microsoft Office Live?. Η εφαρμογή  ?Live Documents?, δημιουργήθηκε από τον Sabeer Bhatia ο οποίος πούλησε τη Hotmail στη Microsoft το 1997. Εκτός όμως από τα Live Documents, υπάρχουν ακόμη αρκετές πλατφόρμες συνεργασίας για την παραγωγή κειμένου.

Το Zoho, είναι μία εφαρμογή που βασίζεται στο ανοικτό λογισμικό Google Gears προσφέρει επιπλέον offline επεξεργασία. Φήμες φέρουν ότι η Yahoo το φλερτάρει.

Άλλη μία εφαρμογή είναι το Buzzword αλλά θα θυμάστε ίσως από προηγούμενο post, ότι δεν υποστηρίζει ελληνικά. Βρίσκεται ακόμη σε open beta.

Ο αγώνας δρόμου συνεχίζεται με τις εφαρμογές  Glide Write, ajaxWrite & ThinkFree. Ισως λοιπόν ο τρόπος που γράφουμε να μεταμορφωθεί, τα επόμενα χρόνια…

Comments 0 σχόλια »

Ερευνα που πραγματοποιήθηκε σε αμερικανικά πανεπιστήμια έδειξε πως το facebook είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, μαζί με το σεξ και την μπίρα.
Πρώτο είναι το ipod.

Kάθε μέρα 200.000 άνθρωποι δημιουργούν σελίδα στην υπηρεσία.

Κάθε χρήστης «ανεβάζει» κατά μέσο όρο 44 φωτογραφίες συνδεδεμένες με το προφίλ του.

Το facebook είναι ο έκτος δημοφιλέστερος δικτυακός τόπος στο Internet. Συνέχεια »

Comments 1 σχόλιο »

wowΤο World of Warcraft είναι ένα το διαδικτυακό παιχνίδι, που μαγεύει μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο με το gothic σύμπαν του.
Μεγάλο Σάββατο προς Κυριακή του Πάσχα, τέσσερις το πρωί: μια ακόμα «λευκή νύχτα», που τις χρονιάρες μέρες γίνεται ακόμα πιο… μαύρη. Οπότε, τα βαριά βήματά σου, μα κυρίως η πειστικότητα κάποιων φίλων, σε οδηγούν σε κάποιο internet cafe μήπως και η αϋπνία λυγίσει. Καταλήγεις στο The Web της οδού Υμηττού. Και τι βλέπεις εκεί; Οτι δεν υπάρχει ούτε μία άδεια θέση. Περισσότερα από είκοσι καθίσματα, με τους αντίστοιχους υπολογιστές, είναι πιασμένα από ξενύχτηδες, «καμένους» των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Αυτή είναι η δική τους Ανάσταση, το δικό τους σουβλιστό αρνί. Και δεν παίζουν ό,τι κι ό,τι. Παίζουν World of Warcraft (WoW ? προφέρεται «Ουόου»). Το πλέον δημοφιλές on line ηλεκτρονικό παιχνίδι, ή ακριβέστερα, το πιο επιτυχημένο MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) στον κόσμο.

Άρθρο του Ηλία Μαγκλίνη στην Καθημερινή

Μαρτυρείται ακόμη και περιστατικό αυτοκτονίας μετά από 36 ώρες παιχνιδιού

Comments 0 σχόλια »

greekforrests

Όπως ανέφεραν οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων… εκτός μίας.
Guess who?… Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Άρθρο 24, περί ‘δασικών εκτάσεων και δασών’ !!…

Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών ανέφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω ‘παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη’ σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών.
Οι τωρινές 191.400 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες – οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.

www.petitiononline.com/forestgr/

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων