Αρχείο για 16 Ιουνίου, 2008

dday-firefox
Ιδού ευκαιρία λαμπρή.  17 Ιουνίου 2008  Κάντε κι εσείς pledge μαζί με τους υπόλοιπους 6.600 Έλληνες [ και πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες ανα τον κόσμο ] για να κάνουμε το ρεκόρ download του firefox πραγματικότητα!

Σχετικά: Η αλεπού πάει Γκίνες

Comments 0 σχόλια »

blogging2Τα τελευταία χρόνια αρκετές διδακτορικές διατριβές έχουν βρει το δρόμο τους για το διαδίκτυο. Μία όμως νομίζω ότι μας ενδιαφέρει ίσως λίγο περισσότερο: “Το blogging στην Ελλάδα : Προφίλ, κίνητρα και πρακτικές των ελληνόφωνων bloggers”. Η έρευνα, διαβάζουμε, πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα Μάρτιος-Απρίλιος 2007 με δείγμα Ν=1367 ελληνόφωνων bloggers και αποτέλεσε μέρος της μεταπτυχιακής διατριβής του Ζαφείρη Καραμπάση για το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα  του Παντείου Παν/μίου ?Δυνητικές κοινότητες : Ψυχο-Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις και τεχνικές εφαρμογές? .

Σχετικά άρθρα: To σύστημα μπλόγκαρε 

Web Trends

Comments 0 σχόλια »

Καλωσήλθατε στην εποχή της συνεργασίας. Όλα όσα θέλατε να μάθετε σχετικά με τα creative commons…

Comments 0 σχόλια »

Το Big Buck Bunny είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων που έφτιαξε το Blender Institute το οποίο προσπαθεί να κάνει πιο διαδεδομένη την 3d επεξεργασία και τεχνολογία με το open source λογισμικό Blender.  Κάθε τι σε αυτην την ταινία, οι χαρακτήρες, τα κείμενα, η ίδια η ταινία βρίσκεται υπο Creative Commons Attribution License.

Comments 0 σχόλια »

Λόγω του τριημέρου, που όλο και κάποια γραπτά θα έχετε να διορθώσετε, σκέφτηκα να σας προτείνω μία ταινία για “χαλάρωση”. Την έχει σκηνοθετήσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και αφορά το οικολογικό πρόβλημα του πλανήτη μας. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Ξηρασίες. Λιμοί. Έντονες πλημμύρες. Ασυνήθιστα υψηλές βροχοπτώσεις. Θύελλες. Όξινη βροχή. Ο υψηλότερος μέσος όρος θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί στην ιστορία. Οι περιβαλλοντικές καταστροφές αναφέρονται στα νυχτερινά δελτία ειδήσεων ως μεμονωμένα περιστατικά. Αλλά αυτά τα περιστατικά είναι όντως μεμονωμένα, ή μήπως είναι κομμάτια ενός μεγαλύτερου παγκόσμιου παζλ που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν το μυστήριο του μέλλοντος της ανθρωπότητας; Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων