Αρχείο για 26 Ιουνίου, 2008

blog-sm«Η δυνατότητα του μπλόγκερ σήμερα να ακουστεί σε ολόκληρο τον κόσμο είναι εντυπωσιακή. Σε ελάχιστα λεπτά φτιάχνεις δωρεάν ένα μπλογκ κι από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να κάνεις και σε ποιους φτάνουν τα λόγια σου. Σε κάθε θρησκεία, ο Θεός είναι αθάνατος, παντογνώστης, παντοδύναμος, πανταχού παρών και φιλάνθρωπος. Η καλή τεχνολογία μάς μετατρέπει σε Θεούς. Πάρτε για παράδειγμα έναν μπλόγκερ. Οι λέξεις του ζουν για πάντα online και βρίσκεται παντού ταυτόχρονα. Το μπλόγκινγκ καταργεί όλα τα σύνορα. Οι καλοί μπλόγκερ ανταμείβονται για την ειλικρίνειά τους και την εντιμότητά τους. Θέτοντας ερωτήματα στο κοινό σου χρησιμοποιείς τη συλλογική σοφία και γίνεσαι τόσο έξυπνος όσο όλοι οι αναγνώστες σου μαζί. Το μπλόγκινγκ σε κάνει Θεό».
Η τεχνολογία μπορεί να σου δώσει δυνάμεις θεϊκές, αλλά αν δεν βάλεις όρια στον τρόπο που τη χρησιμοποιείς, μπορεί να δημιουργήσει μία νέα γενιά ψηφιακών σκλάβων. Ο Τιμ Φέρις, συγγραφέας του διεθνούς μπεστ-σέλερ «Η εβδομάδα των τεσσάρων ωρών», εξηγεί: «Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα email και τα chat με λάθος τρόπο. Ο κατακλυσμός των μηνυμάτων από βοήθεια γίνεται εμπόδιο. Η δόση κάνει το δηλητήριο. Αν απλώς μιμείσαι τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι άλλοι την τεχνολογία, τότε αυτή θα σε κάνει μέλος της νέας γενιάς ψηφιακών σκλάβων. Αν ελέγξεις τη δόση και κουμαντάρεις εσύ την τεχνολογία αντί να σε κουμαντάρει εκείνη, θα σου δώσει το κλειδί για την ελευθερία».

Άρθρο της Εύης Ελευθεριάδου στα ΝΕΑ της 26ης/6/2008 «Τα blogs κινούν τον κόσμο»

Comments 0 σχόλια »

booktreeΗ ανάγνωση της λογοτεχνίας καθαρίζει το μάτι, γκαζώνει τη σκέψη. Αφήστε τα βιβλία-αφρόλουτρα στους πάγκους. Η θερινή ραστώνη προσφέρεται για μακρόσυρτες, απολαυστικές αναγνώσεις. Τα κείμενα που ακολουθούν διαφέρουν (τεραστίως) μεταξύ τους, όμως έχουν κάτι κοινό: είναι μασίφ λογοτεχνία…

Βιβλιοπόντικας βλ. Σοφία Νικολαΐδου

Comments 0 σχόλια »

hotairballoonΈνας άντρας βρίσκεται μέσα σε ένα αερόστατο και συνειδητοποιεί ότι έχει χαθεί. Μειώνει ύψος και βλέπει έναν άλλο άντρα στο έδαφος.
Μειώνει κι άλλο ύψος και του φωνάζει :
«Συγγνώμη, μπορείτε να με βοηθήσετε; Υποσχέθηκα σ’ ένα φίλο ότι θα τον συναντούσα εδώ και μια ώρα, αλλά δεν ξέρω πού βρίσκομαι.» Ο άντρας από κάτω του απαντάει :
«Είσαι σ’ ένα αερόστατο ζεστού αέρα σε ύψος 15 περίπου μέτρων από το έδαφος. Βρίσκεσαι στις 38 μοίρες ανατολικά γεωγραφικό μήκος και στις 23 βόρεια γεωγραφικό πλάτος.»-  Μήπως είσαι επιμορφωτής; ρωτάει ο αιωρούμενος.
–  Ναι είμαι, λέει εκείνος στο έδαφος, πώς το κατάλαβες;
– Κοίτα, ό,τι μου είπες είναι τεχνικά σωστό, αλλά δεν έχω ιδέα τι να κάνω με τις πληροφορίες που μου έδωσες και το γεγονός παραμένει ότι είμαι ακόμη χαμένος. Ειλικρινά δε με βοήθησες και πολύ ως τώρα!
–  Εσύ πρέπει να είσαι επιμορφούμενος! λέει ο από κάτω.
–  Πράγματι. Εσύ πώς το κατάλαβες;
– Κοίτα, δεν ξέρεις πού είσαι, ούτε πού πας. Έχεις ανέλθει στο ύψος σου χάρη σε μια μεγάλη φούσκα. Έδωσες μια υπόσχεση που δε γνωρίζεις πώς να την κρατήσεις. Περιμένεις από τους από κάτω σου να λύσουν τα προβλήματά σου. Το θέμα είναι ότι βρίσκεσαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση όπου βρισκόσουν πριν με ρωτήσεις, αλλά κατά κάποιον τρόπο, τώρα είναι δικό σου το σφάλμα!

Comments 3 σχόλια »

undeleteΌλοι την έχουμε πατήσει κάποια στιγμή κι έχουμε διαγράψει αρχεία που τα χρειαζόμαστε. Πολύ. Και σαν να μην έφτανε αυτό -επειδή έτσι μας έμαθε η μαμά μας – έχουμε αδειάσει και τον κάδο ανακύκλωσης. Κι αρχίζουν τα “όφου και όφου και ιντάπαθα”. Η εφαρμογή UndeleteMyFiles θα σας ξελασπώσει. Εκτός από την ανάκτηση των αρχείων σας από το σκληρό σας μπορεί και να κάνει το θαύμα και από τις κάρτες μνήμης της φωτογραφικής σας μηχανής. Κι ώς γνωστόν όλα τα καλά πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν.

UndeleteMyFiles

Comments 0 σχόλια »

annunciationΖήτησα από τους συναδέλφους να φέρουν γραπτά εξετάσεων με κείμενα μαθητών, ώστε να δούμε στην πράξη, πως γίνεται η διόρθωση έκθεσης με χρήση επεξεργαστή κειμένου.

Το συγκεκριμένο κείμενο έκλεψε την παράσταση: Α΄τάξη Γυμνασίου ( κάπου στην Κρήτη)

“Ο λουκάς εβανκελίστηκε ότι θα γενιθή ο Χρηστός τότε ο θεός πεζη μια τ ανκέλου κε λεει του. Γλάκα μορέ στη γη να βρις το μαριό κε να του ιπης πως θα γενησι το Χρηστό. γλακά ο ανκελος στη γη πιγε και ηβρικε το μαριό κε ειπεν του. μαριό εσυ δε το κατεχεις μα ισε βαρεμένο* γιατι θα γενισις το Χρηστό. Το μαριο τοτε λέι όφου και όφου* ιντάπαθα κε ιντανε τα που μου μιλις, ας εινε ομως θα γενισω το Χρηστό, πιος άντρας όμως θα με παντρεφτει. κε ιπε τση ο ανκελος, μη στεναχωράσε μαριό κε εγώ θα σου βρω άντρα. κε παι ο ανκελος στου οιωφισ* κε του λει. Οιωφισ το μαριό ινε βαρεμένο από το Θεό κε θα γενισει το Χρηστό, συ όμως θα το παντρεφκης κε δε θα σε νιαζει πράμα. τοτε ο οιωφισ που δε πιστεβε τα λογια του ανκελου παντρέφτικε το μαριό κε όταν κατάλαβε ότι ήταν βαρεμένο έδωσε εντολή να σφάξουν όλα τα πεδιά.

* βαρεμένο= σε ενδιαφέρουσα

* όφου και όφου= αχ και βαχ

* οιωφισ =  Ιωσήφ

Ο επεξεργαστής κειμένου σηκώνει τα χέρια ψηλά. Το κείμενο είναι απλά εξαιρετικό.

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων