Αρχείο για 20 Ιουνίου, 2008

Εξαιρετικό βίντεο και πάντα επίκαιρο!

Η υπογραφή σας είναι πιο δυνατή από ότι νομίζετε.

Comments 0 σχόλια »

books3Η λογοτεχνία είναι η χώρα που περιέχει όλες τις άλλες χώρες, καταλήγει η πανεπιστημιακός και μελετήτρια Τζίνα Πολίτη μετά από μια μεγάλη συζήτηση με την Κατερίνα Ι. Ανέστη. Η σημαντική διανοούμενη μιλά για το εφήμερο παρόν, τη συλλογική ταυτότητα, την οντολογία του πολιτικού, τις νέες γλώσσες που αποκαλύπτονται.

…”Καταλύουν τον συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου, του επιτίθενται με καταιγιστικό ρυθμό. Γι’ αυτό κυριαρχεί η μοναξιά. Το άλλο που απειλείται είναι η φαντασία: Δεν με αφήνεις να φανταστώ. Μου το εικονοποιείς όλο, δεν μπορώ να φτιάξω εικόνες. Βλέπετε, δημιουργούνται πολλαπλές, βαριές αναπηρίες. Φαντασία και συναίσθημα είναι υπό διωγμόν”. 

Συνέντευξη στη LIFO

Comments 0 σχόλια »

harvardΗχεί ως σύντομο ανέκδοτο. Ομως είναι αλήθεια. Το Πανεπιστήμιο Harvard, το πιο φημισμένο ίσως εκπαιδευτικό ίδρυμα των ΗΠΑ, άνοιξε παράρτημα στην πόλη του Ναυπλίου, το οποίο θα εγκαινιαστεί επίσημα στα τέλη Ιουνίου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, το οποίο αποτελεί τον μοναδικό κόμβο που διαθέτει στην Ευρώπη, το διεθνές δίκτυο ερευνητικών κέντρων του πανεπιστημίου.

«Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών είναι ένα παράρτημα του ομώνυμου Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Harvard που ιδρύθηκε το 1962 και στεγάζεται μόνιμα στην Ουάσινγκτον. Το μητρικό κέντρο είναι ένα think tank που έχει προσελκύσει μέχρι σήμερα μεταδιδακτορικούς φοιτητές που είναι φιλόλογοι, κλασικοί φιλόλογοι, αρχαιολόγοι, παπυρολόγοι, επιγραφικοί αλλά και νεοελληνιστές. Οι περισσότεροι εξ αυτών εργάζονται σήμερα στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου», λέει ο καθηγητής Γιάννης Πετρόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ του Center for Hellenic Studies

Άρθρο της Μαργαρίτας Πουρνάρα στην Καθημερινή.

Comments 0 σχόλια »

justice2 Οι ΕΔΕ πάντοτε προκαλούν το ενδιαφέρον. Οι ενστάσεις πάλι κατά περίπτωση. Το esos δημοσιεύει σήμερα αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις “συναδέλφων”.

Αν και η ομερτά καλά κρατεί…

Comments 0 σχόλια »

facebook10Πόσοι φίλοι είναι υπερβολικά πολλοί φίλοι; Και πόσο φίλοι είναι πραγματικά οι ηλεκτρονικοί φίλοι; Στην εποχή των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, το ερώτημα τίθεται όλο και πιο πιεστικά. Μέσα στην ίδια εβδομάδα, το έθεσε το «Νewsweek» και η «Ιndependent». Διότι όλες αυτές οι ιστοσελίδες απευθύνονται στην πιο θλιβερή εσωτερική μας ανάγκη να φαινόμαστε δημοφιλείς- ακόμα και όταν στην πραγματικότητα δεν είμαστε. Ο μέσος χρήστης του Facebook έχει περίπου 105 φίλους. Τι γίνεται όμως όταν έχει… 5.000 φίλους- και το Facebook του απαγορεύει να προσθέσει έστω και έναν ακόμα με ένα ξερό «το παράκανες»;
Πρόσφατη έρευνα ωστόσο, αποκάλυψε ότι σχεδόν δύο στους τρεις χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης νιώθουν από σύγχυση έως και απόγνωση με την έλλειψη κανόνων συμπεριφοράς (netiquette). Ιδού λοιπόν, δια χειρός «Ιndependent», πέντε χρυσοί κανόνες για να αποφεύγετε τις δικτυακές κακοτοπιές.
 

Comments 1 σχόλιο »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων