Αρχείο για Μάιος 27th, 2008

cannes«Το να είσαι μαθητής είναι μια παράσταση, είναι παιχνίδι ρόλων που σου παραχωρούν ή που υπερασπίζεσαι ο ίδιος: του καλού μαθητή, του σκράπα, του ζιζάνιου, του σκληρού… Περνούν τον καιρό τους δημιουργώντας προσωπεία», λέει ο Λοράν Καντέ, που πήρε τον Χρυσό Φοίνικα προχθές στις Κάννες.
Η ταινία του «Ανάμεσα στους τοίχους» αφηγείται τη ζωή μαθητών του σχολείου στην εποχή της παιδείας Σαρκοζί. Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι θεωρεί σημαντικά «την αγκίστρωση στην πραγματικότητα, την κατάδυση στην κοινωνία, τη μελέτη των σχέσεων εξουσίας, όλων εκείνων των πραγμάτων που γεννούν τη βία και τον αποκλεισμό».

Η ταινία είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφική νουβέλα του καθηγητή Φρανσουά Μπεγκοντό που είναι και ο πρωταγωνιστής του φιλμ στον ομώνυμο ρόλο.

Comments 1 σχόλιο »

generationM

Οι σύγχρονοι έφηβοι συμπεριφέρονται στον ελεύθερο χρόνο του ως πολυάσχολοι μάνατζερς καθώς επικοινωνούν  ταυτόχρονα με instant messaging, Facebook, Myspace, τα  iPods, τα κινητά και τα blogs τους.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτή η «παράλληλη επεξεργασία» είναι ευκολότερη στα παιδιά,χάρη στην ανάπτυξη συγκεκριμένου τμήματος του εγκεφάλου, το οποίο όμως καθιστά δύσκολη τη συγκέντρωση σε μία και μοναδική δραστηριότητα. Πολυδιάσπαση; Ο ανθρώπινος εγκέφαλος προσαρμόζεται στο νέο ψηφιακό περιβάλλον. Το σχολείο;

http://www.time.com

https://blogs.sch.gr/tgiakoum/archives/68

Comments 2 Σχόλια »

rwf
Ο Στέλιος Κούλογλου δημιουργεί ένα δικτυακό τόπο πληροφόρησης στο ίντερνετ, με στόχο τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού καναλιού μέσω διαδικτύου. Οι τεχνολογίες αντικρίζονται και συνομιλούν. Στη διεύθυνση  www.banana-republic.gr μπορείτε να δείτε -α κόμα στα σπάργανα-τη φιλόδοξη προσπάθεια δημιουργίας ενός εναλλακτικού τόπου ενημέρωσης και κριτικής των ΜΜΕ.

Στη σελίδα του banana republic διαβάζουμε:

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα διαδικτυακό τόπο αξιόπιστης και δημοκρατικής ενημέρωσης, με την ενεργή συμμετοχή των χρηστών. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού.

Comments 0 σχόλια »

bigdrawing

Είναι πολλοί αυτοί που κυνηγούν τη δημοσιότητα. Είναι λίγοι αυτοί που το κάνουν με πρωτότυπο τρόπο. Ο Erik Rordenankar αποφάσισε να ζωγραφίσει την υφήλιο με το GPS του, δημιουργώντας τη ?μεγαλύτερη ζωγραφιά του κόσμου? και πλέον το πορτραίτο του καλύπτει όλη τη γη!

Το μόνο που χρειάστηκε, ήταν μια βαλίτσα με μια gps συσκευή και τις κατάλληλες μπαταρίες για την απαραίτητη αυτονομία κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού. Μπορείτε, αν θέλετε, να επισκεφθείτε και τη σελίδα του project.

Comments 1 σχόλιο »

tired-studentΔεν περίμενα να το ομολογήσω αλλά φέτος σφίχτηκε η καρδιά μου όταν ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσω τους μαθητές μου της Γ΄Λυκείου και να τους στείλω στις Πανελλαδικές. Η αλήθεια είναι ότι τους είχα χάσει αρκετά νωρίτερα.

Διαβάζοντας το άρθρο της Μ. Τζιαντζή στην Κυριακάτικη Κ κατάλαβα ότι το γράφει και για μένα: 

Τις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου οι δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου υπολειτουργούν και οι καθηγητές αντικρίζουν άδεια θρανία. Οχι επειδή οι ζωηροί μαθητές κάνουν κοπάνα και πηγαίνουν στη θάλασσα, στο μολ, στις καφετέριες, αλλά γιατί οι καλοί μαθητές, οι καλοί υποψήφιοι μένουν σπίτι και διαβάζουν τα πέντ’ έξι μαθήματα της «κατεύθυνσης». Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων