Αρχείο για Μάιος 23rd, 2008

ipod-doggyΚι ενώ μελετούσα το θέμα της εκπαιδευτικής αξιοποίησης των ipod, zune κτλ. βρήκα αυτήν τη βάση για το ipod μου. Είναι διαθέσιμο άραγε και για το touch;

Αρθρο για τη χρήση των ipod(s): Listen & Learn

Comments 0 σχόλια »

programmingΗ μόδα των mashups δεν άφησε ασυγκίνητους τους έλληνες προγραμματιστές. Τι μας έφτιαξαν; Ας ξεκινήσουμε από τα χρηστικά:

Το τελευταίο ?μεγάλο? Ελληνικό project που έχει βασιστεί στο API των Google maps και είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία ήταν το ?the PIN project?. Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ?καρφώσει? κάποιο σημείο στον Αττικό χάρτη που είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς. Η διαδικασία είναι πολύ απλή μέσω μιας φόρμας. Βρίσκουμε το σημείο στον χάρτη, βαθμολογούμε την επικινδυνότητα του, το κατηγοριοποιούμε [π.χ. ?τυφλό σημείο»] και βουαλά κάναμε την καλή πράξη της ημέρας!

Τι γίνεται όμως αν έχετε ξεμείνει εκτός από χρόνο και από ρευστό και ψάχνετε απεγωσμένα ένα ΑΤΜ; O πλοηγός www.ploigos.gr θα σας ξελασπώσει, αφού παρουσιάζει εκατοντάδες σημεία ενδιαφέροντος στο χάρτη βάσει επιλογής μας χωρισμένα σε αρκετές κατηγορίες. Μπορείτε να επιλέξετε και τράπεζα.

Εάν το πρόβλημα είναι περισότερο στην τσέπη, τότε το www.webmap.gr θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το φθηνότερο βενζινάδικο, χωρίς να ξενιτευτείτε.

Εάν τώρα είστε περιπετειώδεις τύποι, για σας είναι το www.roadexplorer.gr

Για τους θαλασσόλυκους είχαμε γράψει παλαιότερα http://syros-observer.aegean.gr/ais/

Comments 0 σχόλια »

bookwormΗ Telegraph έχει δημοσιεύσει μία λίστα με τα «50 πιο cult βιβλία» www.telegraph.co.uk . Το ενδιαφέρον είναι -πέρα από τις επιλογές- τα σχόλια των επισκεπτών της σελίδας. Πρόσφατα είχα παρακολουθήσει μία συζήτηση για τη λογοτεχνία με τη Σώτη Τριανταφύλλου κι η ίδια μας έδωσε μία λίστα με 50 βιβλία που πρέπει να διαβάσουμε (πριν πεθάνουμε;) Στη λίστα της Σώτης δεν υπήρχε κανένα ελληνικό βιβλίο. Ας παίξουμε λοιπόν την άσκηση της κιβωτού. Εσείς ποια θα θέλατε να διασώσετε σε περίπτωση καταστροφής του πλανήτη;

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων