Αρχείο για Μάιος 30th, 2008

metmuseumΕίδα τη διαδραστική παρουσίαση της νέας πτέρυγας του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης με ελληνικές και ρωμαϊκές αρχαιότητες και πληγώθηκα για άλλη μία φορά. Γιατί ενώ στην Ελλάδα διαθέτουμε εντυπωσιακό πολιτισμικό κεφάλαιο, συναντάμε τεράστιες δυσκολίες στο ζήτημα της διαφύλαξής  του στην επερχόμενη κοινωνία της γνώσης και άλλες τόσες στον τομέα της προβολής του. Κι ας ρέει πακτωλός χρημάτων από την Ε.Ε. Μπορεί τα αρχαία κείμενα να διασώθηκαν -έστω αποσπασματικά- χάρη στους μοναχούς, η πολιτιστική κληρονομιά μας στις ημέρες μας αναζητά τους σωτήρες της.

www.nytimes.com

Comments 0 σχόλια »

gameΔιαβάζοντας ένα κείμενό μου του 2001 με τίτλο «Ο Προμηθέας αυτή τη φορά θα μας δικτυώσει» στάθηκα στη φράση: «Το μέλλον είναι ήδη στην αγορά. Μπορεί να ακμάσει ή να καταστραφεί, όμως η αγορά έχει τρόπους να αλλάζει τα πράγματα χωρίς να περιμένει να μετρήσει το κόστος». Η αγορά λοιπόν βλέποντας την επιτυχία του second life, αποφάσισε ότι υπήρχε πεδίο εφαρμογής και σε πιο τρυφερές ηλικίες, αφού τα πραγματικά κέρδη βρίσκονται στις ηλικιακές ομάδες που πηγαίνουν ακόμη σχολείο. Ενημερωθείτε γιατί το μέλλον καταφτάνει.

Ψηφιακοί παιδότοποι «Καθημερινή»

«Χρήσιμοι» οι ψηφιακοί κόσμοι για παιδιά

www.clubpenguin.com

www.webkinz.com

Comments 0 σχόλια »

mars Τώρα μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονική κάρτα με ευχές από τον Άρη! Η αποστολή του «Μars Phoenix Lander» μας χαρίζει σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες που στέλνει πίσω στη Γη το ρομπότ-γεωλόγος από την απομονωμένη παγωμένη τούντρα στον Βόρειο Πόλο του Κόκκινου Πλανήτη, όπου προσεδαφίστηκε. Αυτή είναι η πρώτη επιτυχής απαλή προσεδάφιση σκάφους στον Αρη εδώ και 32 ολόκληρα χρόνια, ενώ είναι μόλις η δεύτερη που η NASA θα προσπαθήσει να εντοπίσει οργανικές ενώσεις, δηλαδή τα βασικά δομικά στοιχεία των έμβιων όντων. Is there anybody out there?  Τι θα λέγατε για μία eCard ;

Comments 0 σχόλια »

evolutiondarwinΗ βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ χαρίζει στο διαδίκτυο το σύνολο του επιστημονικού έργου του Δαρβίνου. Περιλαμβάνει 20.000 εργασίες, σημειώσεις και προσχέδια που προέκυψαν από τα χρόνια έρευνας του μεγάλου φυσιοδίφη, καθώς και 90.000 φωτογραφίες και σχέδια. Μέχρι τώρα, μόνο οι δημοσιεύσεις του ήταν διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, ενώ τα υπόλοιπα γραπτά του μπορούσαν να τα δουν οι ακαδημαϊκοί ερευνητές.
Αν διατηρείτε αμφιβολίες για τους στενούς συγγενείς σας πλέον δεν έχετε δικαιολογία, το προσχέδιο της εργασίας του Δαρβίνου για την «προέλευση των ειδών» είναι διαθέσιμο online!

http://darwin-online.org.uk/

Αλήθεια τι γίνεται με τη διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης στο ελληνικό σχολείο;

https://blogs.sch.gr/tgiakoum/archives/83

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων