Αρχείο για 12 Ιουλίου, 2011

Το Google+ έχει μπει σε κατάσταση big bang καθώς ο ρυθμός ανάπτυξής του αγγίζει το 350%. Ο αριθμός των χρηστών έφτασε τα 7.3 εκατομμύρια στις 10 Ιουλίου από 1,7 την 4η Ιουλίου.

Να σας προτείνουμε και 5 απαραίτητα extensions για το Google+ που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακόμα καλύτερη την εμπειρία του Google+ αν χρησιμοποιείτε Chrome.

Comments 0 σχόλια »

Ενα κλιπάκι που φοριέται πολύ στο μείζον…

Comments 0 σχόλια »

Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ σας προσκαλεί στην πρώτη Έκθεση “Serious Games Showcase & Best Practices”, στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Συνεδρίου Μάθησης Βασισμένης σε Ψηφιακά Παιχνίδια – 5th European Conference on Games-Based Learning (ECGBL 2011).

Σκοπός της έκθεσης είναι να προβάλει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των εκπαιδευτικών ψηφιακών παιχνιδιών, να φέρει σε επαφή τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με τους δημιουργούς ψηφιακών παιχνιδιών, αλλά και τους έλληνες δημιουργούς ψηφιακών παιχνιδιών με έμπειρους δημιουργούς και ερευνητές του εξωτερικού. Ταυτόχρονα θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο χώρο της χρήσης ψηφιακών παιχνιδιών στην εκπαίδευση, αλλά και να συμμετάσχει σε ένα διάλογο για την ανάδειξη καλών πρακτικών σχεδιασμού και αξιοποίησης εκπαιδευτικών παιχνιδιών στην τάξη.

Προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς, σχεδιαστές και ερευνητές ψηφιακών παιχνιδιών να προβάλουν τα παιχνίδια τους στο Serious Games Showcase & Best Practices, έτσι ώστε να αναδείξουν τη δουλειά τους, αλλά και να πάρουν πολύτιμα σχόλια για τις δημιουργίες τους, από ομάδα ειδικών στο χώρο των εκπαιδευτικών ψηφιακών παιχνιδιών και από το ίδιο το κοινό, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι εφαρμογές μπορούν να απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε νέους και ενήλικους χρήστες ενώ δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το μαθησιακό περιεχόμενο, το είδος του παιχνιδιού ή την πλατφόρμα δημιουργίας (flash, scratch, gamemaker, κ.ά.).

σημαντικές ημερομηνίες

1. εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους σχεδιαστές 20 Ιουλίου 2011

· περίληψη (1-2 σελίδες)

· screenshots του παιχνιδιού

επικοινωνία και αποστολή υλικού υπόψιν κας. Μαρίας Σαριδάκη, Οργανωτική Επιτροπή SGS-Best 2011, διεύθυνση email msaridaki@media.uoa.gr

2. καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των παιχνιδιών 15 Σεπτεμβρίου 2011

στην ημερομηνία αυτή θα πρέπει να δοθούν

· το παιχνίδι σε online ή offline αρχείο

· website, video, ερευνητικό έργο που μπορεί να υποστηρίξει την υποψηφιότητά σας, όπως είναι διαθέσιμο κατά περίπτωση.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε ένα μεγάλο εύρος συμμετεχόντων με πιθανές κατηγορίες, μαθητές/φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητους δημιουργούς, εταιρίες, ερευνητικές ομάδες κ.ά. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για προσκεκλημένους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ECGBL 2011 (Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011) και για το ευρύ κοινό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011.

διοργάνωση: Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής : Επίκουρος Καθηγητής Κωνσταντίνος Μουρλάς, Τμήμα ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ, email mourlas@media.uoa.gr

To Συνέδριο ECGBL 2011

Το συνέδριο 5th European Conference on Games-Based Learning (ECGBL 2011) διοργανώνεται στην Αθήνα στις 20-21 Οκτωβρίου 2011 από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών (http://www.media.uoa.gr/ntlab), με την υποστήριξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ, http://www.media.uoa.gr/institute) και τη συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (http://www.hau.gr). Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο http://www.academic-conferences.org/ecgbl/ecgbl2011/ecgbl11-home.htm για περισσότερες πληροφορίες και να παρακολουθήσετε μαζί μας τις εργασίες του συνεδρίου.

Comments 0 σχόλια »

Περισσότερα στο www.augmentedrealitycinema.com

Comments 0 σχόλια »

Σχετικά με τη διαδικτυακή επαφή μαθητών και καθηγητών μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, σίγουρα προσεγγίζουμε μία γκρίζα ζώνη καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο θέμα.

Προκειμένου να το προσεγγίσουμε δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε τα αίτια της επιτυχίας της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Αντικατοπτρίζει παγκόσμιες ανθρώπινες τάσεις καθώς ανταποκρίνεται στην αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου για «διηγήσεις γύρω από τη φωτιά». Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που τα διαδικτυακά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, διαδόθηκαν ταχύτατα και είναι τόσο δημοφιλή. Ήρθαν και “κάθισαν” πάνω σε υπαρκτά ανθρώπινα δίκτυα. Το κουτσομπολιό που μας πρόσφεραν τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα ήταν απόλυτα αναγνωρίσιμο, όλοι λίγο πολύ έχουμε επιδοθεί σ’ αυτό, γι’ αυτό και το υιοθετήσαμε άμεσα.

Ένα από τα ζητήματα, που ανακύπτουν στις διαπροσωπικές σχέσεις εκπαιδευτών- εκπαιδευόμενων είναι το γεγονός της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο. Από τη στιγμή που έχουν αποδεχθεί αίτημα φιλίας στο Facebook οι προσωπικές πληροφορίες, οι φωτογραφίες, τα σχόλια και οι απόψεις που αποτυπώνονται στο προφίλ τους καθενός γίνονται αντικείμενο σκέψης κι επεξεργασίας από το δικτυακό του «φίλο».  Αν και υπάρχει ο τρόπος το μέλος να προφυλάξει μέρος της ιδιωτικότητάς του με τις ρυθμίσεις που προβλέπουν τι θα είναι ορατό σε όλους και τι σε λίγους, είναι σχεδόν σίγουρο ότι προβλήματα θα ανακύψουν.

Το νέο κοινωνικό δίκτυο google + έρχεται να απαντήσει σε αυτό το πρόβλημα καθώς δίνεται η δυνατότητα σε κάθε μέλος να δημιουργήσει κύκλους φίλων, συναδέλφων, συμμαθητών, συγγενών και να επιλέξει τι θα κοινοποιήσει σε ποιες ομάδες.

Θεωρώ λοιπόν ότι είναι ένα σχετικά απλό πρόβλημα στο οποίο μπορεί να απαντήσει η τεχνολογία δίνοντας μας περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης.

Comments 0 σχόλια »

Ο δημόσιος χώρος σαν κοινό αγαθό. Ο δημόσιος χώρος στην εποχή της πληροφορίας.

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων