Αρχείο για 15 Δεκεμβρίου, 2010

Τι θα μπορούσε να είναι πιο πετυχημένο από το, πασίγνωστο πια, Farmville; Μα, το CityVille, φυσικά, επίσης της Zynga software, που μέσα σε 11 ημέρες έφτασε τα 22 εκατομμύρια παίκτες!

22.000.000 παίκτες. Τόσοι ασχολούνται, πια, με το νέο παιχνίδι της Zynga, CityVille, μέσω του Facebook. Το νούμερο είναι, απλά, ασύλληπτο –σχεδόν δυο φορές ο πληθυσμός της χώρας μας- και το πιο απίθανο είναι το διάστημα στο οποίο έφτασε σε αυτό το σημείο – σε μόλις 11 ημέρες. Από ότι φαίνεται, η Zynga έχει βρει τη… μαγική «συνταγή της επιτυχίας», αφού η ίδια μας είχε δώσει το κορυφαίο, μέχρι πρόσφατα, παιχνίδι του Facebook, FarmVille – του οποίου το CityVille μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ανεπίσημη συνέχεια».

Το ίδιο το παιχνίδι δεν είναι κάτι το πρωτοποριακό, και το έχουμε ξαναδεί ουκ ολίγες φορές, αφού στην πράξη είναι κλώνος του κλασσικού Sim City. Πόσοι, όμως, από τους περιστασιακούς, «casual» χρήστες του Facebook, γνωρίζουν «τι είναι το Sim City», ή πως θα μπορούσαν να παίξουν μια πληρέστερη και εντυπωσιακότερη εκδοχή του στον υπολογιστή τους; Εξάλλου, το CityVille είναι πιο ευκολοπροσβάσιμο – αρκεί ένα login στο Facebook.

22 εκατομμύρια, λοιπόν, σε μόλις 11 ημέρες. Κάτι μας λέει πως αυτό πρέπει να είναι ρεκόρ για το βιβλίο Guinness!

pcw

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Πριν από τριάντα εφτά χρόνια, ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το Πολυτεχνείο, απέδειξε πως η Παιδεία είναι κυρίως ένα μάθημα Δημοκρατίας. Σήμερα τα πράγματα μοιάζουν να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.
Στα Πανεπιστήμια, στους χώρους της ανώτατης σκέψης, όλα δεν είναι αυτονόητα καλά.
Στα ελληνικά Πανεπιστήμια μπορείς να κάνεις καριέρα, όχι πάντα με πανεπιστημιακή επάρκεια. Μπορείς επίσης να αγοράσεις πτυχιακή εργασία ή μεταπτυχιακό με 1200 ευρώ, όπως κάναμε εμείς.
Την ίδια ώρα βέβαια, είναι κοινό μυστικό, πως τα πανεπιστήμια είναι γεμάτα από πανεπιστημιακούς παράγοντες και καθηγητές, που προκύπτουν από πολιτικές συναλλαγές με κόμματα και πολιτικές νεολαίες. Οι πολιτικές νεολαίες είναι εκεί για να προσφέρουν σημειώσεις, διασκέδαση και ίσως κάποια πανεπιστημιακή εξέλιξη.
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για ένα ακόμη θέμα ταμπού. Για μια κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια που μένει στο σκοτάδι, με το επιχείρημα πως η αποκάλυψή της, θα βλάψει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.
Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων