Αρχείο για 1 Δεκεμβρίου, 2010

Cadavre Exquis” είναι το όνομα μιας τεχνικής που επινοήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τους Σουρεαλιστές και αφορά τη συνένωση λέξεων ή εικόνων που προέρχονται από πολλούς συνδημιουργούς, με τελικό στόχο τον σχηματισμό ενός ενιαίου έργου. Ο γνωστός αμερικάνος σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον μεταφέρει την παραπάνω μέθοδο στον κόσμο του διαδικτύου και ζητά από τους χρήστες του Twitter tweets. να συνθέσουν από κοινού μια συλλογική ιστορία, χρησιμοποιώντας tweets.


Στο εγχείρημα μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε πηγαίνοντας στη σελίδα #BurtonStory και συνεχίζοντάς την ιστορία από το τελευταίο tweet. Για να συμπεριληφθεί το tweet του στην σελίδα, αρκεί να προσθέσει στο τέλος του το hashtag #BurtonStory. Ο κάθε χρήστης μπορεί να στείλει όσα tweets θέλει, αλλά μόνο τα καλύτερα από αυτά θα επιλεγούν για το χτίσιμο της ιστορίας.

Το “Tim Burton’s Cadavre Exquis” ξεκίνησε στις 22 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2010. Το «πείραμα» διεξάγεται στα πλαίσια έκθεσης που θα πραγματοποιήσει ο σκηνοθέτης στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF).

Στη σελίδα burtonstory.com μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της ιστορίας αλλά και να διαβάσετε όλα τα tweets που έχουν υποβληθεί.


via

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων