Αρχείο για Μάρτιος 1st, 2011

Και όμως υπάρχει… ακολουθήστε τον υπερδεσμό…

Comments 0 σχόλια »

Τι κοινό έχουν;

οι Raining Pleasure, ο Μπιθικώτσης και η Στρίγγλα Μάνα;

η Μικρή Ραλλού, η Μαρία Νεφέλη και ο Ξεπεσμένος Δερβίσης;

η Αμοργός, οι Μικρές Κυκλάδες και τα Θαλασσινά Ειδύλλια;


100 χρόνια μετά, ανακαλύπτουμε ξανά το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Νίκου Γκάτσου, του Στρατή Τσίρκα και του Οδυσσέα Ελύτη.


Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων οργανώνει πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό διαδικτυακά, με τίτλο «100 χρόνια μετά». Ένα διαγωνισμό αφιερωμένο σε τέσσερις μεγάλους λογοτέχνες, τα λόγια των οποίων ακόμη αντηχούν στην καθημερινότητά μας.

Μπορούμε να τους ανακαλύψουμε, να τους αγαπήσουμε, να συζητήσουμε δημιουργικά, να «συνομιλήσουμε» μαζί τους, να αφήσουμε το δικό μας μήνυμα στον «τοίχο τους».

Γράψε ατομικά ή με την παρέα σου στο σχολείο, κι εσύ τη δική σου ιστορία. Φτιάξε το δικό σου μπλογκ ή τη δική σου αφίσα. Δημιούργησε το δικό σου βίντεο.

Κάνε κάτι που σε εκφράζει και πάρε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό μαζί με τους φίλους σου, τους συμμαθητές σου προβάλλοντας το έργο σου σ’ ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα!

Μέσα από πλατφόρμα www.i-create.gr της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, ανέβασε τη δική σου δημιουργική δουλειά και μοιράσου τη! Γίνε μέλος στη σελίδα του διαγωνισμού στο facebook. Χρησιμοποίησε  το YouTube και το twitter. Με  τη βοήθεια του δασκάλου ή του καθηγητή σου θα καταφέρεις περισσότερα.

Comments 0 σχόλια »

Μπορεί τα βλέμματα εκατομμυρίων ανθρώπων να στρέφονται παραδοσιακά στην τηλεόραση για κάθε μεγάλο γεγονός, όπως είναι για παράδειγμα τα χθεσινά βραβεία Οσκαρ, εκατομμύρια ζευγάρια μάτια, όμως, συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια να κοιτούν δύο οθόνες, παράλληλα: και της τηλεόρασης και του υπολογιστή.

Ετσι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σχολιάσουν άμεσα ό,τι βλέπουν με συν-θεατές τους απ’ όλο τον κόσμο, κάνοντας τη στιγμή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα…

Αυτή η νέα και ιδιάζουσα συμπεριφορά των τηλεθεατών αποτελεί πρόκληση για τα τηλεοπτικά δίκτυα, που αναζητούν τρόπους να «αποκωδικοποιήσουν» αυτή την τάση και να επωφεληθούν από τη νέα πραγματικότητα…

Μια καλή ευκαιρία για να πειραματιστούν στάθηκε, χθες, η 83η απονομή των βραβείων Οσκαρ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο «ABC» έβαλε «το δάχτυλο στο μέλι», δίνοντας στο κοινό του ένα «αδελφάκι»-site, μέσα σ’ αυτό που ήδη διατηρεί, με περιεχόμενο από τη βραδιά των Οσκαρ και τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων. Εικόνες από τα παρασκήνια, βίντεο κ.τ.λ. έδιναν την ευκαιρία στους θεατές-χρήστες του Διαδικτύου να δουν, να μάθουν και να σχολιάσουν ό,τι συνέβαινε, τη στιγμή που συνέβαινε, διοχετεύοντας στο δίκτυο τις πληροφορίες που χρειάζονταν για ν’ αναλύσει τη συμπεριφορά τους.

Πειράματα όπως αυτό, σχολιάζουν τηλεοπτικά στελέχη στους «New York Times», αποτελούν προτεραιότητα για τα δίκτυα, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι κουβεντιάζουν σε πραγματικό χρόνο για ό,τι τηλεοπτικό συμβαίνει μέσα από χώρους κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook ή το Twitter. Οπως λένε, αυτές οι συνομιλίες «αυξάνουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για μια εκπομπή, κι αυτό κάνει περισσότερο πιθανό να την παρακολουθήσουν την επόμενη φορά».

enet.gr

http://oscar.go.com/red-carpet

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων