Αρχείο για Μάρτιος 13th, 2011

www.elboscomovie.com/

Comments 0 σχόλια »

6ο ANIMFEST / Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας
17-23 Μαρτίου 2011, Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Οργάνωση: Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων (www.animationcenrer.gr) οργανώνει το 6ο ANIMFEST, το διεθνές φεστιβάλ animation της Αθήνας, από17 έως 23 Μαρτίου 2011, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. (Ιεράς Οδού 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου) Μετρό: Κεραμεικός.
Ώρες προβολών: Καθημερινά 18:00-24:00
Προπώληση εισιτηρίων: Καταστήματα Public

Μέρος των προβολών θα επαναληφθούν στη Θεσσαλονίκη, στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ,Αίθουσα «Παύλος Ζάννας», από 21 έως 23 Μαρτίου 2011.

ΗΜΕΡΙΔΑ (Σάββατο 19.3.2011)
“Οπτικοακουστικά Μέσα και Εκπαίδευση / Η οπτικοποίηση της αφήγησης: Από τον Τριβιζά στο Logicomix”.
Πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες προσεγγίζουν το θέμα μέσα από τα γνωστικά αντικείμενά τους.
– Τζέλλα Βαρνάβα-Σκούρα, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
– Μαρία Κομνηνού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
– Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών
– Παναγιώτης Κυριακουλάκος, Λέκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου
– Ούρσουλα Κασαβέτη, υποψήφια διδάκτωρ
– Παναγιώτης Ράππας, σκηνοθέτης
– Αλέκος Παπαδάτος, σκηνοθέτης-κομίστας
– Δημήτρης Πατρίκιος, σκηνοθέτης
Έχουν επίσης κληθεί να λάβουν μέρος οι:
– Απόστολος Δοξιάδης, σκηνοθέτης-συγγραφέας
– Ευγένιος Τριβιζάς, καθηγητής εγκληματολογίας στο Reαding University, συγγραφέας

Comments 0 σχόλια »

Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τη σφαγή των δελφινιών…

Comments 0 σχόλια »

Δεν γίνεται. Οσο κι αν έχεις «μάτι φώσφορο» και κάνεις «κουμάντο γερό», που λέει κι ο Σκαμπαρδώνης, οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν. Κι έρχεται ξαφνικά ένα πρωί που λες με τρόμο: «Δεν φτάνουν τα λεφτά».

Οχι για λούσα και ξοδέματα, για ταξίδια και διακοπές, αλλά για τα στοιχειώδη. Τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, το στεγαστικό, τα φροντιστήρια των παιδιών… Και να πεις πως είχες ενδώσει στην ασωτία ή στα τραγούδια των Σειρήνων που έταζαν δάνεια κι ανέμελη ζωή στη ζώνη της νέας ευτοπίας; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Ούτε τζιπ με δανεικά, ούτε Μαλδίβες και Αράχωβες, ούτε μπουζούκια, εξοχικά, χλιδές και μεζονέτες. «Κανονική ζωή» και μετρημένα πράματα. Μια ζωή στην «αγορά», να πολεμάς με το σπαθί σου τα οξειδωτικά οκτάωρα, το αραλίκι και το βόλεμα, «δίχως καβάντζα καμμιά», που έλεγε κι ο Ασιμος, δίχως να ‘χεις μπάρμπα στην Κορώνη και σιγουράτζες κρατικές… Το ίδιο και οι απέναντι, που βρέθηκαν ξαφνικά στην ανεργία, με δυο παιδιά και δίχως αποκούμπι. Αλλά και οι διπλανοί, του Δημοσίου, ο ένας δάσκαλος και η σύζυγος στην εφορία, διαμάντια και οι δυο, μακρυά απο βρωμιές και εξαρτήσεις, αγκομαχούν για να τα βγάλουν πέρα και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι που αγόρασαν με δάνειο, κι άντε να μετρούν και να ξαναμετράνε για το ενοίκιο το παιδιού που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και για το φροντιστήριο του δεύτερου, κι ας έχουν διαγράψει εξόδους, αγορές -τι αγορές δηλαδή; κάνα σιντί, κάνα βιβλίο, πάν’ κι αυτά-, σινεμά, θέατρο και το ταξίδι-τάμα στο χωριό, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, το ξέχασαν κι αυτό. Γιατί «δεν φτάνουν τα λεφτά»… Και δίπλα τους, σχολεία χωρίς πετρέλαιο, νοσοκομεία δίχως γάζες, συνταξιούχοι με απλήρωτο εφάπαξ, έργα δημόσια στη μέση -δεν δίνουν πια λεφτά οι τράπεζες-, η αγορά στεγνή, χρωστάει δισ. το κράτος σε εξαγωγείς και επιχειρηματίες, βιτρίνες σβησμένες, παντού «πωλείται» και «ενοικιάζεται» και γειτονιές που ερημώνουν, άστεγοι, συσσίτια και θολό ποτάμι που φουσκώνει η ανεργία, λες και ήρθε ξαφνικός κατακλυσμός και δεν άφησε τίποτε όρθιο, ούτε τους απελπισμένους που ήρθαν από άλλα μέρη για ένα ξεροκόμματο και πέσανε σε ξέρα, εγκλωβισμένοι στη μοίρα τους κι αυτοί… Κι ύστερα λες, και απορείς, γιατί θολώνει το μυαλό και «παίρνει ανάποδες» ο κόσμος και λέει μέσα του πως δεν αντέχει και «θα τα κάνει λίμπα»…

Σκίτσο του Στάθη

enet


Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων