Αρχείο για Μάρτιος 23rd, 2011


Καλοκαίρι στην Αθήνα. Ο καύσωνας χτυπάει την πόλη. Ένας έφηβος skateboarder ξεκινά για μία συνηθισμένη μέρα με τους φίλους του. Ένας μεσήλικας προσπαθεί σκληρά για την επιβίωση της οικογένειάς του, με μία δουλειά την οποία απεχθάνεται και με έναν επικείμενο νευρικό κλονισμό. Πρόκειται για ένα πορτρέτο της Αθήνας. Μία ταινία για μία πόλη και μία κοινωνία που βρίσκονται σε κρίση.

Comments 0 σχόλια »

twitt_232x.jpgΠριν πέντε χρόνια ο Τζακ Ντόρσι έστειλε ένα μήνυμα πέντε λέξεων χρησιμοποιώντας μια νέα υπηρεσία τον σχεδιασμό της οποίας είχε μόλις ολοκληρώσει με τη βοήθεια μιας ομάδας προγραμματιστών : «μόλις ετοίμασα το twitter μου» έγραφε. Ήταν το πρώτο μήνυμα που εστάλη μέσω του Twitter, την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που χθες έκλεισε τα πέντε χρόνια λειτουργίας της.

Σήμερα περισσότερα από 140 εκατ. μηνύματα την ημέρα αναρτώνται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα από τους χρήστες της που ξεπερνούν τα 200 εκατ. σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 500.000 νέοι χρήστες προστίθενται καθημερινά, γεγονός που κάνει το Twitter ένα από τα πλέον επιτυχημένα κοινωνικά δίκτυα.

Μέσα στα πέντε χρόνια λειτουργίας του το Twitter άλλαξε για πάντα τον τρόπο που επικοινωνούμε, ενώ παίζει πλέον σημαντικό ρόλο στην διάδοση των ειδήσεων. Στα χέρια των αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων στις αραβικές χώρες τον τελευταίο καιρό αποδείχτηκε πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας, ενημέρωσης και οργάνωσης.

www.tovima.gr

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων