Αρχείο για 21 Μαρτίου, 2011

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σήμερα, ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, που όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, είναι η μέρα που κυκλοφορούν και απαγγέλλουν ποιητές και μη.

Η κεντρική, θα μπορούσε να πει κανείς, εκδήλωση φιλοξενείται στον χώρο του βιβλιοπωλείου Public, στο Σύνταγμα, μια συνδιοργάνωση του ΕΚΕΒΙ και της Εταιρείας Συγγραφέων. Στις 7 το απόγευμα γνωστοί λογοτέχνες (Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Βασ. Βασιλικός, Κική Δημουλά, Γιάννης Κοντός, Ανδρέας Μήτσου, Στρατής Πασχάλης, Λύντια Στεφάνου, Ευγενία Φακίνου, Τηλέμαχος Χυτήρης) θα διαβάσουν στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, αφού το 2011 είναι αφιερωμένο από το υπουργείο Πολιτισμού στα εκατό χρόνια από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή. Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στη Στοά Χιρς. Στη Θεσσαλονίκη, τη δική του εκδήλωση ετοιμάζει και το περιοδικό «Εντευκτήριο» (Δεσπεραί 9) αφιερωμένη στον Κ. Π. Καβάφη.

Την ίδια μέρα, ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης παρουσιάζει στις 8 μ.μ. στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) μια πρωτότυπη θεωρία για τα ομηρικά έπη, με αφορμή το βιβλίο του «Ο Ομηρος και το Αλφάβητο». Ανάλογη εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στις 8 το βράδυ και στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) που αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στους νέους δημιουργούς. Με μουσική και ποίηση, νέοι τραγουδοποιοί θα παρουσιάσουν μελοποιήσεις ποιημάτων, θα κάνουν stand up poetry και θα τραγουδήσουν γνωστά μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη, του Ρίτσου, του Σεφέρη, του Καββαδία, κ.ά.

Τη σκυτάλη στην Αθήνα παίρνει και το καφέ Floral στην πλατεία Εξαρχείων, όπου από τις 8 μ.μ. νέοι ποιητές και μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων θα διαβάσουν ποιήματα.

http://news.kathimerini.gr

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων