Αρχείο για 18 Μαρτίου, 2013

Κάθε χρόνο εμφανίζονται κάτι σκόρπιοι στίχοι στους συρμούς του μετρό κοντά στην ημέρα της ποίησης. Δεν θέλω να ψάξω πόσο μας κοστίζει αυτή η κίνηση. Η επιλογή, η εκτύπωση των πόστερ. Ούτε αν γίνεται με απευθείας ανάθεση. Η ιδέα προέρχεται από το μετρό του Λονδίνου. Η κίνηση Poems on the Underground ξεκίνησε το 1986 και έκτοτε εξελίχθηκε φιλοξενώντας πόστερ με ποιήματα σύγχρονων και κλασικών ποιητών, βρετανών και ξένων, καλύπτοντας όλα τα είδη ποίησης, αναδεικνύοντας ακόμα και νέους ποιητές, και συνήθως αλλάζουν τρεις φορές το χρόνο.Τα επιλεγμένα ποιήματα εκδίδονται σε συλλογές και πωλούνται στα γκισέ του tube.

Μπορείτε να δείτε τη συλλογή στη σελίδα του tube

Ανάμεσά τους οι επιθυμίες του Κ. Π. Καβάφη

Comments 0 σχόλια »

Το βίντεο της Florent Igla, Path of Beauty,είναι ένα αμιγώς καλλιτεχνικό φιλμ, που μας τηλεμεταφέρει με τον πιο μαγικό τρόπο στο Μουσείο του Λούβρου, απαθανατίζοντας μέσα από τα μάτια μιας μοναχικής επισκέπτριας το δέος και τη συγκίνηση που νιώθει ο κόσμος στη θέα των εκθεμάτων.

Comments 0 σχόλια »

Ένα στα πέντε ετερόφυλα και τρία στα πέντε ομοφυλόφιλα ζευγάρια γνωρίζονται online, ενώ ένα στα πέντε ζευγάρια χωρίζουν εξαιτίας του facebook. Οι γενιές X και Y θεωρούν το e-mail ξεπερασμένο, ενώ η σημερινή γενιά του νηπιαγωγείου μαθαίνει μέσω iPad αντί για πίνακα και κιμωλία. Το 92% των δίχρονων παιδιών έχει ήδη το ψηφιακό του αποτύπωμα. Κάθε λεπτό ανεβαίνουν στο YouTube 72 ώρες βίντεο. Και αν η Wikipedia χώραγε σε βιβλίο, τότε θα είχε 2,25 εκατομμύρια σελίδες.

Aπό το συγγραφέα και σύμβουλο επί των social media, Erik Qualman.

Comments 0 σχόλια »

Δείτε το στο slideshare.net

Ο συνάδελφος Γιάννης Κωτσάνης μας έφτιαξε ένα μενού εύκολης πρόσβασης.

Comments 0 σχόλια »

Μοναδική περίπτωση Έλληνα πολιτικού ηγέτη στον 20ο αιώνα αποτελεί ο Σοφοκλής Ελευθερίου Βενιζέλος. Ιδιόμορφος, ιδιότυπος, ιδιόρρυθμος και sui generis. Εμπλέκεται στην πολιτική, εγκαταλείποντας τον στρατό – προσωρινά – χωρίς να θέλγεται απ’ αυτήν, αλλά όμως διαγράφει μια μοναδική πορεία μέσα από συγκρούσεις, συναινέσεις, συνεργασίες με όλους τους αρχηγούς κομμάτων της εποχής του. Πρωθυπουργός το 1944 και το 1950-51 δρά αποτελεσματικά διαλεγόμενος πάντοτε με τα κέντρα εξουσίας της εποχής όπως τα Ανάκτορα, τις ξένες Δυνάμεις, το Στρατό. Απορρίπτει τον κομμουνισμό, αλλά θέλει τους κομμουνιστές μέσα στο παιχνίδι κι όχι στην παρανομία. Καινοτομεί στην εξωτερική πολιτική. Αναλώνει χρόνο για να υπερκεράσει τους Σοφούλη, Πλαστήρα, Παπανδρέου.
Την προσωπικότητα του και τη δράση του επιχειρεί να παρουσιάσει η εκπομπή. Μετέχουν και συζητούν ο Γεν. Δ/ντής του Ιδρύματος Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος ιστορικός Νίκος Παπαδάκης, ο δημοσιογράφος και ιστορικός συγγραφέας Γιώργος Ρωμαίος, ο Τάσος Σακελλαρόπουλος Δ/ντής Ιστορικού Αρχείου στο Μουσείο Μπενάκη και ο Δρ. της Ιστορίας Χρ. Χρηστίδης.
Παρεμβαίνουν στο επίμετρο της εκπομπής οι καθηγητές: Αντώνης Μακρυδημήτρης και Ευάνθης Χατζηβασιλείου (Παν. Αθηνών) καθώς και η Κωνσταντίνα Μπότσιου (Παν. Πελοποννήσου).

Σκηνοθέτης: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Γκουζιώτης, Θανάσης Παπακώστας
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Γιάννης Τζαννετάκος
Αρχισυνταξία – συντονισμός: Πιέρρος Τζαννετάκος
Δ/νση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος
Μουσική: Γιώργος Μαγουλάς
Δημοσιογραφική έρευνα: Σταύρος Μιχελής, Κώστας Παπαδόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής: Δήμητρα Μπέσση

Δείτε το 1ο επεισόδιο στη webTV της ΕΡΤ

Comments 0 σχόλια »

Με το παράξενο όνομα GravitySays_i , μας αυτοσυστήνεται το group, που με το δεύτερο album του, με τίτλο «The Figures of Enormous Grey and the Patterns of Fraud», καταφέρνει να καταξιωθεί στις λίστες των καλύτερων post progressive album .

Η ανάγκη να μετουσιώσουν σε στίχους και μουσική τα καθημερινά τους βιώματα, τις φιλοδοξίες τους, οδήγησε τον Νίκο Ρέτσο και Μάνο Πατεράκη, το 2003 να δημιουργήσουν το εν λόγω project.
Μέσα από κάποιο διάστημα εσωτερικών ζυμώσεων και ωρίμανσης, κυκλοφορεί  το 2007 η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «The Roughest Sea», από τη δισκογραφική εταιρεία Σείριος, που είχε ιδρυτή, το γνωστό Μάνο Χατζιδάκι.Πρόκειται για
ένα concept άλμπουμ «συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση» όπως το είχαν περιγράψει.

Το τελευταίο τους cd, The figures of enormous grey and the patterns of fraud , ένα πολύ φωτεινό – καθόλου “γκρι” – άλμπουμ γεμάτο διαφορετικά τοπία και διαδρομές, μεσογειακά ακούσματα και υποβλητικούς ήχους.  Κιθάρες, μπάσο, αλλά και άρπα και σαντούρι και εφέ που κάνουν τον ακροατή να τεντώσει τα αυτιά του.Η μουσική τους στη σκηνή παίρνει πάντα διαστάσεις, «αποκτά» μια άλλη οντότητα, ένα παράλληλο πρότζεκτ, που αντλεί τα υλικά του, κυρίως από τις συνθέσεις τους.

Οι  Gravitysays_i   είναι οι Μάνος Πατεράκης, κιθάρα,σαντούρι, φωνή, Νίκος Ρέτσος, τύμπανα, κρουστά, Άκης Παπαβασιλείου, κιθάρα, μελόντικα, φωνή, Λευτέρης Βαρθάλης, ηλεκτρικό μπάσο, Σπύρος Βρυώνης ,βιολοντσέλο, κιθάρα, glockenspiel, φωνή.

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων