Αρχείο για 26 Οκτωβρίου, 2012

Να σας συστήσω το νέο μου κοσκινάκι. Ξεκίνησε πριν λίγες μέρες. Ηταν μία ευκαιρία να ασχοληθώ με το Joomla. Η σχέση μου με το Joomla πέρασε από αρκετά σκαμπανεβάσματα. Έπαιξε με τα άκρα. Τρεις φορές κόντεψα να τα παρατήσω αλλά with a little help from my friends βρήκαμε ένα modus operandi.

Φέτος όπως μερικοί έχετε καταλάβει, υπηρετώ από μία νέα θέση, αυτή της υπεύθυνης πολιτιστικών της Δ΄Αθήνας.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας καλέσω στην εκδήλωση που διοργανώνουμε και μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα υπό τον τίτλο: “Έλα με το ποίημα σου” η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14/12. Λεπτομέρειες για το χώρο υπό διαμόρφωση ακόμα. Θα είναι μία ευκαιρία να δούμε αν διαβάζουν ποίηση οι μαθητές μας ή αν τους καταστρέψαμε εντελώς.  Στην εκδήλωση θα διαβάσουν ποιήματα ο Γιάννης Κοντός και ο Αργύρης Παλούκας. Θα ακουστούν μελοποιήσεις ποιημάτων από τα “Αδέλφια Τάδε

Spread the word και σας περιμένουμε.

Πολιτιστικά Δ΄Αθήνας

Comments 0 σχόλια »

Μια εικονογραφημένη διάλεξη που εξηγεί την ξεπερασμένη κουλτούρα της δυτικής εκπαίδευσης.

Με τη βοήθεια των σκιτσογράφων της RSA και με το χιούμορ που τον διακρίνει, ο Σερ Κεν Ρόμπινσον ξεδιπλώνει μπροστά μας το νήμα της σύγχρονης δημόσιας εκπαίδευσης και μας ζητά να αντιληφθούμε την ανάγκη για ριζική αλλαγή στα εκπαιδευτικά πρότυπα, σαν σημείο ρήξης του φαύλου κύκλου που σήμερα οδηγεί το 1/4 των δυτικών στα ταμεία ανεργίας.

Comments 0 σχόλια »

Στην Ελλάδα, η πρώτη απόπειρα δημιουργίας ταινίας «τύπου Μίκυ Μάους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, καταγράφεται στην ιταλοκρατούμενη Σίφνο το 1942 από τον Σταμάτη Πολενάκη και είχε τίτλο «Ο Ντούτσε αφηγείται». Είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με την ιδιόμορφη τεχνική papier de coupe. Ο Σταμάτης Πολενάκης έκανε τα σχέδια στη Σίφνο το 1942, στη διάρκεια της ιταλικής Κατοχής. Τα γυρίσματα όμως στην τρυκέζα έγιναν το 1945, σε συνεργασία με τους Πρόδρομο Μεραβίδη και Παναγιώτη Παπαδούκα. Το φιλμ ανακαλύφθηκε το 1980.

Πηγή: Η ιστορία του κινηματογράφου

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων