Αρχείο για 10 Απριλίου, 2012

 Καθημερινά τα προσπερνάμε στο διάστημα ενός κλικ. Κι όμως είναι μία μορφή σύγχρονης τέχνης. Πρόκειται για τα εναλλακτικά λογότυπα της google που η εταιρεία μας έχει συνηθίσει να παρουσιάζει τις ημερομηνίες κάποιου γεγονότος που “αγγίζει” πολύ κόσμο: ημερομηνίες γέννησης διαφόρων επιστημόνων και καλλιτεχνών, σπουδαίων ανακαλύψεων ή και εορτών. Δημιουργούνται από μία ομάδα καλλιτεχνών που εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο περίπου ένα μήνα για να το δούμε μόνο μία ημέρα. Ευτυχώς η εταιρεία δημιούργησε μία γκαλερί αυτών των σχεδίων.

Μόλις χτες απέτισαν φόρο τιμής στη γέννηση του Άγγλου φωτογράφου Eadweard J. Muybridge που γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1830.

Ο Muybridge μπόρεσε να απεικονίσει την κίνηση μέσω της κάμερας.  Η ταινία, δημιουργήθηκε με 24 κάμερες, που απεικόνισαν ένα άλογο που τρέχει. Ο λόγος της δημιουργίας της ήταν η απορία του Καλιφορνέζου επιχειρηματία Leland Stanford, που ήθελε να μάθει αν τα άλογα καλπάζοντας βάζουν και τα τέσσερα πόδια στο έδαφος, πράγμα που προσπάθησε να ανακαλύψει ο Muybridge.

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων