Αρχείο για Σεπτέμβριος 27th, 2011

Αναμένονται στην αμερικανική αγορά  e-books που θα συνοδεύονται από σάουντρακ!!

Η εταιρεία λέγεται «Booktrack» (ωραίος τίτλος, δεν λέω) και θα βγάλει πειραματικά τα βιβλία «Οι περιπέτειες του Χοκ Φιν», «Τζέιν Εϊρ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Οι τρεις σωματοφύλακες» και αργότερα Ρούσντι και ΜακΙνερνι, πάντα με συνοδεία μουσικής και ήχων (βήματα, ρολόγια κ.λπ.).

Ο εμπλουτισμός των e-books, λες και ήδη πάλιωσαν και έχουν ανάγκη από ανανέωση, ξεκίνησε με τη χρήση βίντεο. Αποδείχτηκε πανάκριβη ιστορία. Η προσθήκη μουσικής είναι πιο απλή υπόθεση. Μπορεί, κάλλιστα, να δούμε συγγραφείς που θα προτείνουν μόνοι τους το booktrack του μυθιστορήματός τους. Ή ένα καινούργιο επάγγελμα, το μουσικό επιμελητή λογοτεχνίας. Δεν λέω, σε εποχές ανεργίας, όλα καλοδεχούμενα είναι.

ΕΝΕΤ

Comments 0 σχόλια »

Έχει σημασία σε ποιά γλώσσα ονειρεύεται ένα παιδί; Δεν θα έπρεπε αλλά όταν η ζωή ακολουθεί τη δική της πολυπλοκότητα τότε και τα όνειρα μιλούν τη δική τους γλώσσα. Γλώσσα με αλήθεια, χιούμορ, πίκρα, απορία, τρυφερότητα, αγάπη. Και τα όνειρα γίνονται τόπος και δύναμη ζωής σε όποια γλώσσα, σε όποια συνθήκη και αποκαλύπτονται όταν βρουν γόνιμη γη.
Το σχολείο ίσως δεν μπορεί να αλλάξει την κοινωνία γύρω του όμως στη Φανερωμένη προσπαθούν να βελτιώσουν την κοινωνία των παιδιών του σχολείου και να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.
Σχολείο Φανερωμένης 300 πρόσωπα 300 όνειρα καθένα στη γλώσσα του.
Το σχολείο είναι η χώρα των παιδιών. Μια νέα πατρίδα όπου εκτός του ότι μιλούν διάφορες γλώσσες, μαθαίνουν να εκφράζονται ακόμη και να ονειρεύονται σε μια άλλη γλώσσα. Ειδικά η Φανερωμένη αποτελεί φιλόδοξο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, της Κύπρου το οποίο κάνει ένα άνοιγμα στην κοινωνία.
Στο ντοκιμαντέρ που έχει παρουσιαστεί μόνο σε δύο μέχρι σήμερα προβολές στην Κύπρο και την Αθήνα και έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές, η σκηνοθέτιδα, μετά από προετοιμασία σχεδόν ενάμιση χρόνου, καταγράφει τα όνειρα, τις προσδοκίες και τις αγάπες παιδιών, που ένας άγριος άνεμος -πόλεμος, καταστροφή, φτώχεια, διώξεις, προκαταλήψεις- έφερε στο κέντρο της Παλιάς Λευκωσίας, στο Σχολείο της Φανερωμένης. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτήριο, το οποίο κάποτε στέγαζε το Παρθεναγωγείο Φανερωμένης, όπου φοίτησαν πολλές γενιές Κυπρίων κορασίδων και βρίσκεται πολύ κοντά στην Πράσινη γραμμή που χωρίζει τη Λευκωσία στα δύο.

Δεν ξεχνώ λένε ακόμη τα μαθητικά τετράδια αλλά για τους σημερινούς μαθητές της Φανερωμένης αυτό σημαίνει άλλα πράγματα.
Αυτοί πασχίζουν τώρα να ζήσουν σε μια νέα χώρα την Κύπρο και πολλοί απ αυτούς δεν ξεχνούν τις δικές τους χώρες. Σκηνικά πολέμων, διωγμοί φτώχεια τους έφεραν εδώ σε αυτή τη γωνιά του κόσμου, σε αυτό το νησί.
Ποιος άνεμος τους έφερε εδώ;
Τύχη καλή, την υποδοχή τους ανέλαβαν δάσκαλοι με καρδιά μικρού παιδιού. Ο πόλεμος δεν καταστρέφει μόνο τη γη αλλά κάνει τις καρδιές πέτρινες, τα μάτια τυφλά. Μετανάστης είναι ο άνθρωπος χωρίς σπίτι, το σπίτι δεν είναι ένα μέρος μα ένα πρόσωπο που σε αναγνωρίζει. Η μετανάστευση ενσωματώνει την αιχμή της προσωπικής του ελπίδας ως προς το απρόσωπο μέλλον.

Το ντοκιμαντέρ, «Όνειρα σε άλλη γλώσσα» – της Λουκίας Ρικάκη είναι το δεύτερο της σκηνοθέτιδας μετά το «Ο Άλλος» (2004), που ασχολείται με την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών και την καθημερινότητα σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία.

Comments 0 σχόλια »

 Tο TedxAcademy επιστρέφει στην Αθήνα για τη δεύτερη διοργάνωση, με θέμα “Step Forward”. Στις 10 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, θα διοργανωθεί το 2ο TedxAcademy στην Ελλάδα, μια συνάντηση με κορυφαίους ομιλητές που συνεχίζει το νέο τρόπο συζήτησης, προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων που ξεκίνησε πέρυσι, σε μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την ίδια τη χώρα. Το TedxAcademy φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως χώρος ανταλλαγής απόψεων για τον επαναπροσδιορισμό της Ελλάδας.

Η διοργάνωση θα κινηθεί σε τρεις θεματικούς άξονες, που θα εξερευνούν το πώς μπορεί η Ελλάδα να «προχωρήσει μπροστά», μέσα από ευαισθητοποίηση, αλλαγή νοοτροπίας και κινητοποίηση για δράσεις. Ο πρώτος άξονας θα έχει τίτλο «Ριζική Αλλαγή» και εξετάζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά και οι πολίτες της σε προσωπικό επίπεδο. Ο δεύτερος άξονας έχει τίτλο «Μεταμόρφωση» και εξετάζει τη διαδικασία της μεταλλαγής και το πώς το άτομο μπορεί να οδηγήσει στη συλλογική αλλαγή και τον επαναπροσδιορισμό της κοινωνίας. Τέλος, ο τρίτος άξονας έχει τίτλο «Νέα Εποχή» και παρουσιάζει παραδείγματα από τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, συζητώντας κρίσιμους τομείς που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά.

15 κορυφαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και τον κόσμο θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, προσφέροντας τη δική τους προοπτική για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά:

Larry Keeley: Ενας από τους 7 γκουρού της καινοτομίας σύμφωνα με το περιοδικό Business Week.

Ηλίας Παπαϊωάννου Assistant Professor at Darthmout and Visiting Ass. Professor at Harvard University at the Economics Department.

Πάσχος Μανδραβέλης: Αρθρογράφος στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

Κώστας Αποστολίδης: Πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος Raycap SA.

Στάθης Καλύβας: Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Yale

Γιάννης Βαρουφάκης: Καθηγητής Οικονομικών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Adital Ela, sustainability designer και TED Fellow.

Παναγιώτης Κανέλλης, Πρόεδρος, American Farm School.

Έλενα Σαρή, Managing Director TNS, ICAP.

Eve Geroulis, καθηγήτρια στο Loyola University, Chicago.

Corinne Webber, Yvonne Senouf, ιδρυτικά μέλη της πλατφόρμας τέχνης MELD

Walter De Bouwer, futurist, ex-CEO One Laptop per Child, CEO Scanadu, San Francisco.

Κώστας Ευριπίδης, Δ/νων Σύμβουλος Genesis Pharma.

Αντώνης Σγαρδέλης, Πολιτικός Μηχανικός, KINSTERNA HOTEL & SPA.

Παναγιώτα Βλάχου, επιχειρηματίας, συνιδρύτρια της Fereikos-Helix

Costas Mallios, Intellectual Ventures.

Joseph Riggio, change agent.

Θα ακολουθήσει party με τη Μαριέττα Φαφούτη και τους μουσικούς της.

Το 1ο TedxAcademy πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 στο Μουσείο Μπενάκη. Στη διάρκειά του, 17 ομιλητές με διαφορετικές εμπειρίες και αφετηρίες (όπως συγγραφείς, στοχαστές, επιχειρηματίες και καινοτόμοι) μοιράστηκαν τις σκέψεις τους με τους 400 μετέχοντες που κατέκλυσαν την αίθουσα, αλλά και με περισσότερους από 4.000 ανθρώπους που παρακολούθησαν τις ομιλίες ζωντανά μέσω διαδικτύου. Ολες οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις αναρτήθηκαν στον επίσημο ιστότοπο του TedxAcademy, όπου σε διάστημα μικρότερο των 12 μηνών τις έχουν δει περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στοhttp://www.tedxacademy.com/

Λίγα λόγια για το TEDxAcademy

Το TedxAcademy είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από μια ομάδα εθελοντών υπό την άδεια του οργανισμού TED και με όραμα τον επαναπροσδιορισμό της Ελλάδας.

Δείτε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 2ο TEDxAcademy της Ελλάδας, καθώς και αρχειακό υλικό σχετικό με την 1η διοργάνωση επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.tedxacademy.com.

Μείνετε σε επαφή

Facebook: www.facebook.com/TEDxAcademy

twitter: http://www.twitter.com/tedxacademy

flickr: http://www.flickr.com/photos/tedxacademy/

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων