Αρχείο για "Οκτώβριος, 2014"

Ορεινό καταφύγιο Πάρνηθας Φλαμπούρι

Πεζοπορική βόλτα στο ελατόδασος της Πάρνηθας, το Σάββατο 1η Νοεμβρίου.

P1020901thumb

Μια βόλτα στην Πάρνηθα, είναι ιδανική για ενδυνάμωση και αναζωογόνηση, σώματος και πνεύματος.

Η βόλτα θα γίνει μέσα από μονοπάτια σε μία διαδρομή, που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι με μικρή εμπειρία και παιδιά (9 ετών και άνω), που έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν στον βουνό τόσες ώρες.
Θα χρειαστείτε άνετα παπούτσια.
 
Κόστος 2€. Περιλαμβάνει καφέ ή ποτό γεύματος.
Ώρα συγκέντρωσης στο Φλαμπούρι 09:45′, για να έχετε χρόνο να απολαύσετε και τον καφέ σας.
Ώρα εκκίνησης από το Φλαμπούρι 10:30′
Ώρες πεζοπορίας ~3:00′ ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Α’
Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, γράφοντας το όνομα σας μέσα στο καταφύγιο, στη λίστα συμμετεχόντων της πεζοπορίας.

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.flabouri.gr/index.php/ekdiloseis/pezopories-old/2014/700-pezoporia-sto-drimo-tis-parnithas-01-11-14

 

ΚΠΕ Μακρυνίτσας – Πρόθεση συμμετοχής στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας»

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) συντονίζει το Εθνικό θεματικό Δίκτυο  «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» το οποίο ιδρύθηκε στις 09/11/2009 με αρ. Πρωτ. 132113/Γ7 και εγκρίθηκε η συνέχιση λειτουργίας του στις 10/09/2012 με αρ.Πρωτ.103741/Γ7 για τα σχολικά έτη 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του Κ.Π.Ε.Μ. παρακαλούμε να μας ενημερώσετε:

  • Αν επιθυμεί το σχολείο που εκπροσωπείτε να παραμείνει, στο δίκτυο. (για τα ήδη μέλη του δικτύου)
  • Αν επιθυμεί το σχολείο που εκπροσωπείτε να ενταχθεί, στο δίκτυο. (για νέα μέλη του δικτύου)
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να παραμείνουν ή να ενταχθούν  στο δίκτυο, πρέπει να στείλουν την αίτησή τους μέχρι την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 με FAX στην υπεύθυνη Π.Ε.

Έγγραφο του Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας (Αίτηση Παραμονής-Ένταξης 2014-2015)

ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών Εθνικά Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών είναι ο συντονιστικός φορέας των παρακάτω ΕΘΔ:

Ο όγκος των απορριμμάτων που παράγονται στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες αυξάνεται διαρκώς. Το θέμα της διαχείρισης τους είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολεί όχι μόνο τις τοπικές κοινωνίες αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. 
Μια τυπική ανάλυση των απορριμμάτων των αστικών κέντρων, δείχνει ότι το 50% περίπου του φορτίου των απορριμματοφόρων αποτελείται από οργανικά υλικά (κατάλοιπα τροφίμων δηλαδή, τα οποία θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να μετατραπούν σε χρήσιμο λίπασμα και εδαφοβελτιωτικό, ενώ ένα ποσοστό 40% είναι υλικά συσκευασίας (δηλ. χαρτί, γυαλί και μέταλλα).
Θεωρητικά λοιπόν το 90% των απορριμμάτων μπορεί να ανακυκλωθεί, ενώ το υπόλοιπο 10% αποτελείται από αδρανή κυρίως υλικά (υφάσματα, ξύλο κλπ), που μπορούν να καταλήξουν σε χώρους διάθεσης χωρίς σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.
Το νερό είναι το κυριότερο συστατικό της μάζας των ζωντανών οργανισμών. Η παρουσία του επηρέαζε πάντοτε τον τρόπο ζωής των ανθρώπινων πληθυσμών. Το νερό έφερε σε επικοινωνία διαφορετικούς πολιτισμούς, συνέβαλε στην πολιτισμική τους ανάπτυξη και πολλές φορές καθόρισε την ιστορική εξέλιξη του ανθρώπινου γένους. Επίσης, οι άνθρωποι, που τα παλιότερα χρόνια ήταν δεμένοι πολύ περισσότερο με τη γη και τη φύση, έκλεισαν μέσα στις παραδόσεις και τα έθιμά τους την αξία που είχε το νερό για τη ζωή τους.
Το νερό στον πλανήτη θεωρείται ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος. Αυτό ισχύει και για τα επιμέρους υδατικά αποθέματα, δηλαδή για τα επιφανειακά και υπόγεια νερά. Παρ’ολα αυτά όμως, σε χώρες με έντονη ξηρασία μέσα στο υδρολογικό έτος, τα διαθέσιμα αποθέματα είναι περιορισμένα και μη ανανεώσιμα, με μηδενική τροφοδοσία και αυξημένη ζήτηση. 
 
Διαδικτυακή Κοινότητα ΠρακτικήςΣχολικοί Κηπουροί”
Η Διαδικτυακή Κοινότητα των Κηπουρών, έχει τίτλο “Σχολικοί Κηπουροί” και είναι ο χώρος όπου εκπαιδευτικοί της τυπικής εκπαίδευσης και ομάδες των σχολικών κηπουρών επικοινωνούν, συνεργάζονται, μαθαίνουν και προβάλουν το έργο τους στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.
Η διαδικτυακή Κοινότητά αναμένεται να διαμορφώνεται με τρόπο δυναμικό μέσα από την συνεισφορά σε περιεχόμενο και την αλληλεπίδραση των μελών της, παλιών και νέων.

 

 

ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης Προγράμματα 2014-2015 & Δίκτυα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2014-15

  1. ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ -ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
  2. ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ – ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
  3. ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ
  4. ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ)
  5. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
  6. ΜΑΛΙΑΚΟΣ, ΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΘΑΛΛΑΣΣΟΤΟΠΟΣ
  7. ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ
  8. ΕΛΙΑ, ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
  9. ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  1. ΞΕΡΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ (Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ), ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΟΥΜΕ
  2. Η  ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟ
  3. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ (ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΑΜΙΑΣ)

ΔΙΚΤΥΑ

  1. ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ- ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
  2. ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ- ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
  3. ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ: «ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Στα δίκτυα αυτά μπορεί να συμμετέχει κάθε σχολείο Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, που εκπονεί ανάλογο πρόγραμμα, μετά από αίτηση στο ΚΠΕ Στυλίδας- Υπάτης (μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων της  Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στην οποία ανήκουν).

Έγγραφο ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης

Κ.Π.Ε. Έδεσσας-Γιαννιτσών Θεματικό σεμινάριο 5-7 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης  23-10-2014 !!!

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας Γιαννιτσών στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφορία και σε υποστήριξη/εφαρμογή του Προγράμματος του «Κοινωνικού Σχολείου», με την ιδιότητα του συντονιστικού φορέα α) των Εθνικών Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… «άχρηστα» και «Νερό & Βιώσιμη Ανάπτυξη», β) της Διαδικτυακής Κοινότητας Πρακτικής «Σχολικοί Κηπουροί», προτίθεται να πραγματοποιήσει θεματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ) με τίτλο

«ΦωτογραφίΖΩΝΤΑΣ…στιγμές αειφορίας»

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν:
  • Κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί-μέλη των ανωτέρω Δικτύων και της ηλεκτρονικής κοινότητας (ΗΚΠΜ), οι οποίοι θα εξακολουθήσουν και την τρέχουσα χρονιά να πραγματοποιούν πολύμηνο ομοθεματικό πρόγραμμα ΠΕ,
  • Oι εκπαιδευτικοί που με γραπτή δήλωσή τους θα μας γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν πολύμηνο πρόγραμμα ΠΕ, την τρέχουσα σχολική χρονιά, στη θεματική των ΕΘΔ του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών και ταυτόχρονα να  ενταχθούν σε ένα τουλάχιστον από τα προαναφερόμενα Δίκτυα ή και την ΔΚΠ.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την αίτησή τους , μέχρι τις 23-10-2014, στην Υπεύθυνη Π.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών

Αίτηση συμμετοχής Εκπαιδευτικού

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία & PRISMA – Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INVOLEN

EOE SHMAprisma SHMA

«Πρόσκληση σε Ημερίδα- Πρόταση για Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Προκήρυξη Διαγωνισμού»

Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INVOLEN, ενός πρωτοποριακού προγράμματος που προωθεί τη διαγενεακή μάθηση και την εκπαίδευση μέσα από το παιχνίδι, χρησιμοποιώντας εργαλεία και μεθόδους των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με σκοπό την επιμόρφωση εθελοντών για την προστασία της φύσης σε 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ουγγαρία και Σλοβενία).

Η πιλοτική εφαρμογή της προτεινόμενης μεθοδολογίας πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2013-4, στο 3o Γυμνάσιο Γέρακα, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Διαγενεακή μάθηση για την προστασία της φύσης».
Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής οι συμμετέχοντες απέκτησαν τεχνογνωσία σχετικά με τη δημιουργία ψηφιακών χωροευαίσθητων παιχνιδιών (location-based mobile games) και δημιούργησαν δυο ενδιαφέροντα παιχνίδια.
Η αξιολόγηση της πειραματικής εφαρμογής του προγράμματος έδειξε ότι τα οφέλη που προέκυψαν για τους μαθητές ήταν πολλαπλά: περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, δεξιότητες στη χρήση εργαλείων ΤΠΕ για τη δημιουργία παιχνιδιών μάθησης, διαγενεακή συνεργασία, συνειδητοποίηση των αρετών του εθελοντισμού.
Στο επόμενο στάδιο του προγράμματος και προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εφαρμόσουν τη μεθοδολογία  INVOLEN, το πρόγραμμα προβλέπει την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος στην Ελλάδα ξεκινά από το τέλος Οκτωβρίου 2014, με όρους αντίστοιχους με αυτούς της πιλοτικής εφαρμογής. Η επίσημη ανακοίνωσή του θα γίνει στην ιστοσελίδα του προγράμματος και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση πανελλαδικά.
Για την ενημέρωση και υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα Europe Direct (είσοδος από Σόλωνος- Μασσαλίας, στάση μετρό Πανεπιστήμιο) από τις 17:00 έως τις 20:00. Στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί η πιλοτική εφαρμογή της μεθοδολογίας INVOLEN που πραγματοποιήθηκε στο 3o Γυμνάσιο Γέρακα, θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού και θα συζητηθεί η διαδικασία συμμετοχής, καθώς και η υποστήριξη που μπορεί να παρέχει η ομάδα υλοποίησης του προγράμματος στην Ελλάδα.
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία-PRISMA, Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών
 
Ανακοίνωση INVOLEN
Φυλλάδιο INVOLEN

Η Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας (Τμήμα Π.Ε.) διοργανώνει Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου και τις Δ.Δ.Ε. Ανατολικής, Πειραιά και Π/θμια Δ/νση Αν. Αττικής στις 21-22 Νοεμβρίου 2014

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο υποστήριξης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αναφορικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση για την Αειφορία,  συνεργάζεται με το ΚΠΕ Λαυρίου και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, Πειραιά και την Π/θμια Δ/νση Αν. Αττικής για τη διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 με θέμα :

«Μεθοδολογία και τεχνικές στην υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε»

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των αντιστοίχων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέχρι δεκαπέντε από κάθε διεύθυνση.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν τρόπους και τεχνικές που εφαρμόζονται σε προγράμματα Π.Ε και να τις χρησιμοποιήσουν κατά την υλοποίηση των δικών τους  προγραμμάτων στα σχολεία που υπηρετούν .
Το ΚΠΕ Λαυρίου θα καλύψει για όλους τους συμμετέχοντες το Τεχνικό του δελτίο αναψυκτικά καφέ και κουλουράκια για τις δύο ημέρες του σεμιναρίου, ένα δείπνο και ένα ελαφρύ γεύμα. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν στον ξενώνα του ΚΠΕ Λαυρίου σε εξάκλινα ή τρικλινα δωμάτια. Τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών και λοιπών συμμετεχόντων από και προς το χώρο του σεμιναρίου θα βαρύνουν τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και όχι το ΚΠΕ Λαυρίου.
 
Έγγραφο του ΚΠΕ Λαυρίου
Έγγραφο του Τμήματος Π.Ε.
 
Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 23-10-2014 στην —-> ηλεκτρονική φόρμα

ΚΠΕ Μολάων – Ενημέρωση και πρόσκληση συμμετοχής Σχ. μονάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει»

Σας ενημερώνουμε ότι το εθνικό θεματικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συντονίζει το κέντρο μας, με τίτλο: «Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει», το οποίο λειτουργεί από το σχολικό έτος 2009 – 2010, ανανεώνει και φέτος τη λειτουργία του και προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς (είτε ήδη συμμετέχουν είτε θέλουν να ενταχθούν για πρώτη φορά) που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν την σχολική χρονιά 2014-2015 περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές ενότητες του δικτύου μας, να δηλώσουν την συμμετοχή τους σε αυτό, συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση.

Έγγραφο του ΚΠΕ Μολάων

Αίτηση συμμετοχής στο Δίκτυο

ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου – Εθνικό Θεματικό Δίκτυο : « Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει»

Η υπεύθυνη και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου σας εύχονται το σχολικό έτος 2014-2015 να είναι ένα έτος 
υγείας και δημιουργίας.
 
Σχετικά με τη λειτουργία του Ε.Θ.Δ. : «Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει», το οποίο συντονίζεται από το Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου, σας 
ενημερώνουμε ότι συνεχίζει τις δράσεις του και προσκαλεί καινούργιες περιβαλλοντικές ομάδες να ενταχθούν σε αυτό.
 
Βασική προϋπόθεση για να ενταχθούν στο δίκτυο νέες περιβαλλοντικές ομάδες, είναι να έχουν καταθέσει περιβαλλοντικό πρόγραμμα στις οικείες διευθύνσεις σχετικό με τις θεματικές ενότητες του Εθνικού Θεματικού Δικτύου: «Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει», οι οποίες περιλαμβάνονται στο θεσμικό πλαίσιο.
 
Στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Λιθακιάς :  www.kpezakyn.gr βρίσκονται τα έντυπα της αίτησης και του πρωτοκόλλου συνεργασίας, καθώς και το διαδικτυακό κανάλι του ΚΠΕ στη διεύθυνση www.worldtv.com/kpezakyntv.
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον 
κο Βισβάρδη Αναστάσιο στο τηλέφωνο
26950 – 53417, φαξ 26950 – 53418 ή μέσω mail στην ηλεκτρονική 
διεύθυνση:  kpezakyn@gmail.com  .
 

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Έγκριση προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Eγκρίνεται το πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο : όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε από τη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ », που απευθύνεται σε σχολικές μονάδες της Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Η έγκριση δίδεται για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 και ολοκληρώνεται η πιλοτική φάση του προγράμματος.
Οι ενημερώσεις είναι προαιρετικές και δωρεάν για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθούν, χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και μετά από συνεννόηση με τους Δ/ντές/τριες των σχολικών μονάδων.

Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση