Αρχείο για "Απρίλιος, 2022"

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτική Διημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Διατήρηση των σκοτεινών ουρανών, για την Aειφορία, τις Aστρονομικές Παρατηρήσεις, την Υγεία, τα Οικοσυστήματα, και τον Πολιτισμό», 16 Μαΐου & 17 Μαΐου 2022

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει εξ αποστάσεως Επιμορφωτική Διημερίδα τη Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρες 16.30-20.30 & την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, ώρες 16.45-20.00, με θέμα:

Διατήρηση των «σκοτεινών ουρανών», για την Aειφορία, τις Aστρονομικές Παρατηρήσεις, την Υγεία, τα Οικοσυστήματα, και τον Πολιτισμό

Για την διοργάνωση της Διημερίδας, υπό την αιγίδα του OAO/IAU, η Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνεργάζεται με: την Εθνική Συντονίστρια της Ελλάδας για τη διάχυση της Αστρονομίας της IAU, την Εθνική Αστρονομική Επιτροπή, το Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

Η 16η Μαΐου, έχει οριστεί από την UNESCO, ως η παγκόσμια ημέρα του Φωτός. Tο γραφείο για την διάχυση της Αστρονομίας της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (OAO/IAU) συνεργαζόμενο με την UNESCO, την αφιερώνει στο πρόβλημα της Φωτορρύπανσης.

Η διημερίδα εστιάζει στην ενημέρωση για τις πολλαπλές επιπτώσεις της Φωτορρύπανσης, με στόχο την μείωσή της με την χρήση ευφυών δικτύων εξωτερικού φωτισμού (16 Μαΐου). Απώτερος και ουσιαστικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών, των υπεύθυνων φορέων των Δήμων, και της σχολικής κοινότητας με την βοήθεια της Επιστήμης των Πολιτών και την υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (17 Μαΐου). Αυτό θα οδηγήσει στη διαμόρφωση περιβαλλοντικά ευαίσθητων και ενεργών πολιτών σε σχέση με την διατήρηση των «σκοτεινών ουρανών», που είναι τμήμα του άϋλου πολιτισμού μας.

Τη Διημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι και όσες ενδιαφέρονται.

Το link της σύνδεσης θα αποσταλεί στο e-mail που θα δηλωθεί. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής συνολικής διάρκειας 10 Διδακτικών ωρών για όσες & όσους παρακολουθήσουν και τις δυο ημέρες της Διημερίδας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Παρασκευή 6 Μαίου 2022 και ώρα 14.00

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας 

 

 

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Αποκαλύπτοντας τα μυστικά του τόπου μετά τις πυρκαγιές», σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, 14 Μαϊου 2022

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει δια ζώσης Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας και τη Διεύθυνση Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, το Σάββατο 14 Μαϊου 2022, ώρες 10.00 – 14.30, με θέμα:

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά του τόπου μετά τις πυρκαγιές

Περιγραφή και Στόχοι του σεμιναρίου:

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο πεδίο, στην ευρύτερη περιοχή των Αφιδνών. Οι συμμετέχοντες/ουσες περπατώντας και εξερευνώντας, θα κατανοήσουν τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, στην τοπική κοινωνία και οικονομία, τη γεωλογική σημασία της βλάστησης, τις ενέργειες που πρέπει να αποφευχθούν μετά από την έξαρση μίας πυρκαγιάς και τα συνοδά φαινόμενα που έπονται μίας τέτοιας βιβλικής καταστροφής, όπως διάβρωση από επιφανειακή απορροή, πλημμύρες και κατολισθήσεις. Επιπρόσθετα, θα τεθούν προβληματισμοί και θα παρουσιαστούν πιθανές λύσεις σχετικά με την πρόληψη και την προσαρμογή.
Θα παρουσιαστούν μέθοδοι που μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στη μελέτη και την έρευνα, όσο και στην εκπαίδευση και κατανόηση των φαινομένων αυτών και την ορθή αντιμετώπισή τους για την μέγιστη ασφάλειά μας.
Οι συμμετέχοντες/ουσες θα περπατήσουν κατά μήκος της κοίτης του ποταμού, προκειμένου να προβούν στην εύρεση αστοχιών που ενδεχομένως να είναι η γενεσιουργός αιτία της έξαρσης του φαινομένου στην περιοχή. Ταυτόχρονα, θα προβούν σε εκτίμηση θέσεων οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη πιθανότητα να πληγούν μελλοντικά από φαινόμενα διάβρωσης, πλημμύρας ή κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν επιπρόσθετες καταστροφές στις κοντινές περιοχές.
Οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατανοήσουν το πώς η γεωμορφολογία της ευρύτερης περιοχής σε συνδυασμό με την απουσία της βλάστησης από τις πυρκαγιές, μπορεί να γίνει η αιτία εκδήλωσης αιφνίδιων πλημμυρών σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων. Στην περιοχή αυτή, με τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) θα οριοθετηθεί η λεκάνη απορροής του υδρογραφικού δικτύου και η αλλουβιακή πεδιάδα στην οποία εντοπίζονται οικισμοί, με αποτέλεσμα αυξημένη επικινδυνότητα σε φαινόμενα πλημμύρας και διάβρωσης.
Τέλος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα υπάρχοντα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της κοίτης του ποταμού. Εντός της κοίτης έχουν τοποθετηθεί βαθμιδωτοί εύκαμπτοι υπερχειλιστές με συρματοκιβώτια που αντιπροσωπεύουν ανθρωπογενείς κατασκευές, γνωστές και ως αναβαθμοί. Η μορφή των αναβαθμών έχει ως αποτέλεσμα την προστασία της περιοχής από την επιφανειακή απορροή και από την απόθεση υψηλού ποσοστού ιζημάτων.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ:

  • Δρ Δρ Νίκη Ευελπίδου, M.Sc. , Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ
  • Δρ Άννα Καρκάνη, M.Sc., Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ
  • Γιάννης Σαΐτης, M.Sc. Ερευνητής, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ
  • Μαρία Τζουξανιώτη, Ερευνήτρια, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ
  • Λία Κόμη, Ερευνήτρια, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ
Σύνδεσμος για τον τόπο συνάντησης: ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΦΙΔΝΩΝ

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, συνολικής διάρκειας 6 διδακτικών ωρών.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Τρίτη 10 Μαίου 2022 και ώρα 23.00

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας 

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την SciCo, με τίτλο «Κυκλική οικονομία στην πράξη», 14 Απριλίου 2022 & 11 Μαϊου 2022

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό  Σεμινάριο την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, ώρες 17.00-19.00, με θέμα:

«Κυκλική οικονομία στην πράξη»

Το σεμινάριο απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Αντικείμενο και στόχος Σεμιναρίου:

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί, μέσα από εργαστήρια σε ομάδες, θα γνωρίσουν το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της SciCo, «Κυκλική Οικονομία στην πράξη».
Οι συμμετέχοντες θα ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας Φυσικών Πόρων, θα ανακαλύψουν την άμεση σχέση που έχει με την Οικονομία και θα γνωρίσουν τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται για τη διασφάλισή της, στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας.Παράλληλα θα εξοικειωθούν με εκπαιδευτικές τεχνικές οι οποίες μπορούν να τους βοηθήσουν στην υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο της σχολικής τάξης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην πράξη» έχει σχεδιαστεί και συγκροτηθεί με βάση τις κύριες αρχές που διέπουν τη θεωρία και τη μεθοδολογία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθηση. Ακολουθείται η γενική μεθοδολογία και οι αρχές του DesignThinking, ή αλλιώς Σχεδιαστική Σκέψη,  που είναι μίαδιαδικασία εντοπισμού και επίλυσης πραγματικών προβλημάτων, η οποία, τα τελευταία χρόνια, αξιοποιείται ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δομή Σεμιναρίου:

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε υβριδική μορφή, καθώς αποτελείται από 2 διαδικτυακές συναντήσεις (σύγχρονα) ενώ απαιτείται και ατομικός χρόνος μελέτης και εργασίας (ασύγχρονα) στο ενδιάμεσο αυτών, σύμφωνα με το παρακάτω:
Μέρος Θέμα Διάρκεια (ώρες) Τρόπος υλοποίησης
Α΄
  • Γνωριμία με το πρόγραμμα
  • Εισαγωγή στην Κυκλική Οικονομία
  • Design Thinking
3 Σύγχρονα
Β΄ Α. Περαιτέρω Μελέτη:

  • Παραδείγματα επιχειρηματικών μοντέλων ΚυκλικήςΟικονομίας
  • Βασικές Οικονομικές έννοιες
  • Δημιουργία εφαρμογών με App Inventor

Β. Εργασία: Δημιουργία πλάνου μαθήματος

8 Ασύγχρονα (ομαδικά/ατομικά)
Γ΄ Παρουσίαση εργασιών και συζήτηση 3 Σύγχρονα

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί ως εξής:

Α΄ Μέρος (1η διαδικτυακή συνάντηση): Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, ώρες 17.00-19.15
Β΄ Μέρος: Ασύγχρονη εξ αποστάσεως μελέτη υλικού και πλάνο εφαρμογής σε μάθημα
Γ΄ Μέρος (2η διαδικτυακή συνάντηση): Τετάρτη 11 Μαϊου 2022, ώρες 17.00-19.15
  • Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας webex, ο σύνδεσμος της οποίας θα αποσταλεί στους/στις συμμετέχοντες/ουσες.
  • Οι εκπαιδευτικοί που θα ολοκληρώσουν και τα τρία μέρη θα λάβουν και τον ολοκληρωμένο οδηγό δραστηριοτήτων του προγράμματος «Κυκλική Οικονομία στην πράξη» και βεβαίωση 14 διδακτικών ωρών.

Συντονισμός εργαστηρίων: Στελλίνα Κουλουζάκη, Περιβαλλοντολόγος M.Sc Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 και ώρα 10.00

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

 

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο Π.Ε. σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας, με τίτλο: «Οι μνήμες της βιομηχανικής κληρονομιάς συναντούν την Επιστήμη των Πολιτών στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας», 20-21 Μαΐου 2022

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το Κ.Π.Ε. Δραπετσώνας, και τις Δ/νσεις Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης Πειραιά και Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, για την πραγματοποίηση Επιμορφωτικού Σεμιναρίου συνολικής διάρκειας 8 διδακτικών ωρών, με θέμα:

«Οι μνήμες της βιομηχανικής κληρονομιάς συναντούν την Επιστήμη των Πολιτών στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας».

Η έναρξη του σεμιναρίου, θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαΐου μέσω Webex σε σύνδεσμο που θα σταλεί στους συμμετέχοντες, ενώ το Σάββατο 21 Μαΐου το σεμινάριο θα υλοποιηθεί δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ και στον πρώην βιομηχανικό χώρο του Εργοστασίου Λιπασμάτων και Χημικών Ουσιών της Δραπετσώνας.
Το σεμινάριο υλοποιείται σε συνεργασία με:
Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΕργΠΕ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μ. Δασκολιά και Διευθύντρια του ΕργΠΕ.

Οι στόχοι του σεμιναρίου:

Ενημέρωση – επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σχετικά με την Επιστήμη των Πολιτών, τα Παρατηρητήρια Πολιτών του Έργου Cos4Cloud και τη σύνδεσή τους με την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία.
Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΚΠΕ Δραπετσώνας: «Ιχνηλατώντας τις αλλαγές ενός τόπου στον χρόνο και τον χώρο: οι αλλαγές στις χρήσεις, τις αξίες και τις αντιλήψεις» το οποίο εστιάζει στην εκβιομηχάνιση των αρχών του 20ού αιώνα, την τοπική ιστορία με έμφαση στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων και Χημικών Ουσιών της Δραπετσώνας, από την έλευση των προσφύγων του 1922 έως τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, όταν η περιβαλλοντική επιβάρυνση έγινε κοινωνικό ζήτημα και η διαχείριση του πρώην βιομηχανικού χώρου μείζον ζήτημα της τοπικής κοινωνίας.
Ανάδειξη των αλληλεξαρτήσεων μεταξύ περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων στην προσέγγιση της τοπικής ιστορίας και της βιομηχανικής κληρονομιάς.
Γνωριμία των συμμετεχόντων με τον πρώην βιομηχανικό χώρο του Εργοστασίου Λιπασμάτωνως πεδίου ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αειφορία,μέσα από τη μελέτη πεδίου και την αξιοποίηση των εργαλείων Plantnet και Odour Collect.

Ο πρώην βιομηχανικός χώρος του Εργοστασίου Λιπασμάτων και Χημικών Ουσιών της Δραπετσώνας, δεν αποτελεί μόνο ορόσημο μνήμης για την πρόσφατη βιομηχανική κληρονομιά, αλλά και ένα πεδίο διεκδικήσεων από τη μεταπολίτευση και μετά για ποιότητα ζωής και διασφάλισης των αξιών των ελεύθερων κοινόχρηστων δημόσιων χώρων.

Ένα μέρος του χώρου έχει αποδοθεί από το 2015 στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας στον οποίο οφείλεται η ανάπλαση του χώρου το 2019. Συγχρόνως όμως και μετά από μια μεγάλη περίοδο αποβιομηχάνισης, έχει επιστρέψει στη Δραπετσώνα η βαριά βιομηχανική δραστηριότητα με τις δεξαμενές επεξεργασίας ορυκτελαίων δίπλα στον χώρο της ανάπλασης, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες αποφυγής της θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά δυσμενείς επιπτώσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να αξιοποιηθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τόσο στη θεματική ενότητα Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη, όσο και στη θεματική ενότητα Φροντίζω το περιβάλλον, ενισχύοντας τις δεξιότητες των μαθητών/τριών Συνεργασία, Επικοινωνία, Κριτική Σκέψη και Δημιουργικότητα.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 και ώρα 12.00

Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη μελέτη πεδίου στις 21 Μαΐου 2022 θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων δε θα υπερβαίνει τους 85.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

 

ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Μακρινίτσας – Προκήρυξη σεμιναρίου με θέμα «Πετρογέφυρα: Όταν η φύση προκαλεί τον άνθρωπο» 17 Μαΐου 2022

Το ΚΠΕ Μακρινίτσας με τη συνεργασία και υποστήριξη του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Β κύκλος», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άξονας προτεραιότητας 6 – Βελτίωση της Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος, Κατηγορία Περιφέρειας – «Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ)» – 2 – Θεσσαλία, προτίθεται να οργανώσει στις 17 Μαΐου 2022 και ώρες 18:00 – 21:00 σύγχρονο εξ-αποστάσεως  επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Πετρογέφυρα: Όταν η φύση προκαλεί τον άνθρωπο».

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1kS0YQLWM2XZPD0tpZJAdkfcfL5WRLHOjo_8gKD7BXyg/edit?usp=sharing

Σε περίπτωση που δεν ανοίγει ο σύνδεσμος, αντιγράψτε τον σε έναν φυλλομετρητή (π.χ. Chrome) και πατήστε ENTER.

Περισσότερες πληροφορίες στο : Έγγραφο ΚΠΕ Μακρινίτσας

ΚΕΠΕΑ Άμφισσας – Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό εξ’ αποστάσεως σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/μιας & Β/μιας Εκ/σης, 11 Μαίου 2022

Το ΚΕΠΕΑ Άμφισσας προτίθεται να υλοποιήσει επιμορφωτικό εξ’ αποστάσεως σεμινάριο εκπαιδευτικών στις 11/05/2022 (18.0020.30) με αφορμή το πλαίσιο της δεκαετίας (20212030) των Ηνωμένων Εθνών που είναι αφιερωμένο στην πρόληψη, διακοπή και αναστροφή της υποβάθμισης των οικοσυστημάτων παγκοσμίως για εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους με θέμα :

Αποκατάσταση οικοσυστημάτωνΑρχές και οδηγίες

Πρόγραμμα – 11/05/2022

18.00 -18.20 Αρχές για την οικολογική αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. Μελέτη περίπτωσης: Οι φυτοκοινότητες της βελανιδιάς Quercus ithaburensis subsp. macrolepis της παραλιακής Φωκίδας (Γαλαξίδι).
Μιχάλης Θεοχαρόπουλος, Βιολόγος, Δρ. Οικολογίας, Υπεύθυνος ΚΠΕ Άμφισσας.
18.20- 18.55 Δασικές πυρκαγιές στα μεσογειακά οικοσυστήματα και δυνατότητες αποκατάστασης
Δρ. Γεώργιος Δημητρέλλος
ΕΔΙΠ Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών
 18.55-19.05 Διάλειμμα
19.05-19.45 Φυτοτεχνική Μελέτη Αποκατάστασης των Αποθέσεων στα Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ) του Ν. Κοζάνης.
Ζάγκας Δ. Θεοχάρης
Καθηγητής Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. Τομέας Δασικής Παραγωγής, Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος-Εργαστήριο Δασοκομίας
19.45-20.30 “Επιτυχίες και δυσκολίες κατά την διαδικασία περιβαλλοντικής αναβάθμισης του σύνθετου οικοσυστήματος Σχινιά Μαραθώνα”
Κίμων Χατζημπίρος
Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ
20.30 –20.45 Συζήτηση (Σχολιασμός μέσω chat)

Η επιμόρφωση θα υλοποιηθεί μέσω πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Webex). Στους επιλεγέντες θα αποσταλεί ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή στο σεμινάριο, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης (δια μέσω του email τους).
Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών γίνεται στη διεύθυνση: https://forms.gle/xU6mkCWed18dfWct6 μέχρι και την 13/4/2022 και θα πρέπει να κοινοποιείται οπωσδήποτε στους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων της οικίας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Έγγραφο ΚΠΕ Άμφισσας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση