Αρχείο για "Νοέμβριος, 2014"

Εισηγήσεις του Επιμορφωτικού Βιωματικού Σεμιναρίου «Σχολικοί κήποι από το Α έως το Ω και πράσινη σχολική επιχειρηματικότητα» 29 Νοεμβρίου 2014

«Δημιουργώντας εκπαιδευτικά δίκτυα και συμμετέχοντας σε αυτά. Το δίκτυο GreeNET. » , Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
Δείτε το στο slideshare.net
 
«Κομποστοποίηση», Εισήγηση της Περσεφόνης Τσιμάκη Πρώην Μέλους της Π.Ο. Του ΚΠΕ Δραπετσώνας 
Δείτε το στο slideshare.net
 
«Ρόλος του εδάφους, πώς να εξασφαλίσουμε ένα γόνιμο έδαφος:καλές πρακτικές», Εισήγηση της Χάρις-Κων/νας Κοντοπούλου Υποψ. διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών 
Δείτε το στο slideshare.net
 
«ΣΑΠΟΥΝΙΑ, ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ, ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ», Εισήγηση της Δήμητρας Σπηλιοπούλου εκπαιδευτικού  κλάδου ΠΕ04
Δείτε το στο slideshare.net
 
 
GreeNet- 4th Project Meeting Agenda, 12-14 of November, 2014-Barcelona, Spain
«Sensitization activities to Management Authority of Lake Pamvotis », Εισήγηση της Δρ. Κατερίνας Χιωτέλλη, Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας
Δείτε το στο slideshare.net

 

 

Πίνακας Συμμετεχόντων – πρόγραμμα Επιμορφωτικού Βιωματικού Σεμιναρίου «Σχολικοί κήποι από το Α έως το Ω και πράσινη σχολική επιχειρηματικότητα» 29 Νοεμβρίου 2014 και οδηγίες πρόσβασης

Πρόσβαση στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου (Πατήστε για οδηγίες στην ιστοσελίδα του 1ου ΕΠΑΛ)

Εργαστήριο κομποστοποίησης : Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να φέρουν από μια σακκούλα οργανικά υπολείμματα (φλούδες από πατάτες, από φρούτα  και λαχανικά, τσάι, καφέ φίλτρου, ξηρό ψωμί, τσόφλια αυγών κ.λπ.)

Δείτε το στο slideshare.net
Δείτε το στο slideshare.net

 

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού 5 Δεκεμβρίου 2014

Η 5η Δεκεμβρίου ορίστηκε το 1985 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Διεθνής  Ημέρα του Εθελοντισμού προς τιμήν των εθελοντών που ενεργοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Η μέρα αυτή αποτελεί αφορμή για την οργάνωση εθελοντικών δράσεων με σκοπό την κινητοποίηση νέων ανθρώπων για προσφορά εθελοντικής εργασίας.

Τα τελευταία χρόνια η Ορνιθολογική  οργανώνει την ημέρα αυτή εθελοντικές δράσεις στο Πάρκο Τρίτση, μέσω των οποίων ενεργοποιούνται εθελοντές, σχολεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς και προσπαθεί να δώσει το μήνυμα της ενεργοποίησης για την  προστασία του περιβάλλοντος, των πουλιών και των βιοτόπων τους.

Οι φετινές δράσεις απευθύνονται και σε εκπαιδευτικούς και μαθητές  και περιλαμβάνουν:
  1. Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ώρες 9:00-13:00: Ενημέρωση για τον εθελοντισμό και μία συμβολική εθελοντική δράση στο Πάρκο για όλα τα σχολεία που θα μας επισκεφθούν στα πλαίσια του τρέχοντος εκπαιδευτικού προγράμματος.
  2.  Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ώρες 11:00-14:00 δύο δράσεις:
α. Συνεργασία με τους «Φίλους του Πάρκου» και άλλους φορείς κυρίως για καθαρισμούς σε όλη την έκταση του Πάρκου και στις λίμνες. Στη δράση έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή περιβαλλοντική ομάδα από Λύκειο και Γυμνάσιο της περιοχής. Ραντεβού κατόπιν συνεννόησης στις 11:00 στο Κέντρο Ενημέρωσης της Ορνιθολογικής (είσοδος από εργατικές πολυκατοικίες-τέρμα οδού Σπύρου Μουστακλή). Μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 5 σχολικές ομάδες.
β. Τη μέρα αυτή η Ορνιθολογική διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις με τίτλο «Παίζω και Πετώ» και θέμα την γνωριμία με τα πουλιά στο Πάρκο.  Οι εκδηλώσεις  είναι ανοιχτές στο κοινό, απευθύνονται σε ενήλικους και παιδιά όλων των ηλικιών, ξεκινούν με σεμινάριο αναγνώρισης πουλιών στην αίθουσα ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ με ώρα έναρξης 11:00 και συνεχίζονται με παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και κιάλια.
 
3. Συνεργασία για εθελοντική δράση σε άλλη ημερομηνία αποκλειστικά για μαθητικές τάξεις και περιβαλλοντικές ομάδες Γυμνασίων και Λυκείων. Η δράση  θα περιλαμβάνει κυρίως καθαρισμούς λιμνών, φυτεύσεις και τοποθέτηση ξύλινων φωλιών για πουλιά. Επίσης περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση των λειτουργιών, της περιβαλλοντικής και κοινωνικής  αξίας του Πάρκου και της συμβολής των εθελοντικών δράσεων στην προστασία της βιοποικιλότητας. Μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 50 μαθητές κάθε φορά.
 
Δήλωση συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις
 
Επικοινωνία – Δηλώσεις συμμετοχής:
Σπύρος Ψύχας
Τηλ. 6974510976 και 210 8228704 εσωτ. 106
E mail: spsychas@ornithologiki.gr  και park@ornithologiki.gr

Ορεινό καταφύγιο Πάρνηθας Φλαμπούρι – Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο δάσος, στον καταπράσινο δρυμό της Πάρνηθας

Απόδραση από τα τείχη της πόλης για τις μέρες των γιορτών, στο καταφύγιο Φλαμπούρι και στο πανέμορφο ελατόδασος της Πάρνηθας για ξεκούραση και αναζωογόνηση.
Ελάτε να γιορτάσετε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κυριολεκτικά μέσα στη φύση. Ειδικά την ξεχωριστή βραδιά της παραμονής της Πρωτοχρονιάς θα υποδεχτούμε το νέο έτος με ζωντανή μουσική.

Για τις μέρες των γιορτών το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα από Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου έως και Τρίτη 6 Ιανουαρίου και ώρες 09:00 με 22:00.
 
Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο δρυμό της Πάρνηθας

Εισηγήσεις – Εισαγωγικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου στις 21 & 22 Νοεμβρίου 2014, με τίτλο : «Μεθοδολογία και τεχνικές στην υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε»

«Στοιχεία του αγωνιστικού προσανατολισμού στην εφαρμογή προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πεδίο του Τ.Π.Π.Λ. » , Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
Δείτε το στο slideshare.net
 
«Τι αξιολογούμε σε ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας  
Δείτε το στο slideshare.net
 
«Χάρτες εννοιών, Καταιγισμός Ιδεών και Αντιπαράθεση Απόψεων», Εισήγηση της Δρ. Δήμητρας Σωτηροπούλου, Διευθύντριας 1ου ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου
Δείτε το στο slideshare.net

 

 

Η Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας (Τμήμα Π.Ε.) διοργανώνει Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τα Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή», στο πλαίσιο του έργου GreeNet στις 29 Νοεμβρίου 2014

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διά της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να υλοποιήσει  Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τα Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή», στο πλαίσιο του έργου GreeNet (Environmental Education through Enquiry and Technology, με τίτλο :

«Σχολικοί κήποι από το Α έως το Ω και πράσινη σχολική επιχειρηματικότητα»

 το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρες 09.00-16.00  στο  1ο ΕΠΑ.Λ. Αμαρουσίου, Κτήμα Μακρυκώστα (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.), τηλ. σχολείου: 2102821050.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Διεύθυνσης, με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με τη δημιουργία και συντήρηση σχολικών κήπων ή δραστηριοποιούνται σε στοχευμένες αειφορικές δράσεις με γνώμονα την οργανωμένη επιστημονική, διδακτική και παιδαγωγική προσέγγιση του θέματος.
Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα επιλεγούν 40 εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2014-15.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να φέρουν από μια σακκούλα οργανικά υπολείμματα για το εργαστήριο της κομποστοποίησης (φλούδες από πατάτες, από φρούτα  και λαχανικά, τσάι, καφέ φίλτρου, ξηρό ψωμί, τσόφλια αυγών κ.λπ.)

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014.

Φόρμα Συμμετοχής

Έγγραφο του Τμήματος Π.Ε.

Πίνακας Συμμετεχόντων στο Εισαγωγικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου στις 21 & 22 Νοεμβρίου 2014 : «Μεθοδολογία και τεχνικές στην υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε»

Δείτε το στο slideshare.net

ΚΠΕ Λαυρίου – Επιμορφωτικό θεματικό σεμινάριο για την Ενέργεια 12 – 13 Δεκεμβρίου 2014

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρεωτικής προτίθεται να οργανώσει διήμερο θεματικό σεμινάριο για την ενέργεια σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, Αν. Αττικής και Δ΄Αθήνας και Β/θμιας Εκ/σης Αν. Αττικής.

Το σεμινάριο έχει στόχο οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν θέματα που αφορούν το ενεργειακό ζήτημα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τρόπους διαχείρισης και διερεύνησης των εννοιών αυτών στα προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που θα υλοποιήσουν στο σχολείο μαζί με τους μαθητές τους.
Πληροφορίες : http://kpe-lavriou.att.sch.gr/news14-15.html
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : Yπάρχει η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής από τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσής μας  
Υποβολή αιτήσεων μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας μέχρι την Τρίτη 18/11/2014.
 
Φόρμα συμμετοχής
 

Εισηγήσεις της Επιμορφωτικής Ημερίδας – «Το αγώνισμα του προσανατολισμού και οι εφαρμογές του στην καταγραφή και διερεύνηση των πεδίων μελέτης» 15-11-2014

“Το αγώνισμα του προσανατολισμού και η εφαρμογή του στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” , Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
Δείτε το στο slideshare.net
 
“Αγώνισμα  Προσανατολισμού  (Orienteering)”, Εισήγηση του Δημήτρη Καραδημητρίου, εκπαιδευτικού ΠΕ03
Δείτε το στο slideshare.net
 
Αποτελέσματα Αγώνα Προσανατολισμού (Αγώνας γνωριμίας) – ΚΠΕ Λαυρίου

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Σεμινάρια της Σχολής Πουλιών 16/11/2014

Την Κυριακή 16/11 συνεχίζονται τα σεμινάρια της Σχολής Πουλιών http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1682 στην αίθουσα ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ στο Πάρκο Τρίτση, ώρες 11:00-13:00.

Αυτή τη φορά θα γίνει ενημέρωση για τη μεθοδολογία της παρατήρησης πουλιών από τον Άκη Γαϊτανάκη ενώ με τη συμβολή και του Γεράσιμου Μπεριάτου θα γίνει ξενάγηση και θα κάνουμε πρακτική στα πουλιά του Πάρκου.
Η πρακτική θα γίνει σε δύο ομάδες πριν και μετά το σεμινάριο:
α) Η πρωϊνή παρατήρηση θα γίνει στις 9:00-10:30 πμ με ραντεβού στο γραφείο της Ε.Ο.Ε. στις 8:45πμ  (Κέντρο Ενημέρωσης για τα σχολεία – είσοδος από εργατικές πολυκατοικίες).
Να έχετε τον αριθμό του κινητού μου (6974510976) στην περίπτωση που καθυστερήσετε.
β) Η δεύτερη ομάδα θα κάνει παρατήρηση στις13:00-14:30 αμέσως μετά το σεμινάριο.
 
Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στη Σχολή Πουλιών και δεν έχουν κάνει Δήλωση Συμμετοχής, μπορούν να συμπληρώσουν το παρακάτω έντυπο.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα μέλη (συνδρομή 20 ευρώ το χρόνο) και 5 ευρώ για τα μη μέλη για ολόκληρο τον κύκλο των σεμιναρίων μέχρι τον Μάϊο του 2015.
Εθελοντικές δράσεις
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση