Αρχείο για "Μάιος, 2018"

Απολογιστικά στοιχεία Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2017-2018 και ανάρτηση εργασιών στο Wiki του τμήματος Π.Ε.

Για την αποστολή του απολογισμού των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στο ΥΠ.Π.Ε.Θ., παρακαλούμε να συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια απολογιστικών στοιχείων που υπάρχουν στις παρακάτω ηλεκτρονικές φόρμες έως τις 15 Ιουνίου 2018 :

α. Ερωτηματολόγιο συντονιστών Εκπαιδευτικών σε προγράμματα Π.Ε. 2017-2018 από τους συντονιστές των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

β. Ερωτηματολόγιο συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών σε προγράμματα Π.Ε. 2017-2018 από τους συμμετέχοντες στην παιδαγωγική ομάδα των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ηλεκτρονική φόρμα είναι διαφορετική για τους/τις συντονιστές/στριες των προγραμμάτων και για τους συμμετέχοντες στην παιδαγωγική ομάδα εκπαιδευτικούς και πρέπει να συμπληρωθεί αναλόγως από όλους τους Εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Π.Ε.
Ο/η Συντονιστής/στρια κάθε προγράμματος καταθέτει μια έκθεση απολογισμού (Ερώτηση 22 στη φόρμα των απολογιστικών στοιχείων) και ο Διευθυντής του Σχολείου ενημερώνει εγγράφως την Υπεύθυνη Π.Ε. για την ολοκλήρωση ή μη των προγραμμάτων Π.Ε. του σχολείου, σύμφωνα με το Σχέδιο Υποβολής Προγράμματος που είχε υποβληθεί στην αρχή του σχολικού έτους (εγκύκλιος ΥΠ.Π.Ε.Θ. με Αρ. Πρωτ. 188142/ ΓΔ4 / 2-11-2017).
Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω ενημέρωση από τον Διευθυντή/Διευθύντρια της Σχολικής Μονάδας και τη συμπλήρωση των απολογιστικών στοιχείων, χορηγείται Βεβαίωση Υλοποίησης ή Συμμετοχής στην παιδαγωγική ομάδα του Προγράμματος.
Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικός, πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα απολογισμού, ακόμα και αν δεν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα και να γράψει ότι το πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε στο αντίστοιχο πεδίο (το πρόγραμμα θεωρείται ότι δεν ολοκληρώθηκε όταν η διάρκειά του είναι μικρότερη των 5 μηνών).

Συνιστούμε στους εκπαιδευτικούς να αναρτήσουν το υλικό που παρήχθη κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματός τους, στο  Wiki (perivallontikivatinas.pbworks.com) που έχει δημιουργηθεί για την ανάρτηση των εργασιών των περιβαλλοντικών ομάδων, με στόχο τη  χρήση αυτού του αρχείου εργασιών από όλους. Εναλλακτικά, μπορούν να το αποστείλουν σε ψηφιακή μορφή στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση : grpere@dide-v-ath.att.sch.gr.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

1ο Διεθνές Συνέδριο – Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου

1ο Διεθνές Συνέδριο – Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου,  17 & 18 Μαϊου 2018
«Η Περιβαλλοντική εκπαίδευση  /Ε.Α.Α. στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου, Υπεύθυνης Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας.
Δείτε το στο slideshare.net

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής – Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα της 5ης Ιουνίου 2018 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) με θέμα: «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία»

PEEKPE photo AttikisΠρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα που διοργανώνει η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αργυρούπολης με θέμα την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στις 7.00 το απόγευμα στο ΚΠΕ Αργυρούπολης (Μπουμπουλίνας 3, τρείς δρόμους πάνω από το Σταθμό του Μετρό ΑΛΙΜΟΣ).

Εισηγητές θα είναι οι:
ΣΚΟΥΛΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Ομότιμος Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της έδρας της UNESCO για τη διαχείριση και εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο και Πρόεδρος του ΜΙΟ.
ΦΑΡΑΓΓΙΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,  Υπεύθυνος ΚΠΕ Αργυρούπολης, Πρόεδρος ΠΕΕΚΠΕ Αττικής.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει: α) τις δύο εισηγήσεις, β) συζήτηση επ’ αυτών και για τις προτεινόμενες αλλαγές και τη νέα δομή του ΚΕΑ, γ) παρουσίαση του δικτύου διασχολικών συμπράξεων Ελλάδας-Κύπρου «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» ως παραδείγματος εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και δ) αξιολόγηση  της πορείας του δικτύου τη φετινή σχολική χρονιά.

Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη 12η μεσημβρινή της Πέμπτης 31 Μαΐου ή στο e-mail: secretary@kpea.gr ή στο τηλέφωνο 210 9959251. Από τα Σχολεία του ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟΥ ΦΥΛΛΟΥ μπορούν να συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι από κάθε Σχολείο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα εκδοθεί σχετική βεβαίωση συμμετοχών.

Πληροφορίες : Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα

 

Εισηγήσεις από τα Σεμινάρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας & στο ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου

«Τα Εθνικά Πάρκα και τα Γεωπάρκα στα Προγράμματα Π.Ε. Το Εθνικό Πάρκο και το Γεωπάρκο Χελμού – Βουραϊκού»
Σεμινάριο Κ.Π.Ε. Κλειτορίας-Ακράτας, σε συνεργασία με τις  Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης Α’ Αθήνας, Β΄Αθήνας, Δυτ. Αττικής και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας , 4 & 5 Μαϊου 2018

«Τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO στην Ελλάδα, ως πεδίο Εκπαίδευσης για την αειφορία», Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου, Υπεύθυνης Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας.

«Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα»
Σεμινάριο Κ.Π.Ε. Ευεργέτουλα Λέσβου, σε συνεργασία με Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, 4-6 Μαϊου 2018
«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/Ε.Α.Α στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO στην Ελλάδα», Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου, Υπεύθυνης Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας.

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου – 1ο Διεθνές Συνέδριο, Αθήνα 17-18 Μαΐου 2018

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής Γεωπάρκων με έμφαση στην ανάδειξη και αξιοποίηση των περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο που έχουν χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Aμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη, Υπουργείο Εξωτερικών Ακαδημίας 1.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Γεωπάρκων, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου και των Ελληνικών και Κυπριακών Γεωπάρκων.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την συμπαράσταση του ΙΓΜΕ, της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, Πανεπιστημίων, Μουσείων Φυσικής Ιστορίας και Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των Γεωπάρκων Ελλάδας και Κύπρου, που έχουν αναγνωρισθεί ως UNESCO Global Geoparks, η ανάδειξη της σημασία του νέου προγράμματος της UNESCO «UNESCO Global Geoparks» και των  δυνατότητων που προσφέρει για την ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, ιδεών και προτάσεων, η διάχυση γνώσεων για τη διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής και περιηγητικής κουλτούρας, που βασίζεται στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση του πολιτισμικού κεφαλαίου και των περιβαλλοντικών πόρων κάθε προορισμού, στο πλαίσιο της οποίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η ευαισθητοποίηση των κοινωνιών για την αναζήτηση και επίλυση προβλημμάτων σε θέματα κλιματικής αλλαγής, προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, φορέων και οργανισμών, πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, εκπαιδευτικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων και μη κυβερνητικών φορέων και οργανώσεων πολιτών, σε μελετητές, φοιτητές καθώς και στα μέσα ενημέρωσης και σε όσους ασχολούνται με την διατήρηση, προβολή και ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική.
Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Aμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη, Υπουργείο Εξωτερικών Ακαδημίας 1.
Στο φουαγέ θα λειτουργήσει έκθεση και είναι δυνατό να αναρτηθούν rol-ups, ένα για κάθε Γεωπάρκο.
Επίσης με το φάκελο του Συνεδρίου θα διανεμηθεί εντύπο ενημερωτικό υλικό που θα παραλαμβάνουν με την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες και οι δημοσιογράφοι.
Μετά το πέρας του Συνεδρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στο Συνέδριο.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση