Αρχείο για "Οκτώβριος, 2015"

Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας προτίθεται να διοργανώσει σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας 07-11-2015

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 διδακτικών ωρών, με τίτλο:

 «Η Μουσειακή Αγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση- Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας»

Ημερομηνία διεξαγωγής της ημερίδας : Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά και ώρες 10.15-13.30.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τους τρόπους με τους οποίους η Μουσειακή Αγωγή μπορεί να στηρίξει τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούνται στα μουσεία και συγκεκριμένα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Η ημερίδα περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου και βιωματικά εργαστήρια με αντικείμενο τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Μουσείο.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 5-11-2015 

Η εγγραφή στα εργαστήρια θα πραγματοποιείται κατά την προσέλευση με σειρά προτεραιότητας. Σε κάθε εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν ενεργά 25 εκπαιδευτικοί. Πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν ως θεατές.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Πίνακας Συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών του Επιμορφωτικού Βιωματικού Σεμιναρίου «Το καφέ της αειφορίας» 31-10-2015

Δείτε το στο slideshare.net

Υπάρχουν κενές θέσεις μπορείτε να δηλώσετε στη Φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 30-10-2015 και ώρα 12.00μ.μ.

Οδηγίες πρόσβασης στο Γυμνάσιο της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ

 

Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτικό Βιωματικό σεμινάριο σε συνεργασία με τη Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας και τη Μ.Κ.Ο. Aeiforum, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco στις 9-11-2015

αειφόρο-01Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει Επιμορφωτικό Βιωματικό σεμινάριο σε συνεργασία με τη Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας και τη Μ.Κ.Ο. Aeiforum, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco με τίτλο :

 «Σήμα Αειφόρου Σχολείου και Δείκτες Αειφόρου Σχολείου»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο 5ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, Ολυμπίας 40, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρες 16.30-20.45,  και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Δ.Π.Ε. & της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, με προτεραιότητα σ’ αυτούς που προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Συμμετέχοντες : 40 εκπαιδευτικοί από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 5-11-2015 και ώρα 12.00μ.μ.

Δείτε το στο slideshare.net

 

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: «Αειφόρο Σχολείο: Όραμα, δράσεις, προοπτικές»

ELLETYπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε», το British Council και η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Αττικής με τη συνεργασία της Α΄Δ/νσης Π.Ε Αθηνών –Σχολικές Δραστηριότητες, και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου και του 6ου ΓΕΛ Καλλιθέας

Συνδιοργανώνουν διεθνές Συμπόσιο με θέμα:

«Αειφόρο Σχολείο: Όραμα, δράσεις, προοπτικές»

Το Συμπόσιο θα ξεκινήσει στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου (15.30-21.00) και θα ολοκληρωθεί στο 6ο ΓΕΛ Καλλιθέας το Σάββατο 7 Νοεμβρίου (09.00-17.30).
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συμπόσιο και ειδικότερα στα βιωματικά εργαστήρια καλούνται να δηλώσουν στη σχετική φόρμα.

ΚΠΕ Μολάων – Ενημέρωση και πρόσκληση συμμετοχής Σχ. μονάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει»

www.kpemolaon.gr

Το Εθνικό θεματικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΠΕ Μολάων, με τίτλο:

«Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει»

το οποίο λειτουργεί από το σχολικό έτος 2009 – 2010, συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του και προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς (είτε ήδη συμμετέχουν είτε θέλουν να ενταχθούν για πρώτη φορά) που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν την σχολική χρονιά 2015-2016 περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές ενότητες του δικτύου μας, να δηλώσουν την συμμετοχή τους σε αυτό, συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση.

Επισκέψεις στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών επαναλειτουργεί στο ισόγειο του Τμήματος Γεωλογίας, στα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης (Ιλίσια) από τον Ιανουάριο 2000.
Το Μουσείο είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στο Ελληνικό Κράτος, περιλαμβάνει συλλογές ορυκτών, πετρωμάτων και μεταλλευμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο χώρος του Μουσείου αποτελεί χώρο επίσκεψης για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή και να κατανοήσουν αντικείμενα που διδάσκονται στο σχολείο τους, αλλά και να ενημερωθούν σε θέματα περιβάλλοντος και ιστορίας της χώρας μας.

Έγκριση υλοποίησης εκπαιδευτικών εργαστηρίων για θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»

Εγκρίνεται η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εργαστηρίων που αφορούν σε πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για θέματα Περιβαλλοντικής Δικαιοσύνης, Κλιματικής Αλλαγής και Περιβαλλοντικής Μετανάστευσης, σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» (ΙΤΥΕ), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου S.A.M.E. WORLD (www.sameworld.eu).

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα υλοποιηθούν το διάστημα από 10/2015 έως 12/2016 (σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17) σε σχολικές μονάδες των Νομών Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αργολίδας και Αττικής από συνεργάτες του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

Έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Εισηγήσεις από το Επιμορφωτικό Σεμινάριο “Δημιουργία και παιδαγωγική αξιοποίηση σχολικού κήπου, στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης” 15 Οκτωβρίου 2015

«Η εκπαιδευτική διάσταση του Σχολικού Κήπου», Εισήγηση της Dr. Δήμητρας Σωτηροπούλου PhD Γεωπονικών επιστημών, Διευθύντριας ΕΠΑΛ Αναβρύτων
Δείτε το στο slideshare.net
 
«Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά στο πέρασμα των χρόνων…», Εισήγηση της Dr. Δήμητρας Σωτηροπούλου PhD Γεωπονικών επιστημών, Διευθύντριας ΕΠΑΛ Αναβρύτων
Δείτε το στο slideshare.net
 
«Η υποστήριξη των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε ειδικά σχολεία. Δυσκολίες και οφέλη για τους μαθητές», Εισήγηση της Χαϊκάλη Μαρίας ΠΕ14-04, M.sc., Διευθύντριας του Τ.Ε.Ε./Ε.Α. κωφών και βαρηκόων Αγίας Παρασκευής
Δείτε το στο slideshare.net
 
«Διαμόρφωση αυλής του σχολείου, φύτευση δένδρων, αρωματικών φυτών, βιολογική καλλιέργεια λαχανικών, εικαστική παρέμβαση», Παρουσίαση του προγράμματος Π.Ε. από τις καθηγήτριες της Περιβαλλοντικής ομάδας του 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, Σαμίου Θεοδώρα ΠΕ04, Πίκη Μαρία ΠΕ12-02 και Σταματούρου Αγγελική ΠΕ02

Δείτε το στο slideshare.net
 
 

ΚΠΕ Λαυρίου – Επιμορφωτικό, θεματικό σεμινάριο με θέμα «Ομιλώντας Γεωλογικά» 27 & 28 Νοεμβρίου 2015

  Αποτέλεσμα εικόνας για κεντρο περιβαλλοντικης Λαυρίου  photos

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρεωτικής προτίθεται να οργανώσει διήμερο θεματικό σεμινάριο με θέμα :

«Ομιλώντας Γεωλογικά»

σε συνεργασία  με τις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά και Αν. Αττικής και Β/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας δια των υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 70 εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Δ/νσεων, 14 για κάθε Δ/νση.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν την άμεση συσχέτιση του αντικειμένου της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με αυτό των Γεωεπιστημών, καθώς και να γνωρίσουν μεθόδους και τεχνικές που εφαρμόζονται σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και να τις χρησιμοποιήσουν κατά την υλοποίηση των δικών τους προγραμμάτων στα σχολεία που υπηρετούν.

Ειδικότερα, το σεμινάριο στοχεύει στη γνωριμία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών με θέματα που αφορούν τη γεωλογία μιας περιοχής, μια που το κατ’ εξοχήν αντικείμενο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είναι η «αναλυτική εξέταση του περιβάλλοντος χώρου» Οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που θα αποκτήσουν, προκειμένου να οργανώσουν κατάλληλες δραστηριότητες για να διερευνήσουν μαζί με τους μαθητές τους, τη γεωλογία μιας περιοχής και την επίδρασή της στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 26-10-2015 και ώρα 12.00μ.μ.

Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ) – Βιωματικά εργαστήρια 24&25 Οκτωβρίου 2015

Το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ) θα υλοποιήσει δύο βιωματικά εργαστήρια, στο Φεστιβάλ «Break the Chain», με δράσεις από το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο «Ατενί-ζω» για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Το κάθε εργαστήριο απευθύνεται σε 20 συμμετέχοντες και θα έχει δίωρη διάρκεια.
Σάββατο 24 Οκτωβρίου: 10:00 – 12:00 & Κυριακή 25 Οκτωβρίου: 17:00 – 19:00
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το εργαστήριο πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο 9,84 (Τεχνόπολις Δ. Αθηναίων, Πειραιώς 100) και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο INNOVATHENS (Τεχνόπολις Δ. Αθηναίων, Πειραιώς 100).

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210-9210977 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2015.

Με το τέλος του σεμιναρίου, θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό εγχειρίδιο ΑΤΕΝΙ-ΖΩ.

Σχετικός σύνδεσμος : http://www.breakthechain.gr/portfolio-view/atenizw-kepad/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση