Αρχείο για "Οκτώβριος, 2013"

Επιμορφωτική Ημερίδα σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών 4 Νοεμβρίου 2013

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο υποστήριξης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αναφορικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση για την Αειφορία,  συνεργάζεται με το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας   Εκπαίδευσης  Β΄ Αθήνας για τη διοργάνωση Ημερίδας με τίτλο :

 «Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο πλαίσιο της μετανεωτερικότητας»

τη Δευτέρα 04-11-2013 και ώρες 15.25-20.50, στο 5ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου (Ολυμπίας 40 , 15124 Μαρούσι).

Δικαίωμα συμμετοχής στη σχεδιαζόμενη επιμόρφωση έχουν 60 εκπαιδευτικοί των προαναφερόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (30 από κάθε Διεύθυνση), με προτεραιότητα σε αυτούς που :

α.Προτίθενται να πραγματοποιήσουν κατά το τρέχον σχολικό έτος πολύμηνο περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα σχετικό με το περιεχόμενο της επιμόρφωσης.
 β. Δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Π.Ε. (θα πρέπει να το αναφέρουν στην αίτηση -υπεύθυνηδήλωση. )
γ. Ημέρα και ώρα υποβολής της αίτησης
Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω Ημερίδα καλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο grpere@dide-v-ath.att.sch.gr έως και τις 22 Οκτωβρίου 2013.

 Έγγραφο του ΚΠΕ Εδεσσας-Γιαννιτσών

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής


ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΧΑΡΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (1-χάρτης, 2-οδηγίες)

Δείτε το στο slideshare.net

Εισηγήσεις Ημερίδας

Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας στη θεματική των δικτύων του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών,  Πετρίδου Βαρβάρα, Υπεύθυνη Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
Δείτε το στο slideshare.net
Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας στις θεματικές των Δικτύων του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, Γκότζος Δημήτριος , Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας
Δείτε το στο slideshare.net
Αειφόρος διαχείριση του νερού, Αυλωνίτης Σταμάτης , Καθηγητής Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δείτε το στο slideshare.net
Recycling@Home, Κασιδώνη  Σ. Μαρία, Μονάδα Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
Δείτε το στο slideshare.net
Κάνοντας την αφαλάτωση φιλική στο περιβάλλον – Έργο SOL-BRINE, Ξεύγενος Δημήτρης , Μηχανολόγος Μηχανικός, Μονάδα Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
Δείτε το στο slideshare.net
 

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας με θέμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα-Γίνομαι Ενεργός Πολίτης»

Σας ενημερώνουμε ότι το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, υλοποιούν το  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας με θέμα

«Σέβομαι τη Διαφορετικότητα-Γίνομαι Ενεργός Πολίτης»

το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Ε’ & ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων της Χώρας.

Το πρόγραμμα συνδυάζει δραστηριότητες και πρακτικές μη τυπικής μάθησης και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Τα βασικά συστατικά στοιχεία του προγράμματός είναι τα παρακάτω:

  • Ιστοσελίδα δικτύωσης και ανταλλαγής ιδεών   
  • Βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία από ειδικούς
  • Διαγωνισμός «Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό»/ “Say no to bullying

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους:

Καίτη Γιακουμάκη
British Council
Τηλέφωνο +30 210 369 2342
Φαξ +30 210 361 4658
Email Katy.Yakoumaki@britishcouncil.gr
 
Ελένη Μαλανδράκη
Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας
Τηλ. +30 210 3611023
Φαξ +30 210 3611024
about@olympictruce.org
 
Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου – Εθνικό Θεματικό Δίκτυο : « Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει»

Η αναπληρώτρια υπεύθυνη και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου σας εύχονται το σχολικό έτος 2013-2014 να είναι ένα έτος υγείας και δημιουργίας. Σχετικά με τη λειτουργία του Ε.Θ.Δ. : « Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει», το οποίο συντονίζεται από το Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου, σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζει τις δράσεις του και επιθυμούμε καινούργιες περιβαλλοντικές ομάδες να ενταχθούν σε αυτό.

Σας αποστέλλουμε την “αίτηση συμμετοχής σχολικής μονάδας στο ΕΘΔ” και το πρωτόκολλο συνεργασίας για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων σχολικών περιβαλλοντικών ομάδων.

Πρόθεσή μας είναι να ενταθεί η προσπάθεια λειτουργίας του δικτύου μετά την ανασυγκρότησή του και την  ανανέωση της Συντονιστικής και της Παιδαγωγικής του Ομάδας το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Προτείνουμε στην ενημέρωση των σχολικών μονάδων σχετικά με τη  λειτουργία των Ε.Θ.Δ., οι συνάδελφοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την 
ένταξη τους στο Ε.Θ.Δ.: “Το Σεισμικό τόξο που μας … ενώνει”, να παραπέμπονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο στην 
ιστοσελίδα μας www.kpezakyn.gr ή να επικοινωνούν μαζί μας στο 2695053417.

Βασική προϋπόθεση  είναι οι νέες περιβαλλοντικές ομάδες, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δίκτυο, να έχουν καταθέσει περιβαλλοντικό πρόγραμμα, στις οικείες διευθύνσεις, σχετικό με τις θεματικές ενότητες του Εθνικού Θεματικού Δικτύου : « Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει», οι οποίες περιλαμβάνονται στο θεσμικό πλαίσιο.

Πιστεύουμε ότι η συμβολή σας για επιτυχημένη πορεία του δικτύου είναι καθοριστική.

Η διαδικασία ένταξης στο δίκτυο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29/11/2013.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί η ιστοσελίδα του κέντρου μας στο site :  www.kpezakyn.gr    στην οποία βρίσκονται τα έντυπα της αίτησης και του πρωτοκόλλου συνεργασίας, καθώς και το διαδικτυακό κανάλι του ΚΠΕ Λιθακιάς στη διεύθυνση www.worldtv.com/kpezakyntv .

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, με τον κο Βισβάρδη Αναστάσιο στο τηλέφωνο 26950 – 53417, φαξ 26950 – 53418 ή μέσω mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  kpezakyn@gmail.com.

Η αναπληρώτρια υπεύθυνη του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου ΑΒΟΥΡΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Αίτηση συμμετοχής

Πρωτόκολλο συνεργασίας

ΚΠΕ Μακρυνίτσας – Πρόθεση συμμετοχής στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας» των περσινών σχολείων

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) συντονίζει το Εθνικό θεματικό Δίκτυο«Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας»  το οποίο ιδρύθηκε στις 09/11/2009 με αρ. Πρωτ. 132113/Γ7 και εγκρίθηκε η συνέχιση λειτουργίας του στις 10/09/2012 με αρ.Πρωτ.103741/Γ7 για τα σχολικά έτη 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015.

Το Κ.Π.Ε.Μ. επιθυμεί να ενημερωθεί αν υπάρχει πρόθεση παραμονής των σχολείων στο δίκτυο.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να παραμείνουν στο δίκτυο, πρέπει να στείλουν την  αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 με FAX (210 6000870) στην υπεύθυνη Π.Ε.

Έγγραφο του ΚΠΕ Μακρυνίτσας

Αίτηση παραμονής στο δίκτυο

ΚΠΕ Βάμου – Συμμετοχή στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα σπήλαια της Ελλάδας στο φως»

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου καλεί τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα σπήλαια της Ελλάδας στο φως» που συντονίζει, υλοποιώντας σχετικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τη φετινή σχολική χρονιά, να συμπληρώσουν τα σχετικά έντυπα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη συμπλήρωση και αποστολή των εντύπων στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου grpere@dide-v-ath.att.sch.gr

μέχρι τις 29 Οκτωβρίου και ώρα 12.00μ.μ.

Έγγραφο του ΚΠΕ Βάμου

Πρωτόκολλο συνεργασίας

Αίτηση δικτύου

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2013-14 Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας – Τηλεκπαίδευση

Η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας αποτελεί  Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χαλκιδέων. Η διοικητική της ευθύνη ανήκει σε 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο και η επιστημονική της στο Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από πανεπιστημιακούς καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες.

Είναι ένας χώρος γνώσης και αναζήτησης σε ζητήματα Επιστήμης και Παιδείας που προωθεί την ερευνητική σκέψη και εφευρετικότητα, συμπληρώνοντας τη διδασκαλία που γίνεται στο σχολείο.

Οργανώνει επιστημονικές και εκπαιδευτικές ημερίδες σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά κέντρα, στις οποίες συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, καθώς φιλοξενεί κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η συνεισφορά της Εστίας στην εκπαιδευτική διαδικασία συνίσταται κυρίως στη δημιουργία ερεθισμάτων μέσα από παραστατικές προσεγγίσεις γνωστικών αντικειμένων, που αφορούν τα Μαθηματικά, την Αστρονομία – Αστροφυσική, την Πληροφορική, τη Λογική και τη Φυσική.

Τα Σχολεία έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Εστία και να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητές της εντελώς δωρεάν. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διάδοσης της επιστημονικής γνώσης και του έργου της, η Εστία έθεσε ως περαιτέρω στόχο τη συμμετοχή και παρακολούθηση του προγράμματός της και από εκείνα τα σχολεία που, κυρίως λόγω της απόστασης, είναι αδύνατον να παρευρεθούν στο χώρο της. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιεί το πρόγραμμα «ΤηλΕστία», μιας εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας της τηλεκπαίδευσης.

Τα Σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν την Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας ή να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ΤηλΕστία δηλώνουν το ενδιαφέρον τους στα τηλέφωνα  22210-77599, 22210-87860, 6974827592, προκειμένου να καθοριστεί η σχετική ημερομηνία. Η επίσκεψη και συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ η πραγματοποίηση των προγραμμάτων γίνεται κατά τις μέρες και ώρες των σχολικών μαθημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.estiagnosis.gr .

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής – Διημερίδα με θέμα: «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, μέσω του Συμβουλευτικού της Σταθμού Νέων, συνδιοργανώνει με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τη Γαλλική Πρεσβεία τη δεύτερη διημερίδα με θέμα τη

«Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»

Η διημερίδα αποτελείται από μια στρογγυλή τράπεζα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19.30 – 21.30 στο Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31) και από δύο εξειδικευμένα εργαστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που θα γίνουν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 9.30 – 12.30 στον ίδιο χώρο.

Η στρογγυλή τράπεζα θα εστιάσει στη διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης, στους παράγοντες πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης, στην ιδιαιτερότητα των χαρισματικών παιδιών, στις προσδοκίες των γονιών καθώς και στο καίριο ζήτημα της αξιολόγησης των καθηγητών. Το περιεχόμενό της απευθύνεται κυρίως σε δασκάλους και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, ενώ η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, με ταυτόχρονη μετάφραση.

Τα εργαστήρια που σχετίζονται με προβλήματα διαχείρισης στους παραπάνω τομείς, αποτελούν μέρος της «πρακτικής εφαρμογής» των εισηγήσεων της ημερίδας.

Το εργαστήρι είναι ανοιχτό στους καθηγητές Β/θμιας όλων των ειδικοτήτων κατόπιν αίτησης.
Η επιμόρφωση θα προσφερθεί δωρεάν και θα δωθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 210 33 98 671 ή στο sce@ifa.gr.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (25 άτομα), θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Έγγραφο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής

ΚΠΕ Αρναίας – «Πρόσκληση για συμμετοχή σε εκπαιδευτική δράση του Ε.Θ.Δ. Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά »

Το ΚΠΕ Αρναίας στα πλαίσια της οργάνωσης δράσεων για το Ε.Θ.Δ. «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά» διοργανώνει, για τη φετινή σχολική χρονιά, μια εκπαιδευτική δράση που αφορά τη

δημιουργία εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού παιχνιδιού και έχει τον τίτλο «Οι τρεις μέλισσες»

Στη δράση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όλα τα σχολεία του Δικτύου αλλά και τα σχολεία που θα ενταχθούν τη φετινή σχολική χρονιά στο Δίκτυο.

Κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετέχει στη δραστηριότητα αυτή θα πρέπει να δηλώσει τη συμμετοχή του στο ΚΠΕ Αρναίας έως 4 Νοεμβρίου 2013, συμπληρώνοντας τη δήλωση συμμετοχής. Τα παραγόμενα παιχνίδια θα πρέπει να αποσταλούν στο ΚΠΕ Αρναίας έως 5 Μαρτίου 2014 σε ηλεκτρονική μορφή.

Έγγραφο του ΚΠΕ Αρναίας

Αίτηση συμμετοχής

Φόρμα περιγραφής παιχνιδιού

ΚΠΕ Λαυρίου – Σεμινάριο Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Το σποράκι – πηγή ζωής» 22 – 24 Νοεμβρίου 2013

Το Κ.Π.Ε. Λαυρίου προτίθεται να υλοποιήσει σεμινάριο του εθνικού θεματικού δικτύου «Το σποράκι – πηγή ζωής» με θέμα:

«Τα μέλη της Σχολικής κοινότητας ως ενεργοί πολίτες για την προστασία της βιοποικιλότητας»

την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.

Το σεμινάριο γίνεται στα πλαίσια της δια βίου μάθησης. Απευθύνεται σε 70 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε υπευθύνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των οποίων τα σχολεία συμμετέχουν στο δίκτυο, καθώς  και σε μέλη Π.Ο. ΚΠΕ που συμμετέχουν ήδη στο εθνικό θεματικό δίκτυο «Το σποράκι πηγή ζωής» ή θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν κατά το τρέχον έτος. Επίσης, απευθύνεται σε όσους εκπαιδευτικούς προτίθενται να υλοποιήσουν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του δικτύου (βλ. http://kpe-lavriou.att.sch.gr/networks.html) και  θα επιθυμούσαν να ενταχθούν σε αυτό.

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για την παρακολούθηση του σεμιναρίου μέσω της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2013 12.00 μ.μ.

Έγγραφο του ΚΠΕ Λαυρίου

Αίτηση συμμετοχής σε σεμινάριο του ΚΠΕ Λαυρίου

Ελληνική Ορνιθολογική εταιρεία – Παρατήρηση πουλιών 27 Οκτωβρίου 2013

Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών  στην Καισαριανή την Κυριακή 27/10/2013

Οι εκδρομές της Ορνιθολογικής έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και στοχεύουν στην εξοικείωση με τα πουλιά και τους βιότοπους περιοχών της Αττικής. Όσοι θέλουν μπορούν να μυηθούν στην παρατήρηση (οπτική και ηχητική) των πουλιών και να αποκτήσουν εμπειρίες στο birdwatching.

Το ραντεβού για την πρώτη εξόρμηση της Κυριακής στις 27/10/13 είναι στο τέρμα των λεωφορείων 224 της Καισαριανής (Νεκροταφείο) στις 7:45 π.μ. ή κατ΄ ευθείαν στην πύλη της Μονής Καισαριανής στις 8:00 π.μ

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα μέλη και τα παιδιά τους, υπάρχει όμως η υποχρέωση της έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Δηλώσεις Συμμετοχής:
 Σπύρος Ψύχας, τηλ. 210 8228704 εσωτ. 106 και 6974510976
e-mail: spsychas@ornithologiki.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση