Αρχείο για "Οκτώβριος, 2018"

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας & Γ΄Αθήνας στο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και τη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας, 16-18 Νοεμβρίου 2018

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄& Γ΄Αθήνας στο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και τη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας με θέμα:

«Όλυμπος, διαδρομή στον τόπο και στην ιστορία»

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή 16 έως και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδία παραολύμπιων περιοχών του Δήμου Ελασσόνας.

Δείτε το στο slideshare.net

Eπιμορφωτικό σεμινάριο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» με θέμα: «Δασικές Πυρκαγιές: Ενημερώνομαι, μαθαίνω, αναλαμβάνω δράση» 03-11-2018

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Συντονιστικός Φορέας του Δικτύου στην Ελλάδα και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός Χειριστής του Δικτύου, συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο του Δικτύου, σεμινάριο με βιωματικά εργαστήρια, με θέμα:

«Δασικές Πυρκαγιές: Ενημερώνομαι, μαθαίνω, αναλαμβάνω δράση»

Το Σεμινάριο πρόκειται να διεξαχθεί στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, Αθήνα, στάση μετρό «Ακρόπολη»), το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και ώρες ώρα 09:00 – 16:00 και απευθύνεται σε 50 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης από όλη την Ελλάδα.

Πληροφορίες : https://perdipevath.blogspot.com/2018/10/e.html

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής – Πρόσκληση σε δράση υπαίθρου – Πεζοπορική Εκδρομή στην Πάρνηθα 10-11-2018

Η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής προγραμματίζει εκπαιδευτική δράση υπαίθρου – πεζοπορική εκδρομή για τριάντα πέντε (35) εκπαιδευτικούς της Αττικής με θέμα: «Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας: Ορεινή πεζοπορία και εξερεύνηση περιβάλλοντος».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 από 09.15 πμ έως 15.30.

Η δράση θα ξεκινήσει από το τελεφερικ της Πάρνηθας, όπου θα επισκεφτούμε τη μικρή έκθεση για τον Εθνικό Δρυμό και θα περιλαμβάνει ορεινή πεζοπορία σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων συνολικής διάρκειας 2-3 ωρών: από το καταφύγιο Μπάφι έως το Πυροφυλάκιο ή την Πηγή της Σκίπιζας και επιστροφή. Το μονοπάτι είναι ανηφορικό σε όλη του τη διαδρομή (υψομετρική διαφορά περίπου +200μ) και ακόμα και αν δεν βρέχει, κατά τόπους θα έχει πιθανότατα λάσπες και μπορεί να γλιστράει (αν υπάρχουν συναδέλφοι που επιθυμούν πολύ να έρθουν αλλά ίσως δεν τα καταφέρνουν στη μεγάλη διαδρομή μπορεί να υπάρχει εναλλακτικά και μια μικρότερη). Κατά μήκος της διαδρομής θα έρθουμε σε επαφή με τα φυσικά χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος της Πάρνηθας και θα μελετήσουμε ιδιαίτερα το θέμα της αποκατάστασης του ελατοδάσους μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 και τα μέτρα δασοπροστασίας.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή,αναφέροντας α) στοιχεία επικοινωνίας (email και αρ. κινητού τηλεφώνου), β) σχολείο (ή θέση που υπηρετούν) και γ) αν διαθέτουν Ι.Χ. (και πόσες θέσεις διαθέσιμες) όσο το δυνατόν συντομότερα και το αργότερο μέχρι το πρωί της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τις συνδυασμένες μετακίνησεις και το γεύμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και στην περίπτωση περισσοτέρων δηλώσεων, θα προηγηθούν τα μέλη της Ένωσης. Οι δηλώσεις θα γίνουν στο e-mail: secretary@kpea.gr ή στα τηλέφωνο 210-9959251 (Γ. Φαραγγιτάκης, Θ. Σμπαρούνης) ή στο κινητό 6974633272 (Θ. Σμπαρούνης).

Πληροφορίες : Πρόσκληση σε πεζοπορική εκδρομή στην Πάρνηθα

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης ΔΠΕ Β΄ και Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δ.Δ.Ε. Α΄ και Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής 10-11-2018

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης ΔΠΕ Β΄ και Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δ.Δ.Ε. Α΄ και Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής με θέμα:

«Αναδασώσεις και Εκπαίδευση : Κριτική προσέγγιση στο γιατί και το πώς»

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο  Βοτανικό Κήπο Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους  στις 10 Νοεμβρίου 2018. Συγκεκριμένα οι εισηγήσεις και η παρουσίαση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα γίνουν στην Αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης που βρίσκεται στο Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Διομήδους (Ιερά Οδός 405) ενώ η βιωματική προσέγγιση του θέματος, περιλαμβάνει μελέτη πεδίου στο Βοτανικό Κήπο και την επίσκεψη αναδασωμένων εκτάσεων της περιοχής.

Δείτε το στο slideshare.net

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το WWF Eλλάς και τις Δνσεις Α΄/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας στις 22-10-2018

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το WWF Eλλάς και τις Δνσεις Α΄/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας με θέμα:

«Απολαμβάνοντας τη συνεργασία : Ένα εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού για την
καινοτομία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Λεωφόρος Κηφισίας 213 , Μαρούσι (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 16.00 έως 20.00.

Δείτε το στο slideshare.net

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κισσάβου- Ελασσόνας και τη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας με θέμα «Όλυμπος, διαδρομή στον τόπο και στην ιστορία» 16-18 Νοεμβρίου 2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και τη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας, για τη διοργάνωση τριήμερου σεμιναρίου διάρκειας 18 ωρών, με θέμα :

«Όλυμπος, διαδρομή στον τόπο και στην ιστορία»

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς των δύο Διευθύνσεων που ανήκουν στην εμβέλεια του Κ.Π.Ε. (20 εκπαιδευτικοί ανά Δνση Εκπσης).

Με το σεμινάριο αυτό, το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδιώκει τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σχετικά με το φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο του Ολύμπου. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αναφέρεται σε θέματα, όπως αειφορική ανάπτυξη παραολύμπιων οικισμών, πολιτιστικές διαδρομές της νοτιοδυτικής πλευράς του Ολύμπου, οικοσυστήματα του Ολύμπου, αειφορία κ.ά. Σκοπός του σεμιναρίου είναι επίσης να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει με βιωματικό τρόπο τους εκπαιδευτικούς για τη σημασία και την ανάγκη υλοποίησης προγραμμάτων για προστατευόμενες περιοχές, παραδοσιακούς οικισμούς και τοπία περιβαλλοντικής και πολιτισμικής αξίας, καθώς και να τους φέρει σε επαφή με τα προβλήματα και τις δυνατότητες προστασίας και διαχείρισης αυτών των περιοχών. Ακόμη, θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης της εμπειρίας που θα αποκτηθεί για το σχεδιασμό προγραμμάτων Π.Ε. στα σχολεία σχετικών με τα παραπάνω αντικείμενα.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή 16 έως και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδία παραολύμπιων περιοχών του Δήμου Ελασσόνας.

 Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των επιμορφούμενων και η διαμονή τους θα καλυφθεί από τους ιδίους. Οι μετακινήσεις των μελών ΚΠΕ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο ως εισηγητές, θα καλυφθούν από δικούς τους προϋπολογισμούς κέντρων.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Μέσα από τον προϋπολογισμό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
(Π.Ε.2.2) θα καλυφθούν τα εξής :
α)τα έξοδα διαμονής και διατροφής των εισηγητών
β)τα έξοδα διατροφής των συμμετεχόντων (γεύμα ή δείπνο ανά ημέρα προγράμματος)
γ)τα έξοδα προβολής και διαφήμισης, καθώς και οι λειτουργικές δαπάνες του Σεμιναρίου
(δαπάνες διαλέξεων, εκπαιδευτικό υλικό, αναλώσιμα, έξοδα καθαριότητας)
Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των επιμορφούμενων και η διαμονή τους θα καλυφθεί από τους ιδίους.

Για την πεζοπορία στις παραολύμπιες περιοχές, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλα ρούχα και ειδικά παπούτσια (αν είναι δυνατό να προστατεύουν τους αστραγάλους), καθώς επίσης και με σακίδιο.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα    :  https://tinyurl.com/ydhgxkg9

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 21-10-2018 και ώρα 22.00.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

WWF Eλλάς – «Παιγνιοθήκη» της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

WWF Eλλάς «Παιγνιοθήκη» της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Πλούσιο παιδαγωγικό υλικό που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εμψυχωτές, ερευνητές, και όλους όσοι ενδιαφέρονται να εκπαιδεύσουν πολίτες, μικρούς και μεγάλους, για τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας.

Παιδαγωγικό υλικό : «Παιγνιοθήκη»

 

Ενημέρωση σχετικά με το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το WWF Eλλάς που θα υλοποιηθεί στις 22-10-2018

Ενημέρωση (15/10/2018)

Σας ενημερώνουμε ότι ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής έχει ήδη συμπληρωθεί.

 

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης ΔΠΕ Β΄ και Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δ.Δ.Ε. Α΄ και Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής με θέμα «Αναδασώσεις και Εκπαίδευση : Κριτική προσέγγιση στο γιατί και το πώς» 10-11-2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Aθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης ΔΠΕ Β΄ και Γ΄ Αθήνας και  Δυτικής Αττικής και Δ.Δ.Ε. Α΄ και Γ΄ Αθήνας και  Δυτικής Αττικής,   για τη διοργάνωση Σεμιναρίου,  με τίτλο :

«Αναδασώσεις και Εκπαίδευση: Κριτική προσέγγιση στο γιατί και το πώς»

 Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο  Βοτανικό Κήπο Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους  στις 10 Νοεμβρίου 2018 και απευθύνεται σε 9 εκπαιδευτικούς από κάθε Διεύθυνση. Συγκεκριμένα οι εισηγήσεις και η παρουσίαση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα γίνουν στην Αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης που βρίσκεται στο Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Διομήδους (Ιερά Οδός 405) ενώ η βιωματική προσέγγιση του θέματος, περιλαμβάνει μελέτη πεδίου στο Βοτανικό Κήπο και την επίσκεψη αναδασωμένων εκτάσεων της περιοχής.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης της Ημερίδας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα    :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfRNLQogiBbXFD1SIhxkgmeV4Z5vf8uKrn1Rev3pO2_u3xoRQ/viewform

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 18-10-2018.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το British Council και τη Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας 17-10-2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το British Council και τη Διεύθυνση Β΄/ θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας για τη διοργάνωση σεμιναρίου με τίτλο :

” Δεξιότητες Ζωής – Διαμορφώνοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες “

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Ι.Ε.Π. και το ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις προαναφερθείσες Διευθύνσεις και θα διεξαχθεί στο British Council, Πλατεία Κολωνακίου 17 και ώρες 15.30-19.00 μμ.

Το σεμινάριο θα έχει βιωματικό-εργαστηριακό χαρακτήρα και μεταξύ άλλων, θα παρέχει στους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς:
  • πληροφορίες πάνω στις δεξιότητες ζωής, τους εκπαιδευτικούς στόχους και τη μεθοδολογία του προγράμματος
  • πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το πρόγραμμα και πώς μπορεί να φιλοξενηθεί στα σχολεία
  • μία κοινότητα για ανταλλαγή εμπειριών και υλικού και για αναζήτηση υποστήριξης για περαιτέρω πρωτοβουλίες και συνεργασία.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του σεμιναρίου, στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη Βικτωρία Κυριάκη στο email : victoria.kyriaki@britishcouncil.gr.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 15-10-2018.

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στο σεμινάριο, από το British Council.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση