Αρχείο για "Ιανουάριος, 2022"

ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Καλαμάτας – Πρόσκληση εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών: Συμμετοχή στο διαγωνισμό: «ΜΟΡΙΑΣ 21:Δημιουργώ για το ‘21»

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ) Καλαμάτας συμμετέχει στην διοργάνωση εγκεκριμένου από το ΙΕΠ μαθητικού διαγωνισμού, με τίτλο ««ΜΟΡΙΑΣ 21:Δημιουργώ για το ‘21»», με θέμα τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού τοπίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Με βάση την έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Καλαμάτας, εντοπίστηκαν μερικά από τα υπεραιωνόβια δέντρα της Πελοποννήσου. Μέσα από τις «βιογραφίες» των 27 αυτών μνημείων της φύσης, οι μαθητές θα γνωριστούν με τα δέντρα, τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους αλλά και το ταξίδι τους στον χρόνο και την νεότερη ελληνική ιστορία με επίκεντρο τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πελοπόννησο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Επανάσταση του 1821 και την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

Κατηγορίες Συμμετοχής
Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην Ε’ και ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων και στην Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου των σχολείων της Ελλάδας και των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, με τις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες: α. Βίντεο, β. Ποίημα, γ. Ηχητικό απόσπασμα (podcast)
Οι μαθητές/τριες μπορούν να συμμετάσχουν
– ατομικά (μέσω των γονέων/κηδεμόνων) ή
– ομαδικά (ανά σχολικό τμήμα ή σχολική ομάδα μέσω του σχολείου τους)

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Για τη συμμετοχή, χρειάζεται η συμπλήρωση αίτησης https://forms.gle/TinzNrkn1NQ1h2Ur7 και η κατάθεση της εργασίας ΜΕΧΡΙ και τις 15 Φεβρουαρίου 2022.
Παρακαλούμε η αίτηση να προηγηθεί της κατάθεσης εργασίας, για διευκόλυνση της οργάνωσης.
– Σχολική ομάδα: την αίτηση καταθέτει ο/η συντονιστής εκπαιδευτικός
– Ατομική συμμετοχή: την αίτηση καταθέτει ο/η μαθητής/τρια με συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα.

Πρόσκληση εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών: Συμμετοχή στο διαγωνισμό: «ΜΟΡΙΑΣ 21:Δημιουργώ για το ‘21»

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ. Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Μοριάς ‘21»: Δημιουργώ για το ’21 για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-22

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΜΟΡΙΑΣ ‘21» ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ‘21

 

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ. «23ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά»

24/01/2022Afissa 23 diag Folias

Έγκριση του «23ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά»

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός οποίος θα διοργανωθεί από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου, με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρεία (Δράση για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής) και του Δήμου Αso της Νορβηγίας, στο πλαίσιο εκπόνησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Οι φωλιές πρέπει να σταλούν μέχρι την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου στη διεύθυνση: Ταϋγέτου 60 και Πασσώβ 8, Τ.Κ. 11141 Γαλάτσι Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 – 2288340 & 210- 2288341, e-mail: mail@2epal-galats.att.sch.gr).Λήψη αρχείου

ΑΦΙΣΑ του 23ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς Για Πουλιά

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο Π.Ε. σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας, με τίτλο: «17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: η περίπτωση της ισότητας των φύλων μέσα από τα λαϊκά παραμύθια» .

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το Κ.Π.Ε. Δραπετσώνας, και τις Δ/νσεις Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και Πειραιά, για την πραγματοποίηση Επιμορφωτικού Σεμιναρίου, με θέμα: «17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: η περίπτωση της ισότητας των φύλων μέσα από τα λαϊκά παραμύθια».

Το σεμινάριο γίνεται εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Webex και έχει διάρκεια 7 εβδομάδων (20 διδακτικών ωρών). Η πρώτη συνάντηση είναι την Δευτέρα 14/02/2022 και ώρα 18. 30 – 20.30. Η τελευταία την Δευτέρα 4/4/2022 και ώρα 18.30-20.30. Τη Δευτέρα 7/3 (Καθαρά Δευτέρα) δεν θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο.

Ενώ είναι αναμφισβήτητη η πρόοδος που έχει σημειωθεί παγκόσμια ως προς τη χειραφέτηση των γυναικών, και αδιαφιλονίκητη η κατοχύρωσή της ως θεμελιώδους ανθρωπίνου δικαιώματος, οι γυναίκες και τα κορίτσια εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις και βία σε κάθε μέρος του κόσμου, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο. Από τη σκοπιά αυτή, η ισότητα των φύλων αναδεικνύεται σε κρίσιμο ζήτημα για ένα βιώσιμο μέλλον και εντάσσεται στην Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ ως ένας από τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης μαζί με την μείωση των ανισοτήτων, την αξιοπρεπή εργασία, τους ισχυρούς θεσμούς, την ποιοτική εκπαίδευση, την μηδενική φτώχεια και πείνα κλπ.
 Ένα  εξαιρετικά  χρήσιμο  διδακτικό  εργαλείο για  την  προώθηση  της  ισότητας  των  δύο φύλων είναι το λαϊκό παραμύθι. Η  συλλογική  σοφία που  το  περιβάλλει,  ο συμβολικός  του  λόγος,  το φανταστικό του υπόβαθρο, η   ανατρεπτική  και αντισυμβατική  δομή του, το  καθιστούν  ένα σημαντικό διδακτικό εργαλείο για την ανάπτυξη της φαντασίας, την ενίσχυση του προφορικού και γραπτού λόγου, την καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης.  Μέσα από τη μορφή των «δυνατών γυναικών» που συνεργάζονται και τα καταφέρνουν, οι μαθητές/τριες έρχονται σε επαφή με αξίες όπως του αλληλοσεβασμού, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της μείωσης των ανισοτήτων, της συνεργασίας και της κοινής ευθύνης. Το παραμύθι  στο  σχολείο  μπορεί να  μελετηθεί διαθεματικά-διεπιστημονικά  μέσω  σχεδίων εργασίας,  να  αξιοποιηθεί ως εργαλείο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης αλλά και να αποτελέσει ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για την κατανόηση του σύνθετου χαρακτήρα των ζητημάτων της αειφορίας και των 17 Στόχων της ΒΑ του ΟΗΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλλουν αίτηση αναλαμβάνουν τη δέσμευση, εφόσον επιλεγούν, να παρακολουθήσουν όλες τις ημέρες του Σεμιναρίου.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση