Αρχείο για "Μάιος, 2020"

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Δ.Δ.Ε. Α΄Αθήνας, 28 Μαΐου 2020

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, λαμβάνοντας υπόψη την συγκυρία της πανδημίας και το γεγονός της αποφυγής των συναθροίσεων, έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα την συνεχιζόμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και την εισαγωγή καινοτομιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, συνεργάζεται με την Δ.Δ.Ε. Α΄Αθήνας, για την διοργάνωση επιμορφωτικού Σεμιναρίου με σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Zoom με θέμα:

«Όψεις της περιβαλλοντικής ηθικής»

Το σεμινάριο διοργανώνεται στην συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, με επιπλέον στόχο τον προβληματισμό μας πάνω στην αλλαγή των στάσεων και συμπεριφορών μας, κατά την αντιμετώπιση νέων και επικίνδυνων συνθηκών για την υγεία μας, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 και ώρες 17.00-18.30.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, ανεξάρτητα από το αν υλοποιούν ή όχι προγράμματα κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Θα προηγηθούν φυσικά, όσοι/όσες υλοποιούν προγράμματα Π.Ε.
Όριο συμμετεχόντων: 30 εκπαιδευτικοί (και από τις δύο Δ/νσεις Εκπ/σης).

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 27 Μαϊου 2020 και ώρα 14.00

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 28 ΜΑΪΟΥ 2020

17.00-17.40Θεωρητική προσέγγιση Περιβαλλοντικής Ηθικής, Δρ Κυριακή Μακρή, Γεωλόγος
Join Zoom Meeting 1 :https://us04web.zoom.us/j/73170791465?pwd=VmFyV2x0OEFXU0Q2NFhQbyt2eXVRQT09
17.40-17.50: Διάλειμμα
17.50-18.30: Βιωματική προσέγγιση – εφαρμογή, Δρ Κυριακή Μακρή, Γεωλόγος 
Join Zoom Meeting 2 :https://us04web.zoom.us/j/79065795797?pwd=Njh6N2RVWTdzdkYzMWFnSi96UjNiUT09

 

ΚΠΕ Αργυρούπολης – Ψηφιοποιημένο Εκπαιδευτικό Υλικό προς αξιοποίηση στο πλαίσιο της σχολικής εκπαίδευσης των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπ/σης της Αττικής

Ψηφιοποιημένο Εκπαιδευτικό Υλικό ΚΠΕ Αργυρούπολης προς αξιοποίηση στο πλαίσιο της σχολικής εκπαίδευσης των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπ/σης της Αττικής

3ος Πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Πρόσκληση συμμετοχής των σχολείων

Τo QualityNet Foundation υλοποιεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το Bravo Schools τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ευρύτερη αφύπνιση της σχολικής κοινότητας για την προώθηση της Ποιότητας Ζωής μέσω των Παγκόσμιων Στόχων και την ανάδειξη των καλύτερων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται τα σχολεία από όλη την Ελλάδα να καταθέσουν τις δράσεις που έχουν αναπτύξει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για όλα τα θέματα της αειφορίας, αφού οι Παγκόσμιοι Στόχοι έχουν μια ολιστική προσέγγιση στη θεματολογία τους,  σε 3 κατηγορίες Σχέδια Μαθήματος – Μαθητικές Δημιουργίες – Καλές Πρακτικές στο www.bravoschools.gr.

Μέχρι σήμερα, στο Bravo Schools 2020 έχουν κατατεθεί 394 συμμετοχές, από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υποδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον της σχολικής κοινότητας για το Θεσμό. Όμως από την ανάλυση των στοιχείων βλέπουμε ότι δεν υπάρχει σωστή αντιπροσώπευση σε εθνικό επίπεδο.

Η συμμετοχή στο Bravo Schools ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Μαΐου

  • Οι  καλύτερες συμμετοχές θα λάβουν ως βραβείο ψηφιακό εξοπλισμό για το σχολείο. 
  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. 
  • Όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα λάβουν τη σηματοδότηση για την ένταξή τους στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων In Action SDGs Schools Club.

Το Bravo Schools αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a better world – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο η οποία αναδείχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  ως το καλύτερο πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη, για την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, European Sustainability Awards 2019.

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ.

Κ.Π.Ε.Έδεσσας Γιαννιτσών – Πρόσκληση συμμετοχής σε ΤΗΛΕΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με θέμα “Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ”

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας Γιαννιτσών στις πρωτόγνωρες στιγμές που ζει η κοινωνία μας λόγω του Κορωναϊού και ανταποκρινόμενο στον υποστηρικτικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει απέναντι στη Σχολική Κοινότητα, διοργανώνει τηλεδιαβούλευση-Εργαστήριο με θέμα “Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ”, στις 20 Μαΐου 2020, από τις 15:00 έως τις 19:00. Προσκαλούνται στην ανωτέρω δράση να συμμετάσχουν Στελέχη Εκπαίδευσης κι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας, προκειμένου να διαβουλευτούν αναφορικά με το προαναφερόμενο θέμα.

Η δράση θα περιλαμβάνει:-Ομιλία αφόρμηση από την Δρ Αραβέλλα Ζαχαρίου, Πρόεδρο για την ΕΑΑ της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη από τα Ηνωμένα Έθνη, με θέμα «Καταναλωτισμός και απορρίμματα εν καιρώ Πανδημίας» . -Προτάσεις για εξαποστάσεως εκπαίδευση κατά την τρέχουσα περίοδο ,αλλά και για την ερχόμενη χρονιά, καθώς και πολλές-πολλές συμβουλές(tips) από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών για να δημιουργηθεί σε κάθε σχολείο η δική του Μπάντα των Απορριμματοφόρων. Αγαπητοί Συνεργάτες.  Αναμένουμε να μας “βάλετε” στο σπίτι σας και να αναπτυχθεί γόνιμη συνεργασία και διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ακολουθεί η φόρμα συμμετοχής, ενώ η επιβεβαίωση θα επικοινωνηθεί με τους ενδιαφερόμενους την Τρίτη 19-5-2020.
https://forms.gle/JSBzDVhUfT9Hejyi6

Έγγραφο του Κ.Π.Ε.Έδεσσας Γιαννιτσών

 

Επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Γωνιά μάθησης

Actionaid – Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2020

16η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης

Φετινή θεματική το κλίμα! Το κλίμα που αλλάζει, το κλίμα που βρίσκεται σε κρίση, το κλίμα που θέλει άμεσα την προσοχή και τη δράση όλων μας.

Εκπαιδευτικό υλικό και Φύλλα εργασίας

Κατεβάστε το Εκπαιδευτικό Πακέτο της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης σε pdf (ή πατήστε ΕΔΩ για να το δείτε σε μορφή ανάγνωσης)
Εκτυπώσιμο φύλλο  ” Το Βήμα μου για τον Στόχο 13″
Εκπαιδευτικό υλικό για τη Δραστηριότητα “Μύθος ή Αλήθεια” και τις εξηγήσεις απαντήσεων
Εκπαιδευτικό υλικό για τη Δραστηριότητα “Η μεγάλη τραμπάλα του πλανήτη”

Έγκριση προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

 

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση