Αρχείο για "Μάρτιος, 2018"

ΚΠΕ Μακρινίτσας – Προκήρυξη επιμορφωτικού σεμιναρίου στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα βότανα στη ζωή μας» 11-12 Μαΐου 2018

Το ΚΠΕ Μακρινίτσας σε συνεργασία μετο Ίδρυμα Γεωπονικών Επιστημών,τουςΥπευθύνους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Α, Β, Γ, Δ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, και το ΕΠΑΛ Αναβρύτων,στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άξονας προτεραιότητας 6–Βελτίωση της Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος, Κατηγορία Περιφέρειας-«Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ)» – 2 – Θεσσαλία, καθώς και στο πλαίσιο των δράσεων του ΚΠΕ Μακρινίτσας ως συντονιστικού φορέα του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα βότανα στη ζωή μας», οργανώνει σεμινάριο 10 ωρών με θέμα «Τα βότανα στη ζωή μας»,την Παρασκευή 11 καιτο Σάββατο 12 Μαΐου 2018, ώρα έναρξης 17:00.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε 170 συμμετέχοντες, εκπαιδευτικούς των διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Α, Β, Γ, Δ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιάοι οποίοι προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα βότανα στη ζωή μας», αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω διευθύνσεων που ενδιαφέρονται για τα θέματα των βοτάνων και προτίθενται να υλοποιήσουν στο μέλλονπρογράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τους μαθητές τους.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στους χώρους του Ιδρύματος Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), Λεωφ. Κηφισίας 182, καθώς και στους χώρους του  ΕΠΑΛ Αναβρύτων, Λεωφ. Κηφισίας 184, Κτήμα Συγγρού.
Αιτήσεις συμμετοχής:
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους μόνο ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση μέχρι και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2018.

Εισηγήσεις από το Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και το Π.Μ.Σ. «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Ε.Κ.Π.Α., τον Ο.Α.Σ.Π. και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄και Γ΄ Αθήνας

“Αντιμετωπίζοντας τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και στο χώρο του σχολείου”
Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και το Π.Μ.Σ. «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Ε.Κ.Π.Α., τον Ο.Α.Σ.Π. και τις Διευθύνσεις  Β΄/θμιας Εκπ/σης  Α΄και Γ΄ Αθήνας,
Παρασκευή 9 & το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018
«Πλημμύρες και πλημμυρικός κίνδυνος», Δρ Μιχάλης Διακάκης, Ερευνητής Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Ε.Κ.Π.Α.
«Το δικαίωμα στον χώρο : Το παράδειγμα τον ρεμάτων», Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός
“Διαχείριση και αντιμετώπιση τεχνολογικών καταστροφών”, Δρ Γιώργος Μουζάκης, Χημικός Μηχανικός, -Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού ΥΠΕΚΑ

 

Εισήγηση από την Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄και Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής & Δυτικής Αττικής και Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας

“Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα Γεωπάρκα της Ελλάδας”
Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και  τις Διευθύνσεις  Β΄/θμιας Εκπ/σης  Α΄και Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής & Δυτικής Αττικής και Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας , Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018
«Τα Γεωπάρκα ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία -Το παράδειγμα του σεμιναρίου της Δ.Δ.Ε. Β΄& Γ΄Αθήνας στο γεωπάρκο Σητείας », Εισήγηση της Βαρβάρας Πετρίδου, Υπεύθυνης Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

 

ΚΠΕ Ανωγείων – Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στο τριήμερο Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες»

Το ΚΠΕ Ανωγείων, ύστερα από την υπ’ αριθμ. 19920/Δ2/6/2/2018 εγκριτική απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την ίδρυση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του ΚΠΕ Ανωγείων, διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ανωγείων και το ΑΚΟΜΜ, τριήμερο Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. του ΚΠΕ Ανωγείων με θέμα:
«Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Mαίου, το Σάββατο 12 Μαίου  και την Κυριακή 13 Μαίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ανωγείων και στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλης της χώρας και πιο συγκεκριμένα, κατά προτεραιότητα:

Α) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που τα σχολεία τους είναι ενταγμένα στο Δίκτυο.
Β) Στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.
Γ) Σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ως εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ή που έχουν σχολεία ενταγμένα στο Δίκτυο.
Δ) Σε εκπαιδευτικούς – μέλη των συνεργαζόμενων ΚΠΕ που συμμετέχουν ήδη στο Δίκτυο.
Ε) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του Δικτύου, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
ΣΤ) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Ανωγείων  που ενδιαφέρονται για το θέμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Η έναρξη του σεμιναρίου ορίζεται στις 16:30 της Παρασκευής και η λήξη στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στους Υπευθύνους Σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεών τους, μέχρι την Τετάρτη  28 Μαρτίου 2018.

 

Η Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας συνεργάζεται με το ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας και τις Δ/νσεις Α΄/θμιας Εκπ/σης Α΄, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής για τη διοργάνωση Σεμιναρίου στις 4 & 5 Μαϊου 2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Aθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που έχουν αναλάβει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας και τις Δ/νσεις Α΄/θμιας Εκπ/σης Α΄, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής,  για τη διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου,  με θέμα :

« «Τα Εθνικά Πάρκα και τα Γεωπάρκα στα Προγράμματα Π.Ε. Το Εθνικό Πάρκο και το Γεωπάρκο Χελμού – Βουραϊκού»»

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς των τεσσάρων Διευθύνσεων που  ανήκουν στην εμβέλεια του Κ.Π.Ε. (10 εκπαιδευτικοί ανά Δνση Εκπσης).
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει με βιωματικό τρόπο τους εκπαιδευτικούς για τη σημασία και την ανάγκη υλοποίησης Προγραμμάτων για προστατευόμενες περιοχές όπου υπάρχουν  Εθνικά Πάρκα και Γεωπάρκα και υποστηρίζονται από Φορείς Διαχείρισης, καθώς και να τους φέρει σε επαφή με τα προβλήματα και τις δυνατότητες προστασίας και διαχείρισης αυτών των περιοχών. Ακόμη, θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης της εμπειρίας που θα αποκτηθεί για το σχεδιασμό σχετικών με τα παραπάνω αντικείμενα προγραμμάτων Π.Ε. στα σχολεία.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 04 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κλειτορία και το Σάββατο 05 Μαΐου 2018  στο Φαράγγι του Βουραϊκού.
Προϋπόθεση  για τη παρακολούθηση του σεμιναρίου, είναι η δυνατότητα των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στην πεζοπορία διάρκειας τριών (3) ωρών και απόστασης 7 χιλιομέτρων κατηφορικά στο φαράγγι του Βουραϊκού. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλα ρούχα και ειδικά παπούτσια (αν είναι δυνατό να προστατεύουν τους αστραγάλους), καθώς επίσης και με σακίδιο.
Στην επιλογή θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που :
  • Δεν έχουν παρακολουθήσει κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2ήμερο ή πολυήμερο σεμινάριο σε ΚΠΕ  εκτός Αττικής
  • Υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά τη φετινή σχολική χρονιά
  • Στην περίπτωση που 2 ή παραπάνω εκπαιδευτικοί πληρούν τα ίδια κριτήρια, κριτήριο τελικής επιλογής θα είναι ο χρόνος της αίτησης.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 26-03-2018

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής – Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε Τετραήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων στην Ίμβρο

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά την υποστήριξη των σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικó Σχολείο, Γυμνάσιο-Λύκειο Ίμβρου) διοργανώνει τετραήμερο περιβαλλοντικών δράσεων σε Ίμβρο και Τένεδο με θέμα:
«Η ανθρωπογεωγραφία στο χάρτη του Βορείου Αιγαίου»
υπó την Αιγίδα της της Α.Θ. Παναγιóτητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου, απó 11 ως 14 Απριλίου 2018.
Στóχος της δράσης είναι:
  • H ανάδειξη του γεωλογικού ανάγλυφου της χερσονήσου της Καλλίπολης
  • H ανθρωπογεωγραφία στα νησιά Ίμβρο και Τένεδο
  • H συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης “Γιοκτσεαντά” (Ίμβρος) – Σχεδιασμóς εργαστηρίου με θέμα: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με στóχο την Αειφορία και τη Βιωσιμóτητα – Βιωματικές ασκήσεις στο πεδίο, υποστήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών.
Στην δραστηριóτητα μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί απ’ óλη την Ελλάδα ύστερα απó συνεννóηση με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2310587545, ως 26 Μαρτίου 2018 (για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στη Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης).

 

ΚΠΕ Φιλιατών-Θεσπρωτίας – Προκήρυξη τριήμερου σεμιναρίου στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Υδροκίνηση»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Φιλιατών-Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κόνιτσας, προτίθενται να πραγματοποιήσουν τριήμερο σεμινάριο από 20 έως 22 Απριλίου 2018 με τίτλο: «Παράδοση- Υδροκίνηση – Βιώσιμη ανάπτυξη».

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» , Άξονας προτεραιότητας 6,  οικονομική συνδρομή θα υπάρχει και από το πρόγραμμα  ERASMUS+ KA2 2016-1-EL01-KA204-023477  “Traditional settlements, cultural heritage and sustainable development”.

  • Το σεμινάριο απευθύνεται σε συντονιστές εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων που είναι μέλη του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Υδροκίνηση», το οποίο συντονίζει το ΚΠΕ Φιλιατών.
  •  Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στους χώρους: του ΚΠΕ Φιλιατών, στο πολιτιστικό κέντρο Ηγουμενίτσας(Πάνθεον) και στα πεδία δράσης Κρυσταλοπηγή Παραμυθιάς και Σαμονίβας Σουλίου.
  • Το σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης του δικτύου «ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ» με σκοπό την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την υδροκίνηση, την παρουσίαση των  τρόπων εκμετάλλευσης της κίνησης του νερού καθώς και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών με τις αειφόρες μορφές ενέργειας και την μεταφορά των γνώσεων  στους μαθητές.
Η επιλογή θα γίνει με προτεραιότητα σε μέλη του Δικτύου που δεν έχουν παρακολουθήσει προηγούμενο σεμινάριο του ιδίου Δικτύου.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι Παρασκευή 20/04/2018 ως Κυριακή 22/04/2018.
Στον πίνακα excel που επισυνάπτεται, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να τον υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην υπέυθυνη Π.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση : grpere@dide-v-ath.att.sch.gr
Προθεσμία υποβολής αίτησης θα είναι η Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018.

 

ΚΠΕ Αρναίας – Πρόσκληση για συμμετοχή σε σεμινάριο του δικτύου «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά»

Το ΚΠΕ Αρναίας ως συντονιστικό ΚΠΕ του Δικτύου «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά», σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση   της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με θέμα  «Η μέλισσα στην εκπαίδευση για την αειφορία» στις 4-6 Μαΐου 2018.

Το σεμινάριο είναι θεματικό και στο θεωρητικό μέρος του θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με τη φυσιολογία της μέλισσας και τη δομή της κοινωνίας της, το ρόλο της άγριας και της κοινής μέλισσας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας της γης, τα μελισσοκομικά προϊόντα και τη σχέση τους με την τοπική οικονομία, την παράδοση και τον πολιτισμό. Στο βιωματικό μέρος θα παρουσιαστεί η Αριστοτελική μελέτη σχετικά με τις μέλισσες, η μελισσοκομική χλωρίδα στον τόπο του Αριστοτέλη και εργαστήρια σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος Π.Ε σχετικής θεματολογίας στη σχολική πράξη.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν σαράντα (45) εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης κατά προτεραιότητα:
-Εκπαιδευτικοί που είναι ενταγμένοι με το σχολείο τους στο Δίκτυο και δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν σεμινάριο του Δικτύου.
-Εκπαιδευτικοί που είναι ενταγμένοι με το σχολείο τους στο Δίκτυο.
-Εκπαιδευτικοί που προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Π.Ε. ανάλογης θεματολογίας και να ενταχθούν στο Δίκτυο.
Επίσης μπορούν να συμμετέχουν έως δύο (2) εκπαιδευτικοί από κάθε συνεργαζόμενο ΚΠΕ, οι εκπαιδευτικοί της Συντονιστικής Επιτροπής και οι εκπαιδευτικοί της Παιδαγωγικής Ομάδας. Οι Υπεύθυνοι Σ.Δ. ή Π.Ε. μπορούν να συμμετέχουν αν έχουν σχολεία της ευθύνης τους ενταγμένα στο Δίκτυο (έως τέσσερις Υπεύθυνοι).

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρναίας-Μαθητική Εστία, όπου και θα διαμένουν οι συμμετέχοντες, καθώς και στα Αρχαία Στάγειρα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα σταλούν από τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Π.Ε. του νομού τους έως τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

ΚΠΕ Αρναίας Πρόσκληση συμμετοχής 2018

 

WWF – Η Ώρα της Γης 2018

Η Ώρα της Γης είναι η μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας. Ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έκτοτε κινητοποιεί εκατομμύρια πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς, κάθε χρόνο σε περισσότερες από 170 χώρες. Φέτος, έρχεται το Σάββατο 24 Μαρτίου και μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα, 20:30 με 21:30 και να συνδεθούμε με τη μοναδική ζωή που μας περιβάλλει!

 

Εκπαιδευτικό υλικό από το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη», 2 – 3 Μαρτίου 2018

Εκπαιδευτικό υλικό από το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη» από το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, το ΚΠΕ Δραπετσώνας και σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας.

Εκπαιδευτικό υλικό

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση